Fem automatkarbiner med mycket ammunition i en taxi – löjliga straff


INVANDRARHOT. Tre personer som har haft fem helautomatiska automatkarbiner och ammunition på allmän plats har av Högsta domstolen i dag dömts för grovt vapenbrott. Riksåklagaren hade yrkat på att det skulle bedömas som ett grövre brott, synnerligen grovt vapenbrott.

Polisen stoppade i januari en taxi i Stockholm och hittade fem automatkarbiner, fem magasin med 99 skarpa patroner och ytterligare 280 skarpa patroner. Tre unga män greps och i tingsrätten dömdes de åtalade personerna för synnerligen grovt vapenbrott. Det brottet infördes efter en lagändring för några år sedan för de grövsta vapenbrotten och kan ge fängelse i mellan tre och sex år.

Hovrätten ansåg däremot att gärningarna inte nådde upp till gränsen för synnerligen grovt brott och dömde männen för grovt vapenbrott. Riksåklagaren överklagade domen och pekade på att det rörde sig om ett stort antal mycket farliga, militära vapen med ett stort antal skarpa patroner på allmän plats.

Men Högsta domstolen delar i en dom idag hovrättens bedömning. I domskälen anger Högsta domstolen att gärningarna är så allvarliga att det inte råder någon tvekan om att de ska bedömas som grovt brott. Men domstolen menar att det måste finnas utrymme i den övre delen av straffskalan för fall som avser befattning med ett avsevärt mycket större antal vapen i sammanhang som är mer allvarliga än det nu aktuella.

Högsta domstolen har därför kommit fram till att innehavet av vapnen och ammunitionen ska bedömas som grovt vapenbrott. Eftersom de tilltalade är unga dömdes de till lindrigare straff. Två av dem var 19 år vid brottet och dömdes till fängelse i ett år och åtta månader medan den tredje, som var 17 år vid tiden för brottet, dömdes till sluten ungdomsvård.

Det var tre ledamöter i Högsta domstolen som bestämde domen. Två ledamöter var skiljaktiga och ville bedöma gärningarna som synnerligen grovt brott.

….Straffvärdet för brottet är enligt Tingsrätten tre års fängelse, enligt Högsta domstolen fängelse i två år och sex månader. Eftersom de tilltalade var unga döms de till lindrigare straff. Två av dem var 19 år vid brottet och döms till fängelse i ett år och åtta månader, medan den tredje som var 17 år vid brottet döms till sluten ungdomsvård.

-Pettersson undrar om SVT anser att det inte ligger i allmänhetens intresse att veta vilka det är som åker taxi i Sverige med skjutklara militära vapen eftersom det inte nämna att de dömda var:

 • Abas Abdikarim Bakar, född 1997
 • Radhwan Mohammed Taher, född 1997
 • Mohammed Arkan Al Hashemi, född 1999

Högsta Domstolen B 3130-17

Så här ser lagen ut, enligt mig borde det ha varit minst tre år i fängelse, lagarna finns men de använts av syltryggar…


19 responses to “Fem automatkarbiner med mycket ammunition i en taxi – löjliga straff

 • Löfven: ”det finns inget sossigare än att skärpa straff och satsa på polis” | Petterssons gör skillnad!

  […] Trots löften om hårdare straff för vapeninnehav: Fem automatkarbiner med mycket ammunition i en taxi – löjliga straff […]

  Gilla

 • Luntan

  Det är bara att skärpa straffen från daltande till hårt fysiskt straffarbete.
  Vägrar man att arbeta 8 timmar om dan så skall maten dras in!

  Gilla

 • Fem automatkarbiner med mycket ammunition i en taxi – löjliga straff — Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] via Fem automatkarbiner med mycket ammunition i en taxi – löjliga straff — Petterssons gör skillna… […]

  Gilla

 • Kenth Andersson

  I Sverige finns det inga fängelser bara vilohem och löjligt låga s.k straff, stackars missförstådda brottslingar ska vårdas och kramas i detta land, inte straffas !
  De enda som straffas hårt är hederliga infödda arbetande svenskar och de gamla som byggt upp folkhemmet och som dagens föraktfulla och välgödda PK-familj nyttjar för egen del och till nyinflyttade.

  Gilla

 • ruben

  Det bevisar att inte heller högsta domstolarna klarar ta invandrare på allvar. Det är en slags sjukdom, som verkar orsaka att betraktarna uppfattar invandrarna utstråla status: ”utsatt invandrare, måste skyddas”. Vad de än gjort för brott. Sjukdomen är livsfarligt självskadebeteende för Sverige, som nation och verkar ha fått stor spridning. Även om de är unga, är de i många fall förmögna att orsaka lika stor skada och ibland värre än vuxna. Jag förstår inte straffskillnader i många fall. Är man vuxen nog att utföra grövre brott, antar jag att man ibland är vuxen nog att genomgå ett grövre straff.

  Liked by 1 person

 • Falköga

  Moraset i rättssamhället blir än tydligare.

  Gilla

 • Tony

  Du mstolarna förnekar sig inte, man söker hela tiden efter
  förmildrande omständigheter för utländska kriminella.
  det ska först hända att många får sina liv förstörda för
  att dessa figurer ska regera något.

  Gilla

 • Jhonsson

  Frikortet för invandrare, som begår brott fungerar fortfarande utmärkt i våra domstolar.
  Det är inte bara politikerkåren utan även domarkåren, som behöver bytas ut med det snaraste.
  Är flatheten som uppvisas i våra domstolar kommenderad uppifrån?

  Gilla

 • Involuntarium

  Eftergifter och strafflindring för de invällande massorna av bidragsparasiter! Skyddsbehov knappast, livstidsutvisning efter avtjänat straff, något annat är inte möjligt!

  Troligen skulle vapen och ammunitionslagret användas i älgjakten och inte i någon grov organiserad brottslighet, inte heller i något planerat eller oplanerat terroristdåd!!!! hahahohahohaaaaaaaahoha, svensk rättvisa när den är som bäst Hahahohaaaaaahoha

  Gilla

 • dave

  Som vanligt ingen utvisning. Vem är förvånad? Syltryggarna har talat.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Paradiset Sverige ska väl inte utvisa kriminella människor, de har ju i detta land till skillnad mot hederliga medborgare ett mycket högre människovärde och sådana individer måste man ju värna om de är förmodligen Sveriges framtid !

   Gilla

 • Ulli

  Up to 14 years in prisons in Australia for posessing illegal weapons.

  Gilla

 • motvallsblogg

  Och dessa ska integreras?
  Hellre interneras
  Eller ännu hellre deporteras
  Till en plats där de hör hemma
  Som inte är här

  Gilla

 • Avmaskad

  Å hur har dessa gosar försörjt sig o man bortser från brottslig verksamhet:
  Försörjningsstöd, fri bostad mm kan man anta.

  Gilla

 • Mm

  Härliga Sverige, buset har alla fördelar, vi andra skall ha fängelse för att vi kallar en spade för en spade och inte hittar på andra namn på invällarligorna, stora som små.

  Liked by 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: