SD behöver kvinnliga väljare för att segra stort


Detta är enkel valmatematik eftersom kvinnorna utgör en så stor grupp av väljarna.

Mitt perspektiv är naturligtvis jämförelsen med Sannfinländarna i Finland, både före och efter Soini. Under Soinis tid var partisekreteraren är en kvinna, flera ministrar var kvinnor, talmannen var en kvinna. Sannfinländarna under Halla-ahos tid ställde upp en ung kvinna som sin presidentkandidat. Jag kan inte tänka mig att en enda kvinna i Finland skulle tveka inför att rösta på Sannfinländarna för att de inte känner sig välkomna för att de är kvinnor. Jag kan inte själv rösta på dem för de vill radera allt svenskt i Finland, men det är en annan historia.

Jag blir förvånad när jag bland SDs anhängare läser kommentarer som ”utan kvinnlig rösträtt skulle SD redan vara störst” och andra motsvarande saker. Som om det skulle vara enbart kvinnornas fel att Sverige fattat alltför många felaktiga beslut under de senaste decennierna. Olof Palme och Fredrik Reinfelt ser inte speciellt kvinnliga ut i mina ögon.

Att få kvinnorna att inte känna sig välkomna i SD är helt enkelt korkat för då lägger man en helt onödig begränsning på partiets kommande röstetal. Sannfinländarna insåg detta från första början och tog in kvinnor på betydande poster i partiet. Jag följer noga med svensk politik och SD är mycket grabbigare än Sannfinländarna och bara en liten del av de betydande posterna inom SD innehas av kvinnor.

Att kvinnorna är SDs akilleshäl har de andra partierna naturligtvis insett och Hanna Wigh-skandalen var bara början. Vi kommer säkert att se mycket mera av detta på slutrakan inför riksdagsvalet. Ju färre kvinnor som röstar på SD, desto mindre blir deras valseger.

Så lär av Sannfinländarna, låt kvinnorna känna sig riktigt hemma i SD så att kvinnor och män tillsammans kan ge SD den valseger som SD förtjänar.


19 responses to “SD behöver kvinnliga väljare för att segra stort

 • Roland Karlsson

  Nästa år så här dags vet vi. Ingen mening att spekulera. Sen visst borde alla partier ha hälften kvinnor precis som i befolkningen i stort. Släpper inte Alliansen in eller tar hjälp av SD så sitter nog Löfven kvar. En rysare !

  Gilla

 • SD behöver kvinnliga väljare för att segra stort — Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] via SD behöver kvinnliga väljare för att segra stort — Petterssons gör skillnad! […]

  Gilla

 • bertils monster hoppas!

  stora händer . rejäl karl det är jimmie åkesson! en RIKTIG KARL jämfört med fjärtarna i partiledardebatten! äkesson är vägen framåt! heja jimmie 2018 tar vi makten!

  Gilla

 • bertils monster hoppas!

  röstat SD sedan 98! å finns inget annat jag kommer rösta på! heja jimmie åkesson du är vår räddning! vaya con dios vår svenske riddare!

  Gilla

 • bertils monster hoppas!

  små händer övriga partiledare – lögnare!

  Gilla

 • bertils monster hoppas!

  kolla in jimmie åkessons händer å jämför med dom andra..i händerna sitter sanningen! stora händer en rejäl karl!

  Gilla

 • Ulli

  Riv alla murar, helt öppna gränser mot resten av världen, är det som framförallt en stor del av kvinnorna i väst sedan decennier röstat för.
  Åtminstone har det varit och så är det till stor del fortfarande i min familj, släkt och vänskapskrets åtminstone (som inte bara omfattar personer boende i Sverige utan boende i ett flertal andra, nästan uteslutande europeiska, länder).

  Liked by 1 person

 • Kenth Andersson

  Om man leker med tanken att SD efter valet 2018 blir största parti, vad tror eller förväntar sig partiets väljare att J.Å och hans kolleger inom SD vill, kan och kommer att kunna uträtta för underverk fram till 2022 ?
  Att i riksdagen och i massmedia som politiker prata, tycka och kritisera är inte svårt men att omvandla allt teoretiskt snack till verklighet är lika omöjligt för SD som för 7 klövern.
  Inga politiker från V till SD kommer att göra ett dyft åt Sveriges kommsnde undergång utifrån sin verklighetsfrämmande och välmående tillvaro !

  Gilla

  • Ulli

   Tyvärr för sent för Sverige.
   Sverige skulle behöva en Rodrigo Duterte för att stabilisera landet, dock att en sådan person finns i Sverige och dessutom kommer till makten (med egen majoritet resp. sitt parti) i Sverige är totalt orealistiskt.

   Gilla

   • Bosse

    Skulle J.Å bli statsminister vid nästa val.Då kan ni räkna med hatkampanj.Det Trump får gå igenom i svensk media kommer inte att vara något mot vad Åkesson kommer att få stå ut med.
    Det kommer att bli en klappjakt utan like .Han kommer inte att få en chans att göra sitt jobb.Tyvärr,men så kommer det att bli.Även om SD vinner valet så kommer idioterna att finnas kvar.

    Gilla

 • angelicaplacet

  Hur vet du att personer som skriver kommentarer som ”utan kvinnlig rösträtt skulle SD vara störst” och andra motsvarande kommentarer, är SD anhängare och röstar på SD på valdagar?

  jag är inte så säker på att olika nick som skriver så röstar på SD.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Bra sagt.
  Släpp fram fler kvinnor som Paula.

  Gilla

  • stibb0418

   Jag är medlem i SD-Stockholm sedan 4 år tillbaka. Under den tiden har det skett stora förändringar i just SD-Stockholm. Inte bara för kvinnorna.
   Andre vice ordföranden är t ex en ung kvinna och vid förläsningar finns många kvinnor ivrigt deltagande från första bänkraderna. Många kvinnor deltar aktivt i det politiska arbetet i distriktets olika avdelningar. Det finns ingen grabbighet i SD-Stockholm. Det är dumheter som den drabbas av som okritiskt läser kvällstidningsuppgifterna.
   SD-Stockholm kommer att ha ett kraftigt genomslag bland de svårflörtade stockholmsväljarna 2018. Mycket beroende på kvinnornas arbetsinsatser!

   Gilla

   • Sara från Skåne

    Vad glad jag blir

    Det låter mycket uppmuntrande. SD måste arbeta mer med att synliggöra kvinnorna eftersom media gör allt för att presentera SD som en pojk-klubb från Lund som en Enid Blyton-roman.

    Gilla

   • finlandssvenskan

    Detta är alldeles utmärkt att SD Stockholm utmärker sig positivt ! Detta bäddar för framgång i valet. Men jag har främst noterat att de SD talespersoner jag ser i svensk TV (SVT) oftast är män, medan jag i finsk TV ser betydligt flera sannfinländska kvinnor i partitoppen som uttalar sig i olika frågor. Jamför jag ännu SD anhängares olika kommentarer på nätet om kvinnor med motsvarande kommentarer på sannfinländska nätforum är skillnaden slående. Tyvärr.

    Svenska kvällstidningar läser jag sällan och skulle jag mot förmodan göra det så tar jag dem inte alls på allvar.

    Gilla

  • stibb0418

   Okunnigt trams.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: