Ensamkommandes ålder i partsinlaga från SVT

INSÄNDARE. Det finns personer, som exempelvis Aftonbladets Karin Pettersson i SVT Agenda, som hävdar att Rättsmedicinalverkets åldersbedömningar av ensamkommande inte är tillräckligt tillförlitliga.

Rättsmedicinalverket är en expertmyndighet inom rättsväsendet. Märkligt nog har Karin Pettersson och hennes meningsfränder samma personer inte alls samma syn och krav på tillförlitligheten när det gäller ensamkommandes egna uppgivna åldrar. Där är tillförlitligheten tydligen av sekundärt intresse.

Som bekant har public service-kanalerna en förkärlek för att låta ensamkommande afghaner komma till tals i diverse program utan att det ställs några som helst följdfrågor. Så också i söndagens Agenda.

Det är inte journalistik utan en partsinlaga.

Naturliga journalistiska följdfrågor att ställa är annars om den unge man som för tillfället givits utrymme i public service själv ljugit om sin ålder och bakgrund vid sin asylansökan och om han erhållit uppehållstillstånd eller fått avslag?

Men det skulle förstås skapa en dålig stämning mitt i den ensamkommandes tårdrypande berättelse.

Anonym

8 thoughts on “Ensamkommandes ålder i partsinlaga från SVT

  1. ..oavsett ålder ska inte afghaner vara i Europa då det inte förekommer några krig alls i landet. Dessa män är inte ensamma och har ständig kontakt via sina dyra mobiler med familj-släkt-vänner i Afghanistan och Iran(ja många av de gruppkommande kommer även ifrån Iran)

    EU har rek att skicka den tillbaka hem. Finland skickar afghaner-somalier och irakier hem då inga krig förekommer i dessa länder.
    Resebyråerna gör reklam för turistresor till Afghanistan vilket visar på 0 krig i landet:
    https://www.chasingtheunexpected.com/wp-content/uploads/2017/05/Afghanistan-travel-guide-681×1024.jpg

    • Jösses kors…. Där har du ju hittat en bild på den fågelskrämma,som fick mig att bli hoppa till,för något år sedan.Där ser ni själva,att inte ens namnet på hennes gympaskor syns.
      Skrev ju igår just en kommentar över sådana,som jag förvånad stött på i ”mitt” ghetto ! 🙂

  2. Det mest tillförlitliga att avslöja bedragarna med är våra ögon och öron. Med de förstnämnda registreras deras överåriga ansiktsdrag, med de senare deras bedrägliga lögner!
    Betänk även att de enligt vetenskapen ser YNGRE ut än vad de faktiskt är, vilket bl a anses bero på omständigheter i uppväxtmiljö. Det innebär alltså att de ofta t o m är ÄLDRE än de ser ut för!

  3. Och på vilket sätt kan Karin Pettersson uttala sig i ämnet? Är hon expert, har hon insyn i varje fall, har hon undersökt alla ”baaarnen”…?

    För mig så luktar detta typisk PK, och ”oberoende” Statstelevisionen sprider ju gärna desinformation, så länge den följer PK-agendan.

    Lägg ner SVT/SR!!

    Inte undra på att de vill betala propaganda-apparaten med skattepengar – folk vill inte betala för skiten….

KommenteraAvbryt svar