Niagarafallen fryser till is och det snöar i Florida


KLIMAT & VÄDER. Kylan som svept in över USA:s östkust har fått delar av Niagarafallen mellan USA och Kanada att frysa.

CNN skriver samtidigt att en ”bombcyklon” kommer slå hårt mot den amerikanska östkusten med vindstyrkor på 27 sekundmeter och att delar av New England kommer täckas av 30 centimeter snö.

Nyhetsbolaget tillägger att Boston och delar av New Hampshire kommer ha lägre temperaturer än på planeten Mars.

Kylan har även skänkt snö till Charleston i South Carolina i den amerikanska södern. Ovädret har också inneburit den första snön på 30 år i delstaten Floridas huvudstad Tallahassee, och i Boston och New York har skolorna stängt på grund av snö och kyla.

-Pettersson vill påminna om att enligt ”vetenskapen” så är köldknäppar väder medan värmeböljor är klimatförändringar orsakade av människan. Ni har säkert hört talas om de svinkalla vintrarna under beredskapsåren, men jag tvivlar att någon berättat för er om de milda vintrarna och att glaciärerna smälte för 80 år sedan.

 


17 responses to “Niagarafallen fryser till is och det snöar i Florida

 • Jhonsson

  Skicka fjanten och självutnämnde ”klimatexperten” Per Holmgren på studiebesök dit, så han kan studera den ”globala uppvärmningen” på nära håll.

  Liked by 1 person

 • Mr Q

  Nu får vi ha hjälp av ”Mia”,eller någon annan fjärrskådare..
  Ät detta ett bevis och följden av den omtalade ”klimatuppvärmningen” ?

  Gilla

 • Oskar

  Gammel-media skriver inte så mycket om, att det är fruktansvärt kallt i USA.
  De skriver inte heller om vad som hände i Berlin, Bryssel eller Paris under nyår. Är det censuren som slagit till?

  Men Polsk media sköter sig bra, med journalister på plats.

  Gilla

 • Oskar

  Naturen går i vågor.
  Men global uppvärmning funkar bra, för att höja världens högsta skatter.

  Varför ger vi våra pengar till de som uttryckligen säger, att de vill döda oss?
  Kristna verkar vara idioter.
  Är det därför de avvecklar kyrkan?

  Gilla

 • Hans johansson (@shitpommefritt)

  Jag tror inte ett skit på den värme-teori som har med växthusgaser att göra.När Dinosaurierna levde va koldioxidhalten 15-20ggr högre? rätta mig någon som har fel! Idag lever vi i en low dip, vad gäller växthusgaser i atmosfären..,.. , och att den ökar är bra.., växtligheten ökar, osv…Det naturen ger.., det naturen tar..

  Gilla

  • ingemar

   Enl boken, JORDEN ett illustrerat uppslagsverk, var CO2- halten under Dinosauriernas tid (230-65 miljoner år sedan) 5ggr – ca 2 ggr högre än idag också det är jättemycket! När de första dino. kom för ca 230 miljoner år sedan var halten ca 5 ggr högre än i dag men det var ändå ”bara” ca 19 gr i medel temp ca 3,5 grader högre än idag.
   För ca 65 miljoner år sedan när dino. dog ut var den ca 2 ggr högre än idag och tempen ca 17 gr. Ca 1,5 högre än idag.
   Men enl professor Peter Stilbs så råder ett omvänt orsaksförhållande dvs temperaturen stiger och orsakar högre CO2- halt! Jag tror mera på Stilbs. För ca 370 miljoner år sedan var t ex
   CO 2- halten hela 10 ggr högre än idag, Men tempen FÖLL till dagens värden!
   Detta är saker som myndigheterna inte vill att folk ska veta, om allt de säger om klimatet skulle vara sant skulle flyget behöva förbjudas med omedelbar verkan. Liksom alla nöjesresor med ”fossil”-bil. Även alla dieselbussar mm mm.
   Bäst att försöka få tag i boken, det blir för mycket att skriva, så att det blir korrekt.

   Liked by 1 person

 • Mary Agnes

  Härom dagen spred TT en falsk nyhet att det var -50 grader i västra Canada, bl a i Saskatchewan men det var gripet rent ur luften… det var -30. Det fina med Farenheit, är att när det är -30 så är det -30 i Celsius också… för 0 Farenheit är typ -16 grader

  Det är dock inte så sällan att det är frost i Florida, vilket är ett helvete för citrusodlarna som måste sätta ut värmefläktar för citrusplantorna.

  Gilla

  • Lena

   Det är fantastiskt med flyg idag, på några timmar kan man flyga från -25 grader i Kanada till +28 i Karibbien.

   Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Jaha, då måste detta naturligtvis vara Trumps fel.

  Kommunistmedia skyller ju allt på Trump och ägnar kilometervis nyhetsinformation på/om honom, där han beskylls för allt i världen som inte passar PK-maffian.
  Sen att Europa och främst Sverige sönderfaller mitt framför ögonen, ser dom inte ( förlåt, förstår dom inte )….idiotin är fulländad!
  Nu är det varierande vädret, det som de märker, då det ena dagen är för varmt med palestinasjal och/eller burka och nästa dag för kallt.
  Tänk var bra det var med Obama, då var det alltid + 22 på sommaren och -5 på vintern.

  Ding Dong Kokko

  Gilla

 • Valter

  Tidningarna säljer mer desto mer dom alarmerar om alla faror, en hel del är lättskrämda och går på det. hur ska man kunna övertyga troende om verkligheten, tron kan förflytta berg, som det står skrivet.
  Oljan har tagit slut ett antal gånger i minst 60 år,skogen har dött ut, redan på 80-talet,ozonskiktet skulle bränna ihjäl oss ,80 – 90 tal, jordens mat skulle inte räcka vi skulle få svälta,60 – 70 tal, och så vidare.
  Det finns ett antal till, atombomber och kärnkraft verk skulle förstöra jorden istiden skulle komma åter m.m. Allt det var bara alarmistiskt skit. Så vad är nu på tapeten, jo klimat katastrofer och miljöförstöring, isbjörnsdöd, översvämningar m.m om ett tiotal år så är det ingen som vill minnas vad dom påstår i dag. Folk borde lära sig att tänka längre än näsan räcker.
  Vi ska alla dö en gång även jorden vi lever på ska dö, inget konstigt med det, det finns tusentals djur som levt och dött ut, utan att mänsklig påverkan. Om det bara är en grad skillnad från 1800 -talet till nu, så tycker jag att det är väldigt lite. Jordens befolkning har mångdubblats, bilar i miljarder, miljarder fler hus som värms upp, värmekraftverk oljekraft elkraft verk industrier i tiotusental, stora asfalterade städer med miljoner innevånare m.m.Vad påverkar det medeltemperaturen, nånting måste det göra. Mäter man temperaturen nära bilen så skiljer det sig flera grader, jämfört med en meter utanför när den är igång. Därtill är klimatet aldrig konstant, den skiftar ständigt, med kortare eller längre tidsperioder.

  Gilla

 • Fredde

  Ja, 1938 varnade man för allt högre temperaturer, precis som idag.

  1939 började en rad riktiga kalla vintrar, som varade fram 1942. Bl.a. sattes köldrekord med minus 53!
  25 år senare var det dags igen för minus 53, efter ha haft ett antal varma somrar med tropiska nätter.

  Som sagt: vädret varierar, så även i Florida.

  Det är inte unikt med snö där, det finns noterat sedan 1765:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Snow_in_Florida

  Men, när klimatalarmisterna ser dagens snö, då är det ”klimatkatastrof”….

  Gilla

 • ossie

  Den globala uppvärmningen slår till !!

  Gilla

 • SasjaL

  ”Sekundmeter”???

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: