Expo är upprörda över att SD-man stödjer Assad i Syrien


UTRIKES. Den vänsterkriminella organisationen Expo är upprörda över att den Sverigedemokratiske riksdagsledamoten Markus Wiechel har sagt att han stödjer presidenten Bashar al-Assad i konflikten i Syrien. 

 

 

I ett blogginlägg från 29 juni 2012 skrev Markus Wiechel enligt Expo följande om president Bashar al-Assad: ”Har inte västvärldens journalister och politiker lärt sig av misstaget? Varför hyllar man idag revolutionen mot President Al Assad i Syrien? Vad hade revolutions-vännerna tänkt sig att alternativet skulle vara? Jag antar att de då tror att de revolutionära islamisterna är att föredra framför denne ledare som trots allt skyddar landets minoriteter.”

-Pettersson undrar vad Expo tänkt sig att alternativet till Assad skulle vara? Tror Expo att de kan trolla med knäna och införa västerländsk demokrati i Syrien eller föredrar de islamistisk diktatur?

Vi får inte glömma att det hölls presidentvalet i Syrien den 3 juni 2014, mitt under inbördeskriget. Valet var på intet sätt rättvist eller fritt, men förvånade västjournalister rapporterade om överfyllda vallokaler i Syrien. Valdeltagandet låg på 73 procent och även utomlands var nivån på valdeltagandet högt.

Det var en överraskning för både anhängare och motståndare till den syriska regeringen. Assad fick 88 procent av rösterna. Det fanns bara två kandidater att välja på men det faktum att valdeltagandet var så högt visar att Assad har ett stort stöd av majoriteten av Syriens befolkning och då även bland minoriteterna.

De revolutionärer som i började ville ha ett fritt och demokratiskt Syrien förlorade sitt stöd när de lierade sig med olika islamistiska rörelser.

Det som hänt och händer i Syrien är en tragedi men vi ska inte för ett ögonblick tro att Expo tänker på Syriernas bästa. Expo gör allt för att misskreditera Sverigedemokraterna, livrädda för att förlora sin plats vid köttgrytorna. Expo är egoister och sysslar med inrikespolitik…

Läs gärna om Expomakt – Internet glömmer inte

Filmen nedan från augusti 2017 är propaganda men visar ändå att livet verkar drägligt där Assad har makten och kontroll. Framförallt syns inga tält på damerna och det visar att islamisterna hålls kort.

CNN-reporter Fred Pleitgen visar bilderna vi inte får se i Sverige.

 

 


34 responses to “Expo är upprörda över att SD-man stödjer Assad i Syrien

 • angelicaplacet

  Om 88% av syriska befolkningen vill ha Assad som ledare för landet vad är det då gör att så många svenska partier inte tycker att det är bra och varför ser dom hellre islamiska staten som ledare för landet?

  Varför nämner Löfven knappt Syrien när kriget är över?

  Gilla

 • Lagro

  SD är det enda parti i riksdagen som inte har stött ett regimskifte i Syrien, därför blev de sannolikt mottagna som vänner av regeringsmedlemmar i landet, som de sammanträffade med.
  Besöket har uppmärksammats i utländsk media och kan ses som mycket positivt.
  Syrien kommer att bli ett viktigt land i framtiden för Mellan Östern, idag är mycket förstört och behöver återuppbyggas, och sannolikt kommer de som ställt upp på Syriens sida att ha företräde.
  Finansieringen för återuppbyggnaden måste komma utifrån, därför det är utlandet som finansierat IS och andra terroriströrelser och försett dem med vapen där motivet varit att få till ett regimskifte som gjort att landet är till stor del lagd i spillror med flera hundra tusen döda.
  Svenska regeringen har stöttat ett regimskifte i Syrien och alternativet till den sittande regeringen var IS terroristerna, därför har de stöttat IS och terroristerna i Syrien.
  Det som har räddat Syrien är när Ryssland och Iran gick in på Syriens sida för att kämpa mot IS och terrorismen, det kanske är orsaken att regeringen i Sverige har bedrivit en hatpropaganda mot Ryssland.
  Man får inte glömma att det var Ryssland som räddade Europa från nazismen, som de gjorde med enorma uppoffringar.
  Enligt militära bedömningar stod ryssarna för 70-80 % av insatsen mot nazismen.
  Idag har de räddat Europa från en terrorism som hade kunnat utvecklas till något mycket fruktansvärt och inte endast i Europa.

  Gilla

 • Tony

  Ja alternativen har vi ju sett nu dom senaste åren, finns
  det verkligen någon som bryr sig om vad Expo tycker??

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är personligen fruktansvärt upprörd och förbanannad över att det extrema vänsterorganet Expo existerar och som flitigt anlitas av licensföretagen SVT och SR för att de ska kunna föra ut sin kommunispropaganda!
  Men vad annat att vänta av en totalt politiskt vänsterstyrd svensk massmedia ?

  Gilla

  • Observatör

   KD:s vice ordförande Adaktusson besökte Syrien i september 2016, för att studera läget där.
   Då hördes inga protester från Ygeman, MSM-media eller andra PK-inkvisitorer.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå Expo och deras syn på att försvara
  sitt hemland……………….

  ”Inte förtal att kalla 19 000 personer för stridspittar.”

  ”Justitiekanslern lägger ned en förtalsanmälan mot ETC för en krönika där deltagarna i försvarsövningen Aurora kallas för stridspittar.

  Katarina Mazettis krönika i ETC den 1 oktober hade rubriken: ”Notan för stridspittarnas fest blev en halv miljard”. Den ledde till en förtalsanmälan från en man i Sundsvall. Mannen ansåg att krönikan var kränkande mot de 19 000 män och kvinnor som deltagit i övningen.

  Justitiekanslern (JK) har nu beslutat att inte inleda förundersökning eftersom uttalandena i krönikan inte riktar sig mot fysiska identifierbara personer. ”Anmälaren kan inte på något sätt anses personligen utpekad genom de publicerade uppgifterna”, skriver JK i beslutet.”

  https://www.journalisten.se/nyheter/inte-fortal-att-kalla-19-000-personer-stridspittar

  Gilla

 • angelicaplacet

  Finns det någon som helst dokumentation i Sverige om hur många som tillhör islamiska staten som befinner sig i Sverige?

  Gilla

 • Håkan

  Alla måste förstå att Expo är en mycket liten Kommunistisk organisation!

  Hela ÖstEuropa har kastat Socialism och Kommunism i soptunnan, men inte det svårt indoktrinerade Svenska folket!

  Gilla

 • Lagro

  Att SD åkte ned till Syrien för en diskussion med regeringsmedlemmar i Syrien måste ses som positivt.
  De får på stället en uppfattning vad regeringen har för planer efter kriget, som allt tyder på är avklarat till största delen, därför IS är nedkämpat.
  Om inte Ryssland och Iran gått in i kriget på Syriens sida efter begäran från regeringen skulle IS vunnit kriget och Syrien hade blivit ett Kalifat med extrema Sharia lagar liknande i Saudi, som också skulle haft kontroll på Syrien.

  Gilla

  • Lagro

   Israel har ett stort intresse av att Syrien splittras och inte förblir en enhetlig stat och USA har följt Israel, i frågan.
   Israel ockuperade Golanhöjden 1967, som de under inga villkor vill förlora.
   Syrien har tidigare ställt villkor att om de får tillbaka Golanhöjden kommer de acceptera Israel med normala förbindelser, alltså godkänna staten Israel, men Israel har inte velat förhandla om Golanhöjden.
   För Israel var det viktigt 1967 att få kontroll på Golanhöjden därför färskvattnet i Genesaret sjö hade då en mycket stor betydelse för Israel och expansionen av folkmängden.
   Idag finns teknik för avsaltning av havsvatten, som gör att Israel borde inte vara beroende av vattnet från Golanhöjden.
   Jordanfloden har sin källa från Genesaret sjö och rinner ner mot Israel, men hela jordandalen är militärt område som gör att palestinierna på Västbanken får inget vatten från Jordanfloden efter 1967.
   Nu har det framkommit att på Golanhöjden finns mycket stora mängder olja efter provborrningar som är gjorda där , och som också bidrar till att Israel vill inte släppa Golanhöjden.
   Ockupationen av Golanhöjden ses som illegal av FN.
   Israel är rädd för att Syrien med uppbackning av Iran och Hezbollahn kan ställa krav på att Israel skall lämna tillbaka Golanhöjden.
   Det är orsaken till det Israeliska hatet mot Hezbollahn och Iran, där de även försökt få USA att agera militärt mot Iran, men som inte USA kan göra därför militären har gjort bedömningen att ett sådant krig skulle USA förlora.
   Iran har ställt upp väldigt mycket för Syrien i kampen mot IS och terroristerna.
   De har skickat trupper dit som till större delen är volontärer från Afghanistan och Pakistan, som blivit lovade medborgarskap i Iran om de under viss tid går in i Irans arme i Syrien.
   Iran har finansiellt ställt upp för Syrien, oljekällorna som finns i Syrien har varit under kontroll av IS, men Iran har försett Syrien med olja vad de behövt.

   Liked by 1 person

   • Lagro

    USA har fört ett dubbelspel när det gäller Syrien, de har stöttat IS som är lätt att bevisa, men påstått att de kämpat mot IS.
    Kärnan i IS är militär från Saddam regimen och sedan har det skett värvningar från olika länder till IS, som fått en månadslön de som värvat sig, och som extra bonus fått våldta kvinnor och underåriga flickor, det finns otaliga bevis att så skett från kvinnor som blivit befriade.
    USA hade en mycket stor vapendepå i Mosul som IS kom och konfiskerade, det var tanks, artilleripjäser fordon m.m. naturligtvis visste USA vad som skedde men de gjorde ingenting.
    Inkomster för IS var till stor del olja som de stal från oljekällor i Syrien och Iraq som transporterades i tankbilar till Turkiet och såldes sedan till väst.
    USA kände till de här transporterna, men gjorde ingenting för att stoppa dem.
    IS tilltvingade sig skatter också från befolkningen och när de kontrollerade 70% av Syrien 2015 innan Ryssarna och Iran kom in i bilden gav det dem stora inkomster.
    Man måste ha klart för sig att någon har försett IS med vapen, när SAA kommit på stora IS vapendepåer är det vapen från USA, Israel, Europa som funnits där, men hur de kommit till IS vet man inte.
    När Iran och Ryssland kom på Syriens sida 2015 började IS att tappa mark och förlorade mycket terrorister.
    Det medförde att USA vände sig till kurderna och sannolikt lovade dem något stort om de ställde upp på deras sida,
    Raqqa var planerat som Kalifatets centrum, men planen blev ändrad och Deir Ezzor skulle bli centrumet och förstärkas.
    Kurdernas uppgift blev att krossa IS i Raqqa, som gjordes med att USA lade ut bombmattor över staden, som kan bevisas.
    USA bör ha använt B 52 plan och iså fall har de kommit från basen som de hyr på Diego Garcia där de har stationerade massor med B 52 plan för uppdrag. Det som skedde vilket Ryssarna har bevis på är att IS terrorister fick fri lejd till Deir Ezzor utan att kurderna gjorde någonting.
    Kommendanter som tillhörde IS togs ut med helikopter av USA för transport till Afghanistan.
    Deir Ezzor ansåg av många bedömare som mycket svår att ta in för SAA och dess allierade, därför det hade blivit en fästning för IS.
    Ryssarna har mycket fruktade vapen, och de tränade även upp syrier som blev elitförbandet Tiger force som också var tränade för närstrid, och det förbandet har visat sig mycket effektiv.
    Det var en mycket erkänd skicklig rysk general som ledde striden och samordningen av vapenslagen, naturligtvis tillsammans med syriskt befäl.
    Den här generalen strök med därför helt oväntat blev det massiv artillerield mot platsen där han befann sig.
    Ryssarna tror att USA hade ett finger med i det.
    IS åkte på enorma förluster, vid ett anfall strök det med 890 IS terrorister på ett bräda och nu i dagarna har de sista IS blivit eliminerade i Deir Ezzor.
    SAA och Ryssarna uttalade tidigare att inga IS kommer levande ut därifrån.
    Det har funnits många ryssar som kommit till Syrien och värvat sig för IS, och Ryssarna vill se till att de aldrig kan åka tillbaka.
    Det som den ryska militären gjort är att de tagit hand om de ryska IS terroristernas kvinnor och barn och transporterat dem tillbaka till Ryssland, som är helt rätt därför de är oskyldiga till vad deras män gett sig in på.
    Man måste ha klart för sig att Ryssland och Iran gick in i Syrien av egenintresse också.
    Om IS hade fått kontroll på Syrien med ett Kalifat, det skulle ha spridit sig till Ryssland, därför de har en stor befolkning av muslimer också.
    Iran fruktade att USA skulle använda IS terrorister mot landet, därför militärt sett kan inte USA knäcka Iran.
    Därför medverkade Iran till att Iraq fick tillbaka oljekällorna i Kirkuk att det blir inget Kurdistan med USA intressen och hot mot Iran.
    Det är mycket svårt att förstå tankegången i Europa, om IS hade vunnit kriget i Syrien, sedan skulle Europa, Nord Afrika stått på tur för att bli ett stort Kalifat, med följder som ingen vågar tänka.
    Saudi har byggt ett enormt stängsel mot Iraq, de stödde IS men var också rädda för IS.

    Gilla

 • Hönsmamman

  Hatet mot sverigedemokrater väcks hos Reinfeldt/Löfven.
  Liksom många andra som sökte en orsak till sitt personliga fiasko, började Reinfeldt/Löfven betrakta sverigedemokraterna som de skyldiga. De anti-sd pamfletter som i stort antal delades ut i Stockholm gav honom rätt: SD hade gått samman för att fördärva Sverige.

  Genom propaganda förstörde de (sd) arbetarnas kärlek till fäderneslandet och lockade över dem till den internationella demokratin. Reinfeldt blev maniskt besatt av sd. ”Bara i ett odjurs inte i en människas hjärna kunde det växa fram en plan till en organisation, vars verksamhet skulle leda till den mänskliga kulturens sammanbrott och världens undergång”, skrev han senare.

  Ur en text om Hitler. Bytte ut judar mot sd. Hitler mot Reinfeldt/Löfven och Wien mot Stockholm. Och marxismen mot demokratin.

  Fridolin spinner vidare och vill nu tvångsintegrera barn med varandra. Tvinga ambitiösa elever till avtrubbning redan i tidig ålder. Människor med lysande talang skall tvångsprostitueras att vara skolnannies åt våldsbejakande olustigkurrar. Det är så sjukt så sjukt så sjuuuuuuukt. En demokrati som fråntar medborgare valmöjligheter.

  Dumskallarna är klart överrepresenterade bland politiker. Sveriges enda yrkeskår som saknar yrkesutbildning.

  Gilla

 • eugenecork

  ifall Ryssland inte stöttat Assad från början, vad tror
  ni skulle ha hänt i så fall?…gissa 10 gg, få se va ni
  kommer fram till
  …min enda gissning är att isis då blivit så starka att
  de hela Arabregionen, inkl. Israel legat pyrt till
  Va först ett år efter att Ryssland ställt upp, som
  andra kvicknade till och därmed ärades…

  Gilla

  • eugenecork

   efter II världskriget låg stora delar av Europa i
   ruiner…idag ligger stora delar av mellanöstern
   i ruiner…efter II världskriget byggdes Europa
   upp ännu en gång, de va den UPPBYGGNAD
   som drog igång den högkonjunktur som varar
   ännu…mkt smart av SD ligga i startgroparna
   och ha en bra relation till Assad-regimen
   Knappast troligt att 87:an har tänkt så långt?

   Liked by 1 person

   • eugenecork

    till återuppbyggnad av Arabländerna krävs
    arbetare…gärna med sånt tugg som brukas
    där nere i öknen…då kan vi i Sverige bidra,
    å exportera tebaka ett par 100 tusen av de
    som vällt in här under senaste åren, som
    ändå bara går å slår dank å lirar fickpingis

    Tänk va fint gänget kring MarkusWiechel
    räknat ut de hela…va lätt som en plätt då
    de ännu finns folk i Sverige med ideer å
    me initiativ!!

    Gilla

  • Lagro

   Det har du nog helt rätt i, IS hade förr eller senare vänt sig mot Israel, därför terrorister kan ingen lita på och araber hatar den judiska staten och anser att det skall vara en islam stat.
   Det bästa Israel kan göra är att ha en bra relation till Ryssland som de också har, sedan borde de förhandla med Syrien om Golanhöjden.
   Israel kommer att finnas och det får arabländerna acceptera helt enkelt.
   Jag tror inte på att Västbanken kan bli någon palestinsk stat, utan det kan ses som orimligt.
   Sannolikt är de palestinska ledarna medvetna också om det, men önskar få in bistånd att fylla sina hemliga bankkonton.

   Liked by 1 person

 • Hönsmamman

  Var Hitler ensamkommande?

  Gilla

  • Hönsmamman

   ”Även om han inte led någon ekonomisk nöd – efter moderns död fick han understöd som föräldralös – var Hitler frustrerad.”

   Hur var det nu med det socioekonomiska?

   Gilla

 • Mr Jordan

  Jag vet inte jag, kanske är det dags att Expo kommer med några egna förslag, egna lösningar. Hela världen väntar ju spänt, kom till skott! Journalister i Sverige, gör ert jobb, låt de komma till tals, låt de få maximalt utrymme, likt NMR. De måste vara avundsjuka. Låt hela svenska folket veta var skattepengarna indirekt går till. Ge mig ett gäng talespersoner, det är en fråga för demokratin.

  Gilla

 • ossie

  EXPO en samling Stalinister. Stalin är ju en värre massmördare än Hitler.

  Gilla

 • Eva-Marie

  Vilken röra/soppa, och SD-chefsideologen mattias karlsson samarbetar med stiftelsen expo, expo som hatar, hatar som i detta fallet Markus Wiechel, samt önskar att förinta hela sd-partiet, vilken härva, kan någon reda ut den

  Gilla

  • Lena

   Eva-Marie :
   Jag orkar inte med allt äckligt längre, jag vill och önskar att ………………….https://www.youtube.com/watch?v=Jkf40D6cdUg

   Gilla

  • Stenbock

   Nja detta blir svårt…Hade nu Pippis pappa (negerkungen) fortfarande levt,kunde det ju funnits något litet hopp.
   I förlängningen innebär ju Markus uttalande,att han sympatiserar med Putte och landets utskrivna fiende Ryssland. Inser att EXPO och hela PK-pressen vänder sig i våndor. Nu har de framställt (jämte Trump) dessa till våra ovänner,och några vi skall djupt förakta ! 😦

   Gilla

 • Dan

  Det är som Bush d.y. sa. Den som inte är med oss är våra fiender. I det här faller så gillar Expo galna revolutionära salafister och tar gärna hit dem i stället för att stödja en kraft som enar landet. Många av de länder som upplevt den ”arabiska våren” har utvecklats till vidriga samhällen där
  etniska grupper försöker utrota varandra och det har ofta blivit sämre för befolkningen. Men det är så man vill ha det, ett destabiliserat mellanöstern som i slutändan drabbar oss med asylsökande lyckosökare. Tycker Israel och Usa samt Saudi kan ta emot sin ”skörd”.

  Gilla

 • Stenbock

  Ojojoj…Den ena fantastiska nyheten avläser nästa,denna kulna novemberkväll…Först debaclet med nigerkungen (läs min andra kommentar) och nu grädden på moset ! Tänka sig att det finns fler än Stenbock,som tagit sida för Assad i brist på annat….

  Gilla

 • Expo är upprörda över att SD-man stödjer Assad i Syrien — Petterssons gör skillnad! – Life, Death and all between

  […] via Expo är upprörda över att SD-man stödjer Assad i Syrien — Petterssons gör skillnad! […]

  Gilla

 • Falköga

  Då vi inte lita på vår utrikesminister så är det bra att våra riksdagsledamöter skaffar sig objektiva uppgifter på plats. Positiva eller negativa.

  Gilla

  • Erik Bergman

   Alldeles rätt. Även i EU-kommissionen sa man att man kunde ge Margot Wallström några riktiga uppdrag för det klarade hon inte av. Man lät henne vara med på möten och snacka, men ingen begrep vad hon sa.

   Gilla

 • assad

  Jag vill ha en säkerhetsdörr i julklapp mamma.

  Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Nå, vi får väl hoppas på att hans goda fru mor bifaller denna behjärtansvärda önskning inför årets julklappsutdelning!
   A 🙂

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: