Rikspolischefen ljuger eller är dum, skriver att det är för lätt för kriminella att komma undan

BROTTSLIGHET. Det är för lätt för kriminella att komma undan i dag, skriver Dan Eliasson, rikspolischef, och Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning, på DN Debatt.

De föreslår flera insatser, bland annat en skarpare lagstiftning och rättslig respons då de menar att ”rådande system” inte möter dagens utmaningar.
”Påföljden ska spegla det brott som är begånget”, skriver Eliasson och Löfving.

-Pettersson undrar om de båda herrarna är dumma eller ljuger. ”Påföljden ska spegla det brott som är begånget”, har någon protesterat mot det eller? Vilka är det som i åratal har velat ha en ändring i straffskalan Eliasson?

Just det! Det är dom som du och dina partikamrater kallat nazist-fascister och en massa annat? Det är den partiledaren du ville kräkas på. Minns du när Leif GW sade att du hade fel och Jimmie Åkesson rätt. Kanske dags att be om ursäkt och då ska vi veta att GW inte är någon vän av SD.

För drygt ett år sedan lovade Rikspolischef Dan Eliasson att det skulle vända. Nu skriver de båda polischeferna att ”det finns tecken på att brottsligheten börjar öka igen. Nationella trygghetsundersökningen från Brå visar att sexualbrott, misshandel, bedrägerier och andra brott ökar i samhället.”

Vadå igen?

Undrar om rikspolischefen vet vad ordet självkritik betyder.

10 thoughts on “Rikspolischefen ljuger eller är dum, skriver att det är för lätt för kriminella att komma undan

  1. Varelsen borde rättspsyksundersökts redan som chef på Migrationsverket, men även när hen var gråterska i TV när hen grubblade på vad ”killen” dvs. afroafrikanen varit med om i Afrika, när skurit halsen av flickan på HVB hemmet; https://youtu.be/oQ-X78nMhjE

  2. Mycket skulle lösas om domstolarna gjorde vad de är ålagda att göra. Att släppa misstänkta vind för våg i något skede innan någon dom får laga kraft eller t.o.m. när utvisning skall ske, visar bara hur lite respekt för lagen som domstolarna själva har. Om den/de misstänkte/-a kan tänkas avvika det minsta, så skall de fortsatt vara i förvar. Varför försvåra det hela? Oavsett så måste systemet göras om, så att de uppenbara politiska troll som finns med försvinner.

  3. Om och om skärper regeringen straffen, trots detta släpps fler lösa även om de är misstänkta, och infinner sig inte till rättegången.
    Det verkar som regering och folket går i otakt.

  4. Nu har också den politiskt tillsätta illröda rikspolischefen gett sig in i valrörelsen !

  5. När Pettersson nu brutalt påminner rikspolischefen Dan Eliasson (S) om obehagliga sanningar från hans förflutna blir han genast illamående och får tillbaka sina hemska kräkreflexer igen …

    http://www.skrivunder.com/uploads/images/Dan_Eliasson_kra%CC%88ks_-_VR-14.gif

    Eliasson tappar då åter fokus på sin egentliga uppgift – d v s att knäcka brottsligheten. I stället återgår han passivt till ruta ett genom att desperat ropa på hjälp.

    http://left4photo.com/uploads/3/8/7/1/3871576/6975426.jpg

  6. I vicket jävla division 5-lag i fotboll hade tränaren får sparken efter att gång-efter-gång lovat resultat men presterat inget eller sämre. Så när laget nu åker ut division 5, så….

    Men för landets högste befallningshavare för landets viktigaste ämbete – Polisen – så händer…… inget alls.

    Jag har alltid undrat: vilken hållhake har den mannen i sitt kassaskåp på Löven? För det kan inte finnas någon annan anledning till att han skyddas till varje pris. Vad är det Löven har gjort och som Eliasson vet? Eller är det bara hemliga handslag i hemliga klubbar som druckit varandras blod?

    • Han liksom Palme valde den lättaste karriärstegen, Socialdemokraterna. Är han dum? Ljuger han? Det måste bevisas, annars är det straffbart.

  7. Så om man bryter mot armbandens budskap, då utgår automatiskt straff? Jag menar, det är ju en ”tydlig” information på banden, vad man inte får göra mot dess bärare.

Kommentera