Yxa i huvudet med trubbiga änden är inte mordförsök


BROTTSLIGHET. Förra sommaren attackerade Khadar Abdi sin gravida fru och högg henne med en yxa i huvudet. Sen flydde han landet och gifte om sig. Nu döms han till 2,5 års fängelse och tio års utvisning från Sverige.

Men han döms inte för mordförsök: Han använde inte yxans vassa sida, uppger SVT Nyheter.

-Pettersson konstaterar att tydligen går det att slå folk i huvudet med slägga utan att det blir mordförsök, och varför inte obligatorisk livstids utvisning.

Vi får hoppas att regeringen låter Khadar avtjäna sitt straff hemma i Somalia som ett led i vårt bistånd.

TIDIGARE 2017-09-20. En av Sveriges mest jagade män gripen

MEDIA. En av Sveriges mest jagade män – Khadar Abdi, 38 – har gripits i Wien. Förra året misstänks han ha huggit sin fru i huvudet med en yxa i Alvesta, och sedan flytt landet. Innan tisdagens gripande har han levt under falsk identitet och sökt asyl i Österrike.

-Pettersson läser om detta på nätet i dagens Expressen och undrar om chefredaktör Mattssons gäng lagt de pressetiska reglerna åt sidan. Både namn och bild på den misstänkte samt angivande av att Khadar Abdi är somalisk medborgare.

Mattsson brukar somalier hugga sina fruar med yxa eller varför nämner du etnicitet på mannen? Är du rasist eller vad är det du brukar kalla alternativmedia när de gör samma sak?


8 responses to “Yxa i huvudet med trubbiga änden är inte mordförsök

 • ruben

  Nästa gång kan någon hävda att vassa sidan på yxan inte är mordförsök. Rättsinstanserna tycker jag skämmer ut sig med dylika hårklyverier, som i princip borde vara förbjudet att ens fundera över inom rättsväsendet. Man har ju hört att folk, som avlossat skjutvapen mot någon av anledningen ”bara skulle skrämmas”. Utför man livsfarliga handlingar mot någon, som inte är med på det och den beväpnade inte förstår att det är livsfarligt så är det större skäl att döma mordförsök och längre straff. Det kan då ha ett tillägg, med betydelsen ”oförmåga till förståelse av konsekvenserna”. Dvs. längre straff för att skydda allmänheten. Givetvis utvisning och återtaget medborgarskap för de som skaffat det genom bidragsturism. Sverige behöver en låååång paus från den sortens invandring.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Rikspolischefen gråter ut knäckfrågan: vad har killen vart med om i Afrika?

  Gilla

  • Bosse

   Ja stackarn! Han kanske inte visste vad en yxa var för något. Han skulle bara kamma henne.Vi vet ju inte vad den stackarn hade för utbildning. Fullständigt sinnessjukt land detta. När pk och vänstern härjar i domstolarna då har det blivit en farlig situation.

   Gilla

 • Peter Kostin

  Helmer Ljus, från Delsbo. mördade en person med en yxa och fick 11 års fängelse (1988, han var då 60 år). År 1999 begick han sitt andra mord. Då dömdes han till livstid. Han var den äldste som dömts till ett så hårt straff. Han har ansökt ett antal gånger om att få straffet ändrat till ett tidsbestämt straff, men fått avslag. Risken finns att han ska begå ett nytt mord är hög (han är 89 år). Hade han varit från MÖ eller NA så hade han fått max tre år.

  Gilla

  • Mia

   Om en person som mördat vid två tillfällen inte ska ha livstid, vem ska då ha det?
   Att en icke svensk skulle få 3 år för samma brott är trams.

   Gilla

 • gamgubben

  1, trendbrott hos Ex.blaskan. 2,rättens syltryggar vet inte att trubbigt våld ofta leder till döden.
  3, byter vi inte regering och inriktning 2018 närmar vi oss Kalifatet med stormsteg.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Blev det feltänk i vedhuggningen ?
  Det kan man naturligtvis inte dömas för av det svenska kommunistiska rättsväsendet !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: