Kenyan döms för våldtäkt mot barn – får två månaders fängelse

BROTTSLIGHET. En man i 20-års åldern åtalades för våldtäkt och våldtäkt mot barn. Han frias för den misstänkta våldtäkten – men döms för våldtäkt mot barn. Straffet blir två månaders fängelse och skyddstillsyn.

Enligt åtalet har mannen våldtagit två tjejer i sin lägenhet, i samband med olika fester. Den ena tjejen var bara 13 år gammal. Båda tjejerna var starkt påverkade av alkohol när de utnyttjades sexuellt.

I fallet gällande våldtäkt frias mannen då tingsrätten inte anser att det är ställt utom rimligt tvivel att det verkligen var den åtalade som utförde gärningen. Däremot är det klart att hon utsatts för själva brottet.

Hon har själv pekat ut den misstänkte som gärningsman och sagt att hon är ”hundraprocentig” på att det bara var de två kvar i lägenheten när hennes byxor drogs av. Vittnen styrker berättelsen, men tingsrätten anser att det kan ha funnits någon annan i lägenheten.

Han fälls för våldtäkt mot barn. Den 13-åriga flickan har berättat att hon var så berusad att hon inte kunde värja sig mot honom, samt att han låste dörren till i lägenheten. Han utförde handlingar ”jämförbart med ett samlag” enligt åklagarens beskrivning.

Vittnen såg händelsen och kan styrka 13-åringens version. Båda händelserna inträffade 2015 i en kustkommun i Västerbotten. Mannen fälls också för olovlig anskaffande av alkoholdrycker.

Straffet blir två månaders fängelse och skyddstillsyn, eftersom han bara var 18 år när brotten begicks. Han ska betala ett skadestånd till tjejen på 115.000 kronor.

-Pettersson hittade ovanstående på SVT och ser att det ”seriösa” public servicebolaget missar att nämna att den dömde gärningsmannen är keyansk medborgare, född 1996, som för tillfället bor i Robertsfors.

Dömd för våldtäkt av 13-årig flicka och för att ha skaffat alkohol till minderåriga flickor. Två månaders fängelse känns löjligt och utvisning är inte att tänka på.

Umeå Tingsrätt Dom Mål nr: B 21-16

22 thoughts on “Kenyan döms för våldtäkt mot barn – får två månaders fängelse

  1. Så, våra domstolar följer inte ens lagen vad gäller minimistraff för våldtäkt mot barn?
    Är det ”likställt med våldtäkt” är det väl fortfarande en våldtäkt? Allt som har med underåriga att göra är väl enl lag våldtäkt eller har jag övertolkat lagen? Minimi 2 år?
    Tror i alla fall att det måste vara Tingsrättens dom och de dömer ju lite hipp som happ så att det kommer överklaganden så att nästa trappsteg får sina ärenden och inkomster…
    Ägnar man sig åt bilbedrägerier istället, då minsann är det 3,5 års fängelse och närinsförbud.
    Nån som ser rimligheten någonstans?
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/falsk-bilformedlare-domd-i-40-fall-av-bedrageri
    Var väl att bedrägerierna undanhöll skatteinbetalningar och det är tydligen alltid värre en att förstöra ett riktigt barns/ungdoms liv…

  2. Han ville bara visa sin tacksamhet till landet och medborgarna som gett honom tak över huvudet och mat på bordet.

  3. Feministerna, Zara Larsson, Ernman, Pascalidou och övriga posörer säger inte ett ord om detta – som sig bör.

  4. Migrationsverket måste vara mycket generösa med att till alla ”nysvenskar” dela ut rabattkort gällande i svenska domstolar. Eller är det politiska påtryckningar uppifrån, som resulterar i dessa löjligt låga straff?
    De svenska rättskipande myndigheterna är i totalt förfall.

  5. Idag har jag fått reda på att negrer och andra utlänningar med Svenska namn sitter som nämdemän, de röstade till Negerns fördel! Vilket bekräftas av empatiundersökningar mellan olika raser. Endast vita visar nästan samma empati oavsett ras, vilket sannolikt även har med intelligensen att göra. Detta får mig att tro att gruppvåldtäktsstatistiken består av ännu fler utlänningar, dvs sådana som har bytt till svenska namn!?

  6. Ja, det är ju ett bevis för hur olämpliga nuvarande besättning i domstolarna är! Vad hjälper det barnen som blivit våldtagna att han bara var 18?

  7. Om inte vi får ordning på rättsväsendet och deras parodi på straff så kommer Sverige inte att överleva som land. Hur har det blivit så här?

  8. Det finns inget straff som rättfärdigar negerns handlingar. Men som ett första led bör han behandlas på det här viset. Därefter….

  9. Detta är helt i linje med vår syn på ” s.k..våldtäkt” hälsar Feministregeringen, FI, 7 klövern o Metoo, Jonas kommunister hakar på.
    Däremot vill vi stark markera mot om ngn vit Svensk man skulle säga hej, öppna en dörr, betala en nota, vara ödmjuk, varm o trevlig, ljuga och säga ”du är vacker” ( så djävla patetiskt), så hänvisar vi till Expos sjuka syn som vår realitet. Väl möt kamrater!

  10. Fullständigt löjligt straff ! Detta är inte i enlighet med folks uppfattning om lämpligt straff och dylika löjliga straff leder till att majoriteten helt tappar förtroende för rättsväsendet (vilket är livsfarligt) plus att den avskräckande effekten helt uteblir och kan t.o.m. inbjuda till fler motsvarande brott.

    Om det fanns tydliga bevis mot gärningsmannen (vittnen etc) så borde han dessutom ha dömts för våldtäkt. Punkt. Vadå rimliga tvivel när det fanns tydliga bevis ?

    Jag ställer mig frågan huruvida en svensk pojke hade fått motsvarande straff för samma brott ? Jag antar att han skulle ha straffats hårdare.

Kommentera