Varför palestiniernas vanföreställningar framhärdar


av Daniel Pipes, Israel Hayom, 13 november, 2017

http://sv.danielpipes.org/18037/varfor-palestiniernas-vanforestallningar

Ursprunglig engelsk artikel: Why Palestinian Delusions Persist, 
Översättning till svenska: Ilya Meyer

År 1974 stred fänrik Hiroo Onoda från den Kejserliga japanska armén fortfarande för sin kejsare, han gömde sig i en djungel i Filipinerna. Han hade avvisat många försök att informera honom om att Japan gett upp 29 år tidigare. Under dessa långa år så mördade han utan anledning en filippinier per år och skadade tre andra. Det var först efter en gemensam insats från hans tidigare befälhavare som man slutligen lyckades övertyga Onoda om att kejsaren hade accepterat nederlaget 1945 och att han därför måste lägga ner vapen.

Palestinierna på Västbanken och Gaza är Onoda i större format. De bekräftade formellt nederlaget mot Israel för 24 år sedan när Yasser Arafat stod på gräsmattan framför Vita Huset och erkände ”Staten Israels rätt att existera i fred och säkerhet”. Problemet var att Arafat själv inte var uppriktig när han erkände sig besegrad och de flesta palestinier avvisade det.

Följaktligen fortsätter kriget där palestinierna försöker efterlikna den skrikande, våldsamma japanska soldaten: de fortsätter också kämpa för en misslyckad sak, mördar utan anledning och ignorerar upprepade uppmaningar att ge upp. På samma sätt som Onoda insisterade på att tro på en gudomlig kejsare så lever palestinierna i en fantasivärld där till exempel Jesus var palestinier, Jerusalem alltid varit exklusivt islamisk och Israel är den nya korsfararstaten på gränsen till att kollapsa. (I denna anda har Irans diktator Ali Khamene’i hjälpsamt tillhandahållit det exakta datumet, den 29 september 2040, när Israel kommer att förångas och hans anhängare har byggt en stor domedagsklocka för att räkna ner dagarna). Vissa förmodar att Israel redan försvunnit eftersom alla arabiska kartor av ”Palestina” arabiska kartor av ”Palestina”visar att det ersatt den judiska staten.

Hur kan palestinierna ignorera verkligheten och framhärda med dessa illusioner? På grund av tre faktorer: Islamisk doktrin, internationellt bistånd och den israeliska säkerhetstjänstens försiktighet. (Den israeliska vänstern var en gång en stor faktor men den räknas knappast nu för tiden).

För det första anser islam att land som en gång varit under muslimsk kontroll (Dar al-Islam) är en donation (waqf) som oundvikligen måste återgå till muslimskt styre. Bernard Lewis konstaterar att muslimer historiskt reagerat på förlusten av territorium i Europa med en förväntan att dessa var ”islamiska länder som felaktigt tagits från islam och i slutändan kommer att återbördas”. Denna tro på sin egen rättfärdighet och det oundvikliga har bestående makt vilket framgår av sådana aggressioner som Turkiets i Cypern och Syriens i Libanon.

Läs vidare…


6 responses to “Varför palestiniernas vanföreställningar framhärdar

 • Truthfighter

  Varför godkänns de s k palestiniernas palestina av omvärlden, men inte europe’ernas Europa????? Är inte det ett grundfel i sammanhanget. Eller är det så, att det alltid är ockpupanternas makt som som ska råda i en hitleristisk doktrin. Jag menar, vilka är ockupanter i världen, och vilka är berättigade folkterritorium? Om det nu är så man vill tänka, och denna princip man vill hävda.

  Det är ju VI europe’er som är ockuperade, liksom Judarna. Jude’en, är judarnas land. Liksom Krim, är ryssarnas land. Det gavs tidigare bort till Ukraina. Man måste gå till kärnan. Palestina, är endast ett fabulerat påhitt. Detta område TOGS av judarna, som drevs ut, från SITT land. Och gavs till araberna, som inplanterades där, av dåvarande ockupationsmakt. Så VEM ockuperar egentligen VEM????? Det är en sak om världen förändras, liksom territorum. Men om drivande folk i förskingringen, drivs omkring utan sitt land, även om tusentals år har gått, har de rätt till det. Dessutom, rör man i grytan, som krigsvinnarmakterna gjorde efter 1:a världskriget, och ger tillbaka judarna dess rättmätiga land, så är det det som gäller, och de s k palestinierna har inget att säga om det. De har massa arabisk omgivande mark att bosätta sig på. Judarna har INGET ANNAT, än denna plätt på jorden, som de kan kalla sin.

  Gilla

 • Lagro


  Om man skall få en uppfattning om den här Palestina konflikten måste man se till hur Israel skapades, den här videon visar på ett lättbegripligt sätt den saken.
  Det var ca 800.000 araber som med våld blev utkörda från Palestina där de varit bosatta i tusentals år, för att ge plats till emigranter från Europa.
  Det går inte att hävda enligt ”sagoboken” att Gud lovade landet till det utvalda folket som var judarna.
  Gud var inte i ”Real Estate” branschen, och därför kan inte hänsyn tas till påståendet.

  Gilla

  • Lagro

   Att skapa två stater av det här området en judisk och palestinsk stat är omöjligt, därför det är för litet område.
   Konflikten har också pågått i 70 år, om det hade varit möjligt med två stater skulle det också ha bildats, men som inte skett.
   Den enda möjligheten är att det skapas en stat för både judar och palestinier, som också tycks vara Israels plan därför bosättningarna på Västbanken ökar hela tiden.
   Araberna kan inte köra bort judarna från landet Israel och ta över det, som är helt omöjligt.
   Därför alla som propagerar för två stater ljuger medvetet, och vill inte framföra sanningen.
   Alternativet till en stat är att konflikten fortsätter utan något slut..

   Gilla

   • Lagro


    En mycket intressant intervju med Gadaffi strax innan han blev brutalt mördad, när han var på väg att lämna landet.
    Gadaffi framför bland annat att lösningen på Palestina konflikten är att det blir en stat där judar och araber lever tillsammans.

    Gilla

 • Joakim Abdullah Lindroos

  Först av allt så vill jag säga att ortodoxa judar som studerar Torah och Talmud accepterar inte Israel som ett land eller stat därför enligt Torah så skall judarna spridas ur över världen och inte samlas på en plats, men om dom kritiserar systemet så blir dom tystade av de så kallade Sionistiska judarna som styr staten Israel med järnhand, och man ska också komma ihåg att det finns en minoritet med kristna palestinier i Israel eller Palestina vilket du nu föredrar att kalla det, Yassir Arafats fru till exempel är kristen palestinier.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Enligt koranen är det förbjudet för islam att sluta fred med otrogna. Det innebär att islamska ledare, som även har rätt enligt samma koran att ljuga gentemot otrogna för ”islams bästa”, kan ge sken av att fred sluts/råder men i verkligheten döljer att det bara är ett tillfälligt vapenstillestånd eftersom motståndaren tillfälligt är starkare. ”Freden” är bara avsett för att bygga upp nya krafter för att fortsätta kriget/erövringen så snart motståndaren visar minsta svaghet.

  Detta måste vi påminna oss ständigt i det framtida svenska samhället!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: