Vänsterns ”löften” och realiteten


Interessant artikel på ledarsidorna:

https://ledarsidorna.se/2018/01/kraften-och-de-barande-ideerna-i-studentrevolten-1968-lever-kvar/

Vad som bl.a. annat omnämns:

”Vi lever just nu i reaktionen av 1968 års revolt. Men individens rättigheter, frigörelsen av sexualitet och könstillhörighet, jämlikheten och självklarheten i det fria valet av religion, livsstil, partner, språk och utbildning har kommit för att stanna, skriver Ulf Bjereld och Marie Demker på DN Debatt”

Min kommentar:

Men hur ser det ut med det som man säger sig stå/kämpa för…

”individens rättigheter”

Vänsterpolitiken har inte ökat individens rättigheter.

Istället har en maktkoncentration till staten och den politiska eliten skett med hjälp av vänstermedia som dominerat/dominerar medialandskapet nästan totalt (”big state”, finansierad med skyhöga skatter och nedtystande av de som vill banta staten och dess inflytande över våra liv).

Det starka inskränkanket av yttrandefriheten som skett/sker, inskränker dessutom den enskilda individens rättigheter/frihet ytterligare.

 ”frigörelsen av sexualitet”

Sex med barn och djur är fel så visst finns det gränser.

Som vi ser har vänsterpolitiken inte lett till att t.ex. kvinnor/tjejer idag kan känna sig trygga, röra sig och klä sig som tidigare. Det är inte vad som kan kallas frigörelse.

 ”frigörelsen av könstillhörighet”

De allra flesta av oss ser sig som antingen kvinna eller man.

M.a.o. det är normen och det finns ingen anledning att propagera något annat, därmed inte sagt att något annat inte ska tolereras.

Framförallt när det gäller barn är det fel att i onödan röra till det hela. Varför skapa osäkerhet utan anledning.

”jämlikheten”

Jämlikhet inför lagen och de möjligheter som samhället en ger, visst.

Vi ser dock inte att jämlikhet inför lagen härskar som resultat av vänsterpolitiken.

Att vissa inte kan göra något av de chanser de får (har fått) är inte något som ska lastas andra. Kvotering till utbildningsplatser och jobb är fel.

En omfördelning av resurser till de som mycket väl skulle kunna klara sig själva är fel, är antisocial.

” självklarheten i det fria valet av religion”

Dagens vänster med rötterna huvudsakligen i 1968 rörelsen och dess omfamnande av Islam, motverkar detta. Islam är en monokultur, den ger oss ingen frihet.

”självklarheten i det fria valet av livsstil”

Så länge ens egen livstil inte inskränker på andras på ett ensidigt sätt, ja.

” självklarheten i det fria valet av partner”

Ja, så länge partnern är myndig och införstådd, ja. Barnäktenskap och äktenskap mot sin vilja är däremot fel, men idag vanligare än förr (i Sverige, Europa).

 ”självklarheten i det fria valet av språk”

I Sverige måste fokus vara på att alla lär sig svenska. T.ex. borde mycket goda kunskaper i svenska krävas för medborgarskap (vid sidan av andra krav likt egen försörjning etc.).

 ”självklarheten i det fria valet av utbildning”

Utbildningen som det offentliga erbjuder border rikta sig på det som gagnar samhället, t.ex. dit där de “riktiga” jobben skapas.

De utbildningsplatser som erbjuds måste det konkurreras om. Kvotering är fel, andra sätt att öka en utbildnings attraktivitet för en viss grupp kan däremot vara vettigt.


8 responses to “Vänsterns ”löften” och realiteten

 • Oskar

  Hur går det för Ynkeman att få iväg sina utlovade 80 000 illegala brottslingar.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Har funderat på en sak ang. 1968. Då kämpade kvinnorna för att själva få bestämma ööver sina kroppar både när det gäller sex och klädsel. FIB-aktuellt och Lektyr hade utvikningsbilder på lättklädda (nakna) kvinnor. Det var kort-kort och minimala shorts. Men inte hade vi så många våldtäktr på den tiden, inte vad jag minns i alla fall. Nu är vi på väg tillbaka till den tid då kvinnor varken har rätt att själva bestämma klädvalet och sexpartner (våldtäkter) och det som gör mig förbryllad är att feministrörelsen bejakar utvecklingen. Jag minns skämttidningar som ”En Rolig Halvtimme” full av fräckisar och överdrivna karikatyrer av nakna män och kvinnor. Vad hände? Jag är kanske feminist när jag menart att det är kvinnorna som ska bestämma över sitt liv, inte F! eller vår feministiska regering. Det ska vara säkert för en kvinna (men också en man) att ta sig en tillnyktringspromenad från krogen och hem. Vi måste backa utvecklingen. Sätt nyinkomna i landet på omskolningsläger, typ Kambodja så att dom lär sig vad som gäller. Vill dom inte acceptera, skicka iväg dom så fort som det baa går.

  Gilla

 • Billy Boy

  Efter försummelser, mörkläggningar …

  … och lögner i årtionden vaknar nu också samordningsminister Ibrahim Baylan (S) upp ur 7-klöverns törnrosasömn och kommer till lite sans och balans. Det är bara att återigen masskopiera SD-förslag från långt bakåt i tiden – lägga dem på riksdagens bord och rösta igenom med en JA-majoritet. Dessutom måste utvisningarna givetvis ökas dramatiskt, vilket han inte nämner något om. Tyvärr!

  Citat

  ”Stort mottagande fel skött kan ge problem”

  Sveriges stora asylmottagande de senaste åren kan bli ett stort bekymmer om det hanteras fel, enligt samordningsminister Ibrahim Baylan (S) som leder regeringens arbete mot segregation. Grunden för all integration är att man har ett jobb att gå till, säger Baylan i en intervju med TT.

  Han framhåller att arbetslösheten visserligen faller även bland nyanlända, men det räcker inte.

  Inte bara oppositionen utan även fler och fler ledande socialdemokrater börjar tala om integration och uppdelade (segregerade) städer som ett av Sveriges stora problem. Strax före jul tyckte finansminister Magdalena Andersson (S), i en intervju i Dagens Nyheter, att det var dags att uppmana asylsökande som tänker sig hit att söka sig till andra länder.

  Hon tycker att Sverige, före flyktingströmmen 2015 och åtstramningen av politiken då, borde ha haft en ”ärligare diskussion” om de utmaningar som följer av ett stort mottagande när det gäller samhällets beredskap och möjligheter för nyanlända att etablera sig.

  Vill inte

  Ibrahim Baylan säger att man kan vara självkritisk, men vill inte ”recensera” finansministerns uttalanden.

  – Men det är helt uppenbart att vi inte hade ordning och reda i asylprocessen 2015, därför ändrade vi lagen, säger Baylan.

  Sverige tog under de fyra-fem åren fram till och med 2015 emot fler asylsökande i förhållande till befolkningen än något annat land i västvärlden, framhåller han.

  – Det är helt uppenbart att asylmottagandet måste fördelas jämnare än hittills, säger han och syftar i första hand på fördelningen inom EU.

  Han vill inte uttala sig om en nivå på strax under 30 000 sökande per år, som förra året och 2016, ryms i det han menar med hållbart mottagande. Men Baylan konstaterar att det är klart lägre än tidigare, och på det sättet har åtstramningen haft effekt.

  – Sedan är det ju så att folk söker asyl där de tror att de har bäst möjligheter att få det, men också att kunna bygga sitt liv.

  Hanteras rätt

  Baylan anser att mottagandet Sverige har haft hittills innebär utmaningar framöver.

  – Vi har en stor uppgift framför oss. Rätt hanterat kan det bli en tillgång, fel hanterat kan det bli ett stort bekymmer.

  Enligt Baylan är ett av de viktigaste greppen som regeringen har tagit att tvinga samtliga kommuner att ta emot nyanlända. Det innebär att trycket lättar på kommuner som redan tagit emot många. Sysselsättningen bland utrikes födda är på väg upp, men mer krävs.

  Han hävdar att regeringen i och med omläggningen 2015 har växlat in på rätt spår inom migration och integration – och även i arbetet mot segregation.

  – Tidigare har det inte setts som en uppgift för hela samhället att vända utvecklingen. Därför har vi inte lyckats tillräckligt väl – och det gäller oavsett regering.

  Polis och skola

  Förutom att driva på för att nya i Sverige ska in i arbete är det två områden som Baylan ser som extra viktiga på kort sikt.

  – Det ena är polis och brottsbekämpning och det andra är skolan, säger han och hänvisar till höjda anslag, bland annat för att kunna lägga mer pengar i utsatta områden.

  – Det är alldeles för många brott och skjutningar i våra segregerade förorter, säger han. (Publicerad idag 12:50. Av TT)

  Slut citat

  http://norran.se/nyheter/stort-mottagande-fel-skott-kan-ge-problem-955578

  Gilla

  • Anders S

   Verkar inte som ett uppvaknande.

   Vad som skulle krävas:
   – Asylinvandringen av mohammedaner stoppas helt.
   – Att mohammedaner inte föder 4 eller mer barn längre per kvinna
   – Att mohammedaner i mycket stora antal vänder islam ryggen
   – Att det äntligen börjar tas krafttag, inte en dag att spilla till, mot alla de importerade problemen vi lider under. I bästa fall snackas det lite, men det har det också gjorts tidigare, men inget görs utan vansinnet fortsätter ohejdat, nu sedan runt 50 år.

   Gilla

 • Lukas

  Typ samma testuggande, enda skillnaden är vilka verklighetsfrämmande teser dom tuggar.

  Zebran känns igen på sina ränder.

  Gilla

 • Torleif

  Idioterna lever kvar på 1968.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: