Polis: Fittja är ett laglöst land


BROTTSLIGHET. Mycket har gått fel i fallet med den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja söder om Stockholm förra året. Det säger Erik Lindblad, polis i Botkyrka, till SvD som använder betalvägg och inte får någon länk. 

Enligt Lindblad är polisutredningen full av brister, och situationen har förvärrats av att människor i området inte har något förtroende för polisen. Han beskriver området som ”ett laglöst land” där boende är rädda för att vittna eller anmäla.

Bland annat finns det uppgifter om att en man passerade den misstänkta våldtäkten utan att ringa polisen. – Hade vi haft det förtroendet som krävs i norra Botkyrka så hade han ringt till oss, säger Lindblad.

-Pettersson menar att polisen delvis får skylla sig själva. I detta fall dröjde det nästan ett år innan de misstänka greps trots att de var kända. Dessutom visade det sig att polisen hade undersökt fel trapphus och efter tio månader fick åka tillbaks och undersöka rätt.

Kling och Klang verkar skickliga i jämförelse. Det går inte bara att skylla på bristande resurser när det jobbas dåligt och dubbelt…

TIDIGARE 2017-12-08. Våldtäktsmisstänkta släppta strax innan dom

BROTTSLIGHET. De tre män som misstänkts för en gruppvåldtäkt i Fittja sydväst om Stockholm har försatts på fri fot. Männen står åtalade för att i augusti förra året ha våldtagit en kvinna i ett trapphus.

Nu har Södertörns tingsrätt beslutat att de tre ska släppas fria från häktet i väntan på domen som ska komma 19 december.
– Av det kan man i varje fall dra slutsatsen att de inte kommer att dömas för den rubricerade gärningen, säger vice chefsåklagare Anders Hirsch.

TIDIGARE 2017-12-06. ”Skador utöver det ordinarie” vid brutal gruppvåldtäkt som var ”en skojgrej”

BROTTSLIGHET. Den kvinna som gruppvåldtogs av en flock invandrare i Fittja förra året hade skador som var ”utöver det ordinarie”, berättar läkaren som undersökte henne. Offrets skador var så omfattande att läkaren direkt skickade henne vidare till röntgen på grund av oro för skallskador och inre blödning.

Mer eller mindre hela huvudet och ansiktet var svullet och ”skadorna var något utöver det ordinarie”, berättade läkaren för polisen i slutet av september. Läkaren arbetar vid Avdelningen för våldtagna vid Södersjukhuset i Stockholm och har träffat många utsatta kvinnor. ”På grund av hennes omfattande skador” skickade läkaren kvinnan vidare till röntgen eftersom ” hon var orolig för skallskador och inre blödning”. 

-Pettersson säger att gärningsmännen har ett konstigt sinne för humor. De har sagt i förhör att det var mer på skoj, när 20 man våldtog en kvinna, dunkade kvinnans huvud i en trappa och sparkade och slog henne.

De flesta medier är väldigt tysta om fallet. Metro skriver dock, men de talar inte om att de misstänkta gärningsmännen är pensionsräddare…

TIDIGARE 2017-12-02. Åtalad för värsta gruppvåldtäkten i Sverige – ”en skojgrej”

BROTTSLIGHET. En av de invandrare som åtalats efter den misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja berättar hur hans vänner skrattade och filmade övergreppet. ”Det var mer på skoj, en skojgrej typ”, säger han i polisförhör. 

”Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. De diskuterade, vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik”, berättade kvinnan, som är i 30-årsåldern, för polisen några timmar efter överfallet. ”De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod och väntade med byxorna nere och väntade på sin tur”.

Till veckan avslutas rättegången mot de fem män som åtalats för inblandning i våldtäkten. På kvinnans kläder hittades sperma som i slutet av förra året kunde matchas mot tre av de nu åtalade. De tre har medgett att de har haft sex med kvinnan, men redogjort för olika händelseförlopp och påstått att det inte var någon våldtäkt.

Under sommaren misstänktes ytterligare fem män för inblandning i våldtäkten. Flera personer ska ha sett mobilfilmerna från övergreppet, men de har inte hittats.

-Pettersson säger att det verkar vara skillnad på humor här och i Mellamöstern – 20 man på en tjej, en skojgrej…

Vad hade hänt om 20 svenska killar gruppvåldtagit en utländsk kvinna?

TIDIGARE 2017-11-28. Grövsta brottet någonsin har fått en ännu värre efterföljare

BROTTSLIGHET. Gruppvåldtäkten i Mariannelund. I början av december 2011 utspelades vad som har kommit att kallas den värsta gruppvåldtäkten i Sveriges historia. Åtta afghaner åtalades för att ha gruppvåldtagit en svensk tvåbarnsmor på en flyktingförläggning i Mariannelund.

Gruppvåldtäkten beskrevs som det ”grövsta brottet någonsin”, ett brott som saknade motstycke i svensk rättshistoria.

Det brottet ägnade TV4 12 sekunder åt och Expressen tyckte inte det fanns anledning att skicka en reporter för att rapportera från plats.

– Petterssons har i några omgångar, senast den 10 november, rapporterat om en ännu värre gruppvåldtäkt i Fittja, Botkyrka kommun, det är troligen den mest omfattande gruppvåldtäkten i svensk kriminalhistoria, räknat till antalet förövare.

Trots det kommer sannolikt färre att bli dömda för den i Fittja jämfört med den i Mariannelund.

Förundersökningsprotokollet talar på 548 sidor talar för att fem gärningsmän kommer att bli dömda. Det borde vara 19-20 stycken.

Joakim Lamotte gjorde den 27/11 en bra sammanställning på sin Facebook. 

VARNING FÖR OBEHAGLIG MEN VIKTIG LÄSNING

Imorgon fortsätter rättegången mot de män som står åtalade för att ha våldtagit en kvinna i ett trapphus i Fittja förra året, sannolikt en av de värsta gruppvåldtäkterna vi sett i Sverige.

Jag har läst hela förundersökningen och väljer nu att publicera den utsatta kvinnans egna ord om våldtäkten, som enligt åtalet pågick i flera timmar. Det är otäckt att läsa, men viktigt för att förstå vidden av vad som skett. För att få stopp på den här utvecklingen måste vi dra fram det vidriga i ljuset. Nedanstående citat är tagna direkt från förundersökningen.

Ur förhör med kvinnan 2016-08-15:
”Det var 19-20 killar som väntade i ett trapphus. Dom diskuterade vem som skulle få sätta på mig först och jag fick panik. Någon höll fast mig mot väggen och stoppade ner snoppen långt ner i halsen.”
”5-6 killar lyfter upp mig och bär mig genom trapphuset. De andra följer efter. Sedan får jag en spark i huvudet.”
”Sedan dunkade de mitt huvud i golvet och jag blev medvetslös. När jag vaknade hade jag en i varje hål. Munnen, analt och vaginalt. Sedan byttes de om.”
”De drog upp mig till 2:a våningen i trapphuset. Många stod med byxorna nere och väntade på sin tur. De drog av mig allt, jag var helt naken, kläderna låg lite varstans i trapphuset. De sparkade mig. De är smala, långa, invandrare av olika nationaliteteter. De är i 20-årsåldern.”
”Jag låg på golvet, sedan fick jag stå på alla fyra. En var framifrån och en var bakifrån. De andra skrattade. De tyckte det var roligt.”
”En man kom ut i trapphuset för att slänga sopor. Han gjorde ingenting för att hjälpa mig. Han hälsade på killarna och gick in till sig igen. Jag låg då naken på golvet.”

Polisens anteckningar efter förhör 2017-06-19: ”Hon beskriver igen hur de höll fast henne och vände henne så att en kille kunde sitta i trappan och trycka in sin penis i munnen på henne, samtidigt som de kunde våldta henne analt. Hon säger att just den handlingen, när en tvingade in sin penis och tryckte den ända ner i halsen, samtidigt som en annan våldtog henne analt, det var det värsta under hela våldtäkten.” 

”Hon berättar att det var någon av killarna som tog fram en kniv i samband med att de skulle våldta henne i analen. Hon skrek då ”snälla inte i rumpan”. Kniven la han sedan på golvet. Hon berättar att hon vid det här tillfället låg på mage på golvet och sträckte sin arm och tog kniven. Hon berättar att hon sedan högg med den runt i luften så gott hon kunde för att kunna freda sig. I detta skeende hade någon av killarna trängt in i hennes anal. Eftersom hon låg på mage mot golvet kunde hon inte se så mycket av vad de andra killarna gjorde.”

”En kille var lite äldre ca 25-27 år, kraftig/vältränad, tog ett hårt tag i henne och drog upp hennes huvud. Han körde därefter in sin snopp i hennes mun. Han körde in snoppen så långt att hon fick svårt att andas. Hon försökte vrida bort sitt ansikte för att få bort snoppen och få luft. Killen blev då arg och slog ett knytnävsslag i hennes ansikte så att hon fick näsblod.”

”När detta pågick var det flera yngre killar som kom fram och ville ha sex med henne.”

Det här är en av de vidrigaste förundersökningar jag har läst. I början av december kommer domen och jag hoppas innerligt att gärningsmännen då får sitt straff. Allt annat vore en skandal. Följ min sida för uppdateringar.

-Pettersson undrar inte varför detta fall får så lite uppmärksamhet i de etablerade medierna. Det beror på att samtliga gärningsmän är invandrare, Sveriges framtid och de är inte från Norge och Finland…


11 responses to “Polis: Fittja är ett laglöst land

 • Kenth Andersson

  Sverige är 2017 laglöst !

  Gilla

 • Kalle Anka

  Gruppvåldtäkter inklusive tortyr har alltid förekommit i Sverige, det är bara anmälningsbenägenheten som ökat.

  Gilla

 • Carl edström

  Vi har ingen regering och polis värd namnet !
  Sverige är ett skitland nu !

  Gilla

 • Jag

  Vår s k ”polis” är lierade med alla ”hudingar”! De jagar enbart Etniska Svenskar för att få in lite böter till sin personalfest! ”Hudingar” har frikort från precis ALLT!

  Gilla

 • Kurt Kodstedt

  Att inte undersöka rätt trapphus visar på en slapphet och undermålig förmåga att utreda brottet. Allt finns filmat med mobiltelefoner, det är ynkligt att samhället inte markerar hårt mot brottet.

  Gillad av 1 person

 • Magnus

  Vilka jävla svin. Den Svenska befolkningen lider i vårat eget land där vi ska vara skyddade enligt samhällskontraktet. De är för länge sedan brutit så va har dom för rätt att kräva skatt av oss när inte pengarna går till välfärden. De finns en gemensam nämnare till alla problem som är i landet och de är politikerna.

  Gillad av 1 person

 • Thor

  Grannen som kom ut i trapphuset, såg vad som pågick, borde åtalas. Att se ett uppenbart brott utan att på något sett ingripa, i detta fall lämpligen genom att ringa polis, är straffbart.

  Gilla

 • Gus

  Sveriges regering är ansvariga för mord och våld på sitt folk, måtte de en gång i framtiden ställas till svars !

  Gillad av 1 person

 • Bajen666

  Fy fan vilka äckliga svin, jag hade på allvarligt funderat på att ta livet av mig om jag blivit besudlad av 10-20 invandrande parasiter.

  Gilla

  • Kurt Kodstedt

   Gissar på en tjackhora men det spelar ingen roll enligt Stefan Löven är alla lika värda….
   Gissar att polisen INTE orkar utreda när det är så många inblandade MEN det är deras skyldighet och de borde dömas för brottet som de även filmade med mobilerna, gissar att polisen INTE beslagtagit mobilerna, tjänstefel tycker jag!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: