Arab född och uppvuxen i Danmark blir av med sitt medborgarskap


ISLAM. Anis Laraba har algeriska rötter men är född och uppvuxen i Danmark. Han var en 18-årig gymnasieelev när han åkte till Syrien år 2013 och gick med i den väpnade muslimska terrorgruppen IS.

Anis Laraba valde bort fotbollsdräkten mot…

Herr Laraba har deltagit i strid på IS sida och därmed brutit mot den danska terrorlagar. 22-åringen dömdes nyligen till fem års fängelse för detta och nu har även arabens  danska pass beslagtagits av de danska myndigheterna, skriver The Local.

Den nu 22-årige mannen reste till Syrien 2013, då han var 18 år gammal. Där stannade han i nio månader, innan han förmådde sin mor att köpa en returbiljett till Danmark åt honom. På plats i Syren anslöt han sig till IS, för vilka han bevisligen vapentränade och deltog i väpnade strider. Därmed bröt han mot dansk terrorlagstiftning. Nyligen dömdes han av rätten i Glostrup till fem års fängelse för sina brott.

Det hårda straffet motiverades av rätten med den relativt långa tid 22-åringen spenderade i Syrien, och det faktum att han själv deltog i stridigheter.

Tidigare har en kamrat, Enes Cifti, till Laraba  dömts för liknande brott då han i samma syfte reste tillsammans med 22-åringen. Även Ciftis pass beslagtogs även av myndigheterna.

Anis Laraba är född och uppvuxen i Danmark, men anses ha förverkat sin rätt att leva i landet. Han har släkt i Algeriet, och hade när han greps just antagits till en islamisk skola i den Saudiarabiska staden Medina.

Rätten gör bedömningen att Larabas framtid ligger i ett annat land än Danmark. Detta trots att 22-åringens föräldrar och syskon bor i Danmark.

– Han är dåligt integrerad och saknar känsla för demokrati, sa åklagare Natalja Fryd Lindberg under rättegången mot 22-åringen, enligt The Local.

Dessutom ska 22-åringen enligt The Local vara knuten till en radikal dansk islamistisk grupp vid namn Kaldet til Islam. 22-åringen har konsekvent nekat och han har överklagat domen.

…terroristuniformen. Det kostade det danska medborgarskapat.


12 responses to “Arab född och uppvuxen i Danmark blir av med sitt medborgarskap

 • Paul

  Bra av Danmark jämfört med Sverige där terrorister ska välkomnas tillbaka till Sverige och rehabiliteras och få hjälp med att få bostad, jobb eller utbildning.

  Gilla

 • jgarn

  Utrusta en överårig hemvärnssoldat i vadmalsuniform och karbin 98. Förklara krig mot Danmark och skicka honom med färjan mot Helsingör för anfall mot Danmark. Han lär bli ordentligt mottagen där och Sverige är därmed besegrat och de danska politikerna tar över. Då kan också vi bli dejliga, dricka pilsner och röka cigarr.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Logiskt, men enligt kommunist ”djuridik” f.d. professor på SU inte möjligt.

  Gilla

 • bear

  VARFÖR skyddar Sverige jihadister?Det här måste firas, härliga nyheter.

  Gilla

 • Truthfighter

  Danmark är nu vägledande. Det så här det ska va! Gör de skit i det land de kommer till ska de ut direkt. Då har de inget i detta land att göra!

  Gilla

 • gamgubben

  Hur kommer det sig att ca 75% av Sveriges politiker inte förstår vad danskarna satt på pränt och gör likadant?
  Det måste vara vårt skolsystem och att alla efter 1989 har fått sämre utbildning s.k. sosseindoktrinering.

  Gilla

 • Bajen666

  Förbannat bra gjort av Danskarna, det sänder väl en signal om något till andra generationens avarter att ge fan i kriminalitet och droger.

  Gilla

  • jgarn

   Det spelar ingen roll var en muslim föds, det är fortfarande en muslim. Jesus föddes i ett stall, inte fan blev han en häst.

   Gilla

 • Per22

  Han blir säkert hämtad med det svenska regeringsplanet, för att livstidsförsörjas av svenska skattebetalare.
  (Om Stefan Löfven får bestämma)

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Blir en flytt till Sverige !

  Gilla

 • ossie

  Kloka danskar eller som den brittiske ministern sade döda dem är bäst. Här går de fria på gator och torg och firas som rockidoler av andra blattar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: