”Motdemonstranterna” från Göteborg på bild, flera utländska medborgare kastade sten på svensk polis men ingen utvisning

BROTTSLIGHET. Herrarna vi skrev om tidigare idag, som dömdes för upplopp i Göteborg finns nu på bild, i varje flera av dem. Det märkliga är att de får lindrigare straff för att de inte var politiskt organiserade. Är inte detta politiskt våld så vet inte jag vad politiskt våld är. De tillhör de fridlystas skara. 

De två huvudmännen, Abdiwale Abdulle, medborgare i Somalia, och Hussein Ahmed, medborgare i Somalia, döms till nio respektive fem månaders fängelse och har medgett att de använt en hemtillverkad slunga som gav projektilerna extra kraft, men utan att erkänna brott.

Förutom Abdiwale Abdulle är det den andre slungmannen Hussein Ahmed, 18; samt John Andersson, 34; Michael Åkesson, 29; Falah Fahed, 29, och Simon Misgna, 24.

Tillsammans med ytterligare tre dömda för våldsamt upplopp – men till mildare straff – har de ingått i en folksamling som enligt åklagaren ”med förenat våld” gått till angrepp mot poliser utkommenderade för att hålla nazister och våldsamma motdemonstranter åtskilda.

Som vapen användes enligt åklagaren stenar, flaskor, ägg och knallskott.

Ytterligare två döms i utredningen för annan brottslighet knuten till samma oroligheter.

Göteborgs TR B 12399-17 Dom 2017-12-18

Expressen har också polisens bilder men jag länkar inte.

-Pettersson noterar att flera av de dömda är utländska medborgare, trots det och att de kastat sten på svensk polis blir det ingen utvisning. Löjliga straff, staten står för rättegångskostnaderna, hotellstandard i fängelserna och bidragen fortsätter trilla in. Är det någon som tror att det avhåller folk från att begå brott i Sverige.

4 / 6

20 thoughts on “”Motdemonstranterna” från Göteborg på bild, flera utländska medborgare kastade sten på svensk polis men ingen utvisning

  1. Nio softa månader i en brottsskola/rekryteringscenter som ”straff” för att ha brukat ett vapen mot svensk polis – och ingen utvisning…

    Svenska rättsväsendet bygger på rehabilitering och inte avskräckande. Är det någon som tror att dessa är rehabiliterade mönstermedborgare när de kommer ut?

    Nej – så varför fortsätter vi envisas med samma ”rehabilitering” för återförbrytare när det uppenbarligen inte funkar? Repatriering tror jag personligen är ett bättre system.. Eller ett annat som också har med rep att göra, men sånt får man ju inte säga.

  2. Petterson får ursäkta eller radera min kommentar men jag anser det vi får se på bildspelet är ett vidrigt pack och vedervärdigt slödder som borde behandlas därefter.

  3. Jag hade velat se 4-6 års fängelse för försök till misshandel och dråpförsök samt följt av livstids utvisning utan padon!
    Det skulle ge den effekt som man dock inte verkar vilja ha?!
    Man använder ju dessa personer som nyttiga idioter vilket de löjliga påföljderna också pekar på!

  4. Finns det någon i svensk arbetarklass som känner gemenskap med dessa vänsterextremister?

    Det blir så larvigt när svensk media kallar dessa för ”motdemonstranter”.

    Mot vad? Respekten för lag och ordning i en demokratisk stat.

    Dessa ”motdemonstranter” är enbart brottsliga uppviglare, som inte för en sekund, respekterar svensk demokrati och den tillhörande yttrande-och åsiktsfriheten.

  5. Men vad är det för fel på polisen, ni har väl vapen eller ?.
    Det är såna här gånger dom ska användas.
    Polisen måste inge respekt och sätta ner foten rejält nån gång
    Annars tar dom över hela samhället.
    Smäll på rejält så vet dom till nästa gång vem som bestämmer.
    Känns som dagens poliser framstår som mesiga, det ska vara som
    Förr stora resliga orädda karlar som tar tag i saken rejält.
    Och inga fjanterier med psykologiska samtal med brottslingarna.
    Och vid speciella tillfällen, sätt in militär, vi har väl jägarförband
    Som kan hålla i ett riktigt vapen och avskräcka dom jävlarna.
    Psykologer får inte stopp på inbördeskrig.
    För Sverige står på randen till inbördeskrig på många områden.

    • Vapen ? Jovisst men kåren har också en gammal f.d punkrockande vänsterextrem chef vid namn D.Eliasson som helllre delar ut tårdrypande armband till samhällsparasiterna än att tillåta sikta rätt !

    • Expressen räknade också upp framtidens makthavare(10 st). Bara stollar på deras lista. Får dom något att säga till om,då vill inte jag vara med längre. Asylaktivisten Fatemeh var på 5:e plats tror jag.

  6. Invandrarrabatten Pettersson invandrarrabatten, order från högsta ort!
    Du måste alltid ta hänsyn till invandrarrabatten i dårhuset, kallat Sverige!!!!

KommenteraAvbryt svar