Abbas rådgivare framkallar hot om heligt krig


ISLAM. Mahmoud Abbas är den palestinska myndighetens president och mottagare av miljarder i svenskt bistånd. Abbas religiöse rådgivare: President Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad är ”ett brott mot mänskligheten”. Detta raporterar Palestinian Media Watch.

I sin fredagspredikan vid palestinska myndighetens högkvarter uppmanade Abbas rådgivare i religiösa angelägenheter, Mahmoud Al-Habbash, palestinier till heligt krig. Han fördömer Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad som ”ett brott mot mänskligheten” och uppmanade  muslimer och kristna världen över att ”agera”. Retoriskt ställde Al-Habbash frågan ”hur tillåter världens muslimer denna synd?” Därefter meddelade han att ”muslimerna kommer att agera.”

I talet förklarade Al-Habbash att ”det brott som den amerikanska presidenten begått [genom att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad] är inte bara mot Palestina utan också mot hela mänskligheten, mot muslimerna och mot de kristna.”

Al-Habbash jämförde president Trump med Arthur Balfour och beskrev dem båda som människor kommer att ”gå till historiens soptipp”, och vars handlingar är irrelevanta och inte kommer att få långsiktig inverkan.

Upprepade gånger hänvisade Al-Habbash till Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad som ”en synd” och förklarade att det skulle ”öppna helvedes grindar”. Han uppmanade muslimer över hela världen att agera och förklarade att palestinierna ska ge sina ”själar och kroppar” till Jerusalem – med andra ord att dö som ”martyrer”.

Al-Habbash förklarade att USA är ”hela mänsklighetens fiende” och uppmuntrade till heligt krig genom att kalla Jerusalem-deklarationen en ”aggression” mot muslimer, kristna och hela mänsklighet. Han uppmanade dessa grupper att agera och sade att han ”inte tror att hela mänskligheten kommer att vara tyst”.
Slutligen lyckades Al-Habbash med konststycket att avlägsna den judiska historien i Jerusalem och fabricera ett antika palestinskt folk. Al-Habbash avslutade med att säga: ”Jerusalem är vårt och inte ert. Det har varit vårt i 5000 år och det kommer att förbli vårt tills Allah kommer att ärva jorden och de som är på den.”
-Pettersson vill bara påminna om att Jerusalem inte nämns en enda gång i koranen. Det är märkligt att den store profeten inte nämnde staden om den nu var så viktig.
Det är också svårt att förstå varför så många är griniga på Trump. Den amerikanska kongressen var 22 år före Trump.
Jerusalem är Israels officiella huvudstad sedan 1950. Det blev ett oerhört liv när Donald Trump berättade det självklara. Den 23 oktober 1995 röstade USA:s kongressen om Jerusalem Embassy Act, som gick ut på att den amerikanska ambassaden skulle flyttas från Tel Aviv till Jerusalem. Förslaget vann med 374-37 i Representanthuset och med 93-5 i Senaten.
Flytten skulle vara genomförd till 1999. Bill Clinton ansåg emellertid att lagen var ett ingrepp mot hans ”executive privilege”, det vill säga att Presidenten står för den verkställande makten.
Både George W Bush och Barack Obama har hållit fast vid den ståndpunkten och har trots Kongressens beslut vägrat att flytta ambassaden. Den 5 juni 2017 antog Senaten en resolution som innehöll en hänvisning till Jerusalem Embassy Act. Resolutionen antogs med röstsiffrorna 90-0!
Trump hade som vallöfte att flytta ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem. Det är märkligt att det blir protester mot att presidenten infriar sina vallöften och ansluter sig till vad som varit USAs officiella politik sedan 22 år tillbaka. Och vad som varit ett faktum i 67 år.
Sverige är som vanligt ovanligt falska. Vi har ambassaden i Tel Aviv, men ett mycket stort MEN, Sverige har som ett av mycket få länder ett generalkonsulat i Jerusalem. Men inte för att hålla kontakten med Israel utan med ”palestinska myndigheten” vars huvudstad är Ramallah på Västbanken.

10 responses to “Abbas rådgivare framkallar hot om heligt krig

 • jgarn

  Att muslimer finns är ett brott mot hela mänskligheten.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Jerusalem omnämns NOLL (0) gånger i Koranen, medan Bibeln (GT+NT) skriver ordet Jerusalem 978 gånger. Så vart hittar jag kopplingen mellan islam och Jerusalem?
  Och varför skulle ett erkännande av Jerusalem som varande Israels huvudstad vara ”ett brott mot mänskligheten”?

  Gilla

 • Ludde

  Lite roligt trots allt hur Palestina vrider sig och får sitta med de stora för en gångs skull. Jag har varit en del i Kuwait, Oman, UAE och annat slask.
  Där kallas detta folkslag för arabic gypsies.

  Gillad av 1 person

 • Truthfighter

  Ja, den dag Mecka och Medina blir delade städer mellan kristna, judar och muslimer, kan man kanske fundera på Jerusalem också.

  Likaså när arabvärlden blir mångkulturell och mångreöigiös, kan man fundera på, om man inte skulle vara för det här också.

  Men så länge inte detta existerar, så länge världen inte som helhet strävar efter denna princip, så länge behöver inte heller vi eller Jerusalem göra det!

  Strävar man efter jämlikhet, rättvisa och allas lika värde, ska man hålla på detta också när det gäller världen i principer, annars talar man i tungor, och allt man framlägger faller på eget grepp.

  Man kan inte hävda att vi ska ge efter för arabers lika rätt i vårt land, när de inte godtar ett uns av oss västerlänningars, de kristnas, eller judars inflytande, där nere i deras värld.

  Hur många judar och kristna, finns det i Ramallah????? Hur många kyrkor och synagogor finns det där????? NADA!!! Så…

  Gillad av 1 person

 • Kattsand

  Varför skulle erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad vara ett brott mot kristna? Det ju är bara trams. Jerusalem har ju alltid varit Israels huvudstad tidigare och det är helt i enlighet med vad som står i bibeln.
  BTW: bryr sig muslimerna om vad som är brott mot de kristna? (Vänstern gör det definitivt inte)

  Gilla

 • gamgubben

  Nu måste våra toppolitiker öka anslagen till deras kelgrisar.
  Det är ju som bekant dyrt att kriga och framförallt att bygga ett nytt land efter att judarna gjort grushög av det.

  Gilla

 • Nisse

  Kom i håg att den sosseregeringen vi har ger ca 1,5 milijareder till muslimpalestirerna av skattebetalarnas pengar samtidigt som en del pensonärer svälter och ca 35000 hemlösa Riktiga Svenskar inte har ett plats att bo på. Man kan undra att ca 27 % av befolkningen röstar på sossar. Är det muslimimporten ?

  Gilla

  • Realist

   Feminist regeringen måste ta sitt förnuft till fånga (om dom har något) SLUTA SÄNDA SVENSKARNAS SURT FÖRVÄRVADE SKATTEKRONOR till detta land som tydligt ej ÄR DEMOKRATISKA OCH ALDRIG BLIR EN DEMOKRATI !!!

   Gillad av 1 person

 • Bajen666

  Hetsa om våld och död är dom bra på, hoppas Israel säger ifrån på skarpen och fängslar hat-predikanterna.

  Gilla

 • Rolf

  Dom tycker inte det räcker med krig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: