Inga problem med utländsk finansiering av moskéer säger regeringen


ISLAM. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Markus Wiechel ställde den 14 november en skriftlig fråga till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke gällande huruvida regeringen har kontroll på omfattningen av att andra länder, ofta muslimska diktaturstater, finansierar byggandet av moskéer i Sverige. Wiechel ville även veta vilka åtgärder regeringen ämnar vidta för att förhindra sådan finansiering i framtiden. Nu har ministern svarat.

I svaret skriver Bah Kuhnke att regeringen inte har någon uppfattning om hur omfattande den utländska finansieringen av moskéer i Sverige är. Huvudmannen för ett moskébygge i Sverige är oftast en ideell förening, och Bah Kuhnke påpekar att det i Sverige inte finns någon laglig skyldighet för en ideell förening att särredovisa varifrån en intäkt kommer. Följaktligen har regeringen inga uppgifter om inflödet av utländska pengar till moskébyggen i Sverige.

Kuhnke ser heller inget problem med detta och skriver i sitt svar till Wiechel att regeringen inte avser att vidta någon åtgärd i syfte att ålägga ideella föreningar att särredovisa varifrån en intäkt kommer, vilket betyder att regeringen heller inte har för avsikt att stoppa utländsk finansiering av moskéer från Saudiarabien, Turkiet eller andra islamistiska stater.

-Pettersson konstaterar att regeringen inte verkar ha förstått att moskéerna fungerar som stridsledningscentraler för islam.

I Frankrike, Belgien och Tyskland har förbud diskuteras och i Norge är det förbjudet.

TIDIGARE 2013-07-13. Saudier vill bygga moské i Moskva – inga problem säger ryssarna, men…

Det här är en historia från 2008 som vi fick ett tips om, men den tål att upprepas och visar att ryssarna ibland är föredömen när det gäller praktisk politik.

I Sverige sponsrar Saudiarabien moskéer och muslimska friskolor och den svenska regeringen verkar nöjd med detta förfarande och tror väl att saudiernas företrädare i Sverige lär ut jämlikhet och demokrati. I Norge däremot nekades saudierna att upprätta liknande baser för islam.

Bäst är ryssarna – När saudierna ville bygga en stor moské i Moskva svarade ryska ortodoxa organisationer med att be om tillstånd att bygga en ortodox kyrka i Saudiarabien. Även flera västerländska kristna kyrkor har bett om och föreslagit ömsesidighet med Saudiarabien men blivit nekade.

Saudiarabien och andra islamska länder samt många muslimer predikar religiös tolerans runt om i världen men tolererar inte några andra religioner hemma.

-Pettersson tycker kung Abdullah är en hycklare och ryssarna sa det åt honom på ett fint sätt medan Myten och Ägget tror på skiten saudierna predikar…till saken hör att det redan finns två moskéer i Moskva, många i Sverige, mängder i väst men ingen kyrka i Saudiarabien så det är dags att vänta på den tolerans muslimerna predikar om.

De kristna samfunden borde kräva att få bygga kyrkor och katedraler i de muslimska länder och dessutom få statsbidrag för sin verksamhet. Går inte mussarna med på det så…

Reuters    HÄR är brevet till kung Abdullah som han inte ens svarat på.

Vasilijkatedralen i Moskva invigdes år 1561.


9 responses to “Inga problem med utländsk finansiering av moskéer säger regeringen

 • Gringo

  Bara att gratulera ryssarna som har förstånd nog att svara med att får ni bygga en moské här så får vi bygga en kyrka hos er. Klockrent, den svenska poltikern som hade vågat svara så hade fått min röst. Men felet är att det finns ingen politiker som vågar säga detta.

  Gilla

 • age

  Känns meningslöst att fråga regeringen om moskébyggen.
  Islamisering av Sverige är ju i full aktion.
  Kontraktet med SaudiArabien
  (som regeringen troligen skrev med dem att skyndsamt islamisera vårt land innehåller säkert både krav och bestraffning om islamiseringen bromsas av regeringen) – får regeringen naturligtvis inte bryta.
  Islams stridsledningscentraler måste ju byggas, jämnt fördelade över hela Sverige för att islams slutliga övertagande av vårt land ska flyta så effektivt som möjligt.

  Gratulerar alla ni som är yngre!
  Jag är glad att jag är så gammal.
  Jag kommer säkert inte att behöva stå på knä för allah
  och inte heller se allt jag arbetat för ett liv bli övertaget av muslimer.
  Ha det gott och gå troget till närmaste moské!
  – Om du får behålla huvudet kvar på halsen, förstås.

  Alternativt: Rösta på SD! Och se till att alla i din omgivning gör det också.

  Gilla

 • Kurt

  Svenskar är helt enkelt korkade med några få undantag, Exempel, dottern ha nu börjat på gripens språk introduktion, hon säger om hon ska gå där länge så prata hon Urdu eller Arabiska men inte Svenska, de Syriska och Afghanska lärare prata sitt modersmål med eleverna. Flicka är skitsur hon säger det minsta på läroplanen lektioner är Svenska. Vi studera så mycket det gå på egen hand här hemma, efter bara tre veckor kan hon kommunicera på Skjutbanan lite på Svenska få resultaten uppläst av skjutledaren på svenska och skriver när dem. Och det är inte skolan som ha lärt henne.

  Gilla

 • ruben

  Undrar varför Sveriges myndigheter inte tar kontakt med Norge och gör gemensam sak? Anser sig Sverige vara förmer i tolerans och förnuft? Tolerans mot intolerans är ingen merit, varken lokalt eller globalt.

  Gilla

 • jan

  Norge fick en förfrågan från Saudi om dom kunde finansiera en moské i Norge. Visst sa Norge… om vi får finansiera en kyrka i Saudi. Det blev inget deal. hehe…
  “Tolerans gentemot de intoleranta leder till intolerans
  Intolerans gentemot de intoleranta leder till tolerans” – Lars Gustafsson

  Gilla

 • Lena

  En så rörande bild och den är inte fantasi, fann den på ”Every Kinda People”.

  Gilla

 • Truthfighter

  Varför det inte är något problem för PK-packet, är för att det är MÅLET! Islamisering av Sverige, duger lika gott som socialisering för dessa potentater. De är ju FÖR: ”den slutliga lösningen av SVENSKfrågan”.

  Gilla

 • Peter

  Så om exempelvis ryssarna vill finansiera och bygga ”kommandocentraler” och ”rekryteringsbaser” så skulle inte regeringen inte ha några problem med det heller?

  Gilla

 • ingemar

  Kunke är en av de politiker i beslutande position som, inte förvånande, helt tycks sakna känsla för Sverige och därför måste röstas bort från sin ställning, snarast möjligt!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: