Libanon förklarar KRIG mot Saudibarbarien


Saudibarbarien anklagar  den libanesiska regeringen för att ha förklara krig mot dem.  Detta på grund av Hizbollahs ”aggression”, som ytterligare eskalerat en redan spänd situation som hotar att destabilisera  Libanon.

LÄNK

 


6 responses to “Libanon förklarar KRIG mot Saudibarbarien

 • Lagro

  Saudi bedriver psykologisk krigsföring, därför Libanon har inte förklarat något krig mot Saudi.
  Hariri avgick i Saudi som han framförde i deras TV, som inte är accepterad i Libanon hans avgång, sannolikt var det Saudi som framförde till honom att avgå, han är också Saudier, har deras pass.
  Saudi har gått på massor med bakslag, de gick in i kriget mot regeringen i Syrien med USA, Israel, EU och förlorade.
  Vapnen från USA och väst gick från Saudi över Turkiet till IS och andra terrorister och det rör sig om vapen för många miljarder dollar.
  Planen var att Saudi skulle få kontrollen på Syrien, men alltsammans misslyckades. Saudi skulle frysa ut Qatar som totalt misslyckades, Qatar har idag bra förbindelser till Iran och skall stödja Syrien vid uppbyggnaden av landet.
  Saudi har problem med Houti rebellerna i Yemen som de har inte klarat av att slå ut, utan skyller på att Iran stödjer rebellerna.
  Saudis ärkefiende är Iran som de inte vågar gå på med militära medel, och samma sak med Hezbollahn i Libanon.
  Nu sker en maktkamp i Saudi och ett flertal prinsar har blivit arresterade och någon skall ha blivit mördad, sedan har det hänt en märklig helikopter olycka med en prins dödad och ett flertal andra döda.
  Saudi har ca 20000 prinsar och prinsessor som kostar ca 2 miljarder US dollar i arvoden årligen.
  Israel kommer inte att starta något krig mot Hezbollahn i Libanon, därför när de gick in 2006 och skulle slå ut Hezbollahn förlorade de, och blev tvungna att dra sig ut därifrån, utan att de uppnått det som var planerat.
  Idag är Hezbollahn betydligt starkare än 2006, enligt Israel har de 100.000 missiler, som skulle göra oerhörda förluster inne i Israel, sedan är de skickliga krigsveteraner.

  Liked by 1 person

  • Lagro

   Mellan Östern är i en förändring, 2011 var planen att det skulle bli regimskifte i Syrien genom att IS och andra terrorister skulle ta makten.
   IS och andra terrorister var proxy för USA, Israel, Saudi och EU.
   Om IS hade vunnit kriget skulle Syrien blivit ett kalifat med extrema Sharia lagar liknande som i Saudi och de skulle också ha kontrollerat Syrien.
   Den saudiske prinsen som ledde Saudis agerande i Syrien fallet uttalade att det kommer bli att Saudi kontrollerar Syrien.
   USA är en allierad till Saudi och Israel som hade gjort att USA hade fått ett starkt fotfäste i Mellan Östern .
   När Syrien begärde hjälp från Ryssland och Iran, förändrades allting till Syriens fördel, och som gjort att de vann kriget också.
   Ryssland har blivit politiskt mycket starka i Mellan Östern och tagit USA:s plats, sedan har Iran stärkts på bekostnad av Saudi.
   Israel har tappat sin maktställning i området och kan inte dominera som de gjort tidigare.
   Israel har alltid sett Syrien, Iran och Hezbollahn som fiende och det som nu sker är att de söker fiender mot Iran och Hezbollahn.
   Israel kan inte själva gå i krig mot varken Hezbollahn eller Iran och därför är Iran helt lugna det som nu sker.
   Israel har ett starkt flygvapen, men det vinns inga krig enbart med flyg , med marktrupper skulle det bli förluster som Israel inte kan ta..
   Saudi är inget militärt hot mot Iran, Saudis militära utgifter är större än Rysslands men de tycks inte kunna använda det krigsmaterial som de har.
   Det är USA som skall försvara Saudi om det blir problem för regimen. USA har också tillgång till 5 flygbaser i Saudi om det blir problem i landet.
   Saudis kung med ett enormt följe har besökt Ryssland som kan ses märkligt, men det verkar att de behöver Ryssland och ser dem som betydelsefulla i Mellan Östern.
   Kina kommer att göra investeringar i Syrien för att också få fotfäste i Mellan Östern efter att USA försvinner.
   Kim han provocerar Trump och USA, men han vet USA kan ingenting göra mot Nord Korea, därför de har Kina bakom sig.
   Orsaken till provokationerna kan vara att Kina ser helst att USA försvinner från området.
   Kina är på väg att bygga upp en enorm krigsmakt, som kommer att göra dem dominanta i området.

   Gilla

 • Stenbock

  Fjärran Östern:
  Du borde kanske översätta denna artikel till svenska så den inte missförstås ?
  Betr.Hizbolla i Libanon har dessa alltid varit en nagel i ögat, på såväl S-Arabien som Israel. Men att börja ett krig i nuläget från saudiernas sida,skulle innebära ytterligare fiender i alla väderstreck.
  Dessa schejker har fullt jobb med att söka erövra Jemen,och tvinga Qatar att avbryta samarbete med Iran,och andra Schiia-styrda länder.Ali`s vänner Sunniterna,har fullt sjå att försvara de områden som nu finns kvar i Irak.Kurderna i norra Irak är en svår fiende,om det skulle utbryta strider med dessa.

  Gilla

 • Nisse

  Så var det dags igen ett nytt muslimskt krig. Stefan ta lärdom av historien..

  Gilla

 • Lena

  Libanon……….kommer Frankrike att bli ett Libanon ?
  https://samtiden.nu/2017/11/forfattare-frankrike-kommer-bli-nytt-libanon-ett-delat-land/
  Visst är landet delat och kommer inte i modern tid att bli det fina land som fanns före ockupationen från islam.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: