För åtta år sedan var det en handfull bilrån per år, nu är det en handfull bilrån varje vecka

INVANDRARVÅLD. I söndags trängde sig flera beväpnade personer in i en villa i västra Stockholm, bakband två personer och tvingade med sig två bilar. Ett av offren är högt uppsatt chef på ett stort bilföretag. Under de senaste åren har det blivit allt mer vanligt att rånare tvingar bilägare att lämna från sig sina bilar.

– De verkar inte dra sig för någonting, säger Mats Galvenius vid branschorganisationen Larmtjänst.

Att råna bilar är något som verkar bli allt vanligare.
– Ja, det har definitivt blivit vanligare. När jag började för åtta år sedan var det en handfull bilrån per år, nu är det en handfull bilrån varje vecka, säger Mats Galvenius, vd för branschorganisationen Larmtjänst.

Aftonbladet

-Pettersson säger att det är ingett att gnälla om, det är beställt av 87:an…

31 thoughts on “För åtta år sedan var det en handfull bilrån per år, nu är det en handfull bilrån varje vecka

 1. 30% tänker rösta på Stefan Löven och Socialdemokraterna – de vill ha röstimport och MER BILRÅN! Uppenbarligen tycker 87:an att röstimport av bidragsmuslimer är bra!

 2. Ring Snickesnacki så får vi veta att landet aldrig varit säkrare. De som hävdar nåt annat är fascist, rasist eller nazist, alternativt alla tre epiteten….

 3. Som bäddar får man ligga . Fattig pensionärer är det inte lönt att råna ,där väger plast kortet lätt.

 4. När man använder sånt som kodlås på sina bilar och PIN-koder på sina plastkort så provocerar man brottslingarna att kidnappa en och tortera en (eller ens barn) tills man avslöjat alla koder. Och tortyren börjar med att man av smärta och skräck får panik så man tappar all kontroll. Sen börjar förhandlingen: Vill du ha en behandling till?

  Förr i tiden så kunde en rånare inte mer än ta ens plånbok. Kastade man pluntan på marken under knivhot så hade rånaren inget att vinna på fortsatt hot och våld. Det var som mest en materiell förlust. Men nu är det en själv som är deras byte! För det är ju bara en själv som kan koderna och har de kroppsdelar (fingrar och ögon) som biometriskt på stått ”säkra” lås öppnar.

  Så länge brottslingar inte straffas extremt brutalt hårt i avskräckande syfte och rent fysiskt helt enkelt bara avlägsnas från vårt samhälle, så kommer inte någon annan säkerhetsåtgärd att hjälpa alls. Säkerhetsdörrar och kassaskåp och skyddsrum (och patetiska kameror, ha ha ha!) kan aldrig uppnå någonting annat än att vinna lite tid. Tills polisen kommer. Men när det inte finns någon polis som någonsin kan komma, då är alla de falska säkerhetsinvesteringarna komplett värdelösa. De utgör snarast en ökad säkerhetsrisk i form av inbillad falsk säkerhet och det därmed förknippade mer ansvarslösa beteendet.
  (”Behöver bara köpa den här säkerhetsprylen så blir jag säker”)…

  • OM det inte hjälper att ringa 112 – BEVÄPNA ER!! Hr själv en vass tävlingsyxa vid dörren så den muslim som försöker råna mig kommer att dö om de försöker tränga sig in i mitt hem! DET BORDE VARA LAG PÅ DETTA!!! Vad säger Socialdemokraterna???! Det gillar de naturligtvis inte, vi får inte skada deras röstimport!

   • Har också beväpnat mig! Basebollträ, ett gäng batonger. Dessa är lite varstans hemma! Ett antal hammare och ”kofötter”.
    Ett bra tips jag fått, för de som är utomhus: Käppar, alltså gångkäppar, oftast en rundning i handtaget. Typ som äldre har, de kan även vi ”yngre” använda.

 5. Det är inte säkert att vår statsminister är dum?
  Kanske är han mycket smart, men kanske står han under tryck från någon
  ”stark islamstat”?
  Kanske agerar han mycket målmedvetet för att göra vårt land till en lydstat under islam?
  Många, många tecken tyder på detta genom den stora importen av oidentifierade ”ensamkommande” unga män.
  Att all kriminalitet i dessa kretsar tystas ner är ett annat tecken.

  • Att kriminaliteten och pengar indirekt styr dagens politiker och Sverige behöver man inte vara Einstein för att begripa, dagens politiker är bara marionetter utan någon makt de gör som de blir tillsagda bakom kulisserna !

 6. Som väl är så har bilstölderna minskat med nästan 80% sedan början på 2000-talet om det kan vara någon tröst

 7. VAD gör FÖRSÄKRINGSBOLAGEN vid dessa ”skador” ???

  Utreder ????
  Säger upp försäkringar vid bedrägerier ????

  eller

  Höjer försäkrings premier för de som inte är drabbade ????

 8. Några tidigare helt obekanta överträdelser i svearnas och götarnas rike: kapning av affär/bil/moppe; sten-, eldvapen-, handgranat-, bomb-, knivattack, mm mot poliser, lägenheter, bussar och allt och alla; kidnappning, våldtäkt och utpressning (av ung kvinna), hedersmord, balkongsjuka, gängsodomi …

  • Ambition var att sätta Sverige på kartan i världspolitiken och skapa ett positivt föredöme för andra länder. Tja… Det är mer sannolikt att studenter i ämnet statsvetenskap världen över kommer att läsa en helt annan skildring av landet Sverige.

 9. Våld,stölder,våld mot blåljupersonal,bränder.HUR LÄNGE SKALL DET HÄR PÅGÅ, NÄR VAKNAR SVENSKARNA OCH SÄTTER NER FOTEN???HALLÅ ÄR DET NÅGON VAKEN ELLER ÄR JAG ENSAM??MVH Adolf

   • Mycket bra fråga, att skrika avgå hjälper inte när en majoritet av svenska väljarna vid varje val alltid ger samma folkvalda politiker sitt stöd !
    Vem är mest korkad, väljarna eller politikerna ?

Kommentera