Hög arbetslöshet i Malmö trots rekordmånga i jobb


INVANDRING. De senaste tio åren har antalet personer som jobbar i Malmö ökat med 24 procent på tio år. Men samtidigt är arbetslösheten i kommunen nästan högst i landet.

Malmö får 15 miljoner om dagen. 5,5 miljaarder om året av Sveriges övriga skattebetalare för att inte gå i konkurs trots att staden är full med mångkulturell kompetens.

Det är rekordmånga som har sin arbetsplats i Malmö, över 170 000 personer. Ett av de företag som har vuxit kraftigt är Tepe, som bland annat tillverkar tandborstar. De senaste fem åren har företaget fördubblat sin omsättning. Idag har koncernen 320 anställda, av dem jobbar 220 här i Malmö. I vissa fall är det svårt för företaget att hitta arbetskraft.

– Man lyckas inte med alla rekryteringar. Det tror jag ingen gör just nu. Sedan finns det vissa områden där det finns en kompetensbrist. Teknikyrken, framförallt, säger Joel Eklund, vd på Tepe.

Nästa år kommer företaget att bygga ut sin produktion på en granntomt till den nuvarande fabriken i Fosie industriområde. Joel Eklund räknar med att utbyggnaden kommer att betyda att han behöver anställa ytterligare 100 personer de närmsta tio åren.

Samtidigt som tillväxten i Malmö är stark är arbetslösheten paradoxalt nog nästan högst i landet, kring 15 procent. Av de över 170 000 som jobbar i kommunen är det omkring 40 procent som pendlar in från andra kommuner. Arbetsförmedlingen skriver i sin senaste prognos över arbetsmarknadsutsikterna att utvecklingen i Malmö är svår att förklara.

 

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson säger att det är kompetensen. Skåningarna är alldeles för överkvalificerade för de enkla jobb som finns i det socialdemokratiska kalifatet.

Sedan är jag övertygad om att många arbetar dubbelt, på socialen och svarta jobbet…


8 responses to “Hög arbetslöshet i Malmö trots rekordmånga i jobb

 • Peter

  Allahs goda krafter jobbar svart öppet i Malmö medan man jagar sjuka och tar ifrån dom allt i godhetens namn. Tror ni mig inte ta en tur i Malmö och se själv. Svart och mörkt överallt, PK lever i sina egna reservat, typ Höllviken med omnejd. Fast visa politiker lever i reservat i Malmö förbehållna förmögna lögnare som tvättar lyx bilen för 200 kr utan kvitto. Hand tvätt med allt invändig som utvändigt. Köper narkotika öppet i Malmö medan Polisen jagar Svenson för mindre brott.
  F@ck #godheten

  Gilla

 • Nisse

  Det är väl sossarna som styr i Malmö Här ser vi resultatet…….

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  ”Kommer du till Malmö är du välkommen” enligt Kommunisternas reklam för Malmö.
  Kanske borde reklamtexten utökas med ”även om du inte har lust att arbeta utan bara försörja dig med bidragen.”

  Gilla

  • Matte

   Det framgår även av undertexten att alla är
   välkomna oavsett vilka det är som kommer.
   Sista meningen säger allt:
   ”Vårt solidariska Malmö förblir öppet för alla.”

   ”Vi ser med oro på den politiska utvecklingen på andra sidan av sundet, där danska Socialdemokraterna gör rasistiska utspel.
   Integrationen är en samhällsfråga, inte något att
   skuldbelägga individer för.
   Vårt solidariska Malmö förblir öppet för alla.”

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: