Polischefens öppna brev till medarbetarna: ”Vi står inför ett annat samhälle i dag”

INVANDRING. Carin Götblad, regionpolischef i område Mitt, har skrivit ett brev till sina medarbetare där hon efterlyser fler polisresurser och hårdare tag mot kriminella. ”Svensk polis är inte tillräckligt dimensionerade för den belastning som är i dag”, skriver Götblad i VLT.se

Brevet i sin helhet: 

Det har inte gått någon obemärkt förbi att en av våra poliser under helgen blev utsatt för en allvarlig händelse när han blev beskjuten i sitt hem under natten till lördagen.

I dagarna har jag tackat ja till att framträda i media för att föra fram mitt budskap om hur vi ska kunna vända samhällsutvecklingen. Vi behöver snabbare och tydligare konsekvenser vid oacceptabla beteenden. Det är till exempel inte rimligt att en person som bär ett skarpladdat vapen kan bli fri efter ett par timmars förhör. Eller att samma personer återkommer igen och igen i allvarlig brottslighet utan att vi kan stoppa vederbörande. Vi behöver få många fler kameror för övervakning på offentliga platser och det måste vara mycket enklare för polisen att få tillstånd. Vi behöver hårdare lagar och på flera områden strängare straff.

Naturligtvis är det också så att det förebyggande arbetet måste backas upp på ett helt annat sätt. Hela samhället behöver hjälpas åt i kampen mot de kriminella strukturerna och flytta fram positionerna. Myndigheter, kommuner, hälso- och sjukvård med flera behöver kunna arbeta nära tillsammans runt riskindivider. Här finns idag sekretessregler mellan myndigheter som kraftigt försvårar det. Den enskildes integritet kan till exempel inte i så hög utsträckning få vara ett hinder för behovet av att förebygga och klara upp allvarlig brottslighet.

Händelsen i helgen väcker många tankar. Jag förstår att man som polisanställd blir bekymrad och att händelsen väcker funderingar om den egna vardagen. Vi kommer att se över skalskydd och personskyddet i regionen och den drabbade medarbetaren och hans familj har fått det stöd och skydd de behöver. Region Mitt har fullt av duktiga och beslutsamma medarbetare. De kriminella gängen kommer att möta en polis som inte backar, utan är mer bestämd och kraftsamlad än någonsin förr.

Karin Götblad

-Pettersson letar förgäves efter ordet invandring eller invandrare. Utan att nämna detta går det inte att lösa dagens problem. Svensk polis är dimensionerad för svenska kriminella, svensk skola är dimensionerat för svenska elever och en liten arbetskraftsinvandring, sjukvården likaså.

Sverige är inte dimensionerat för massinvandring av lågutbildade människor från dysfunktionella kulturer även om en viss statsminister påstod att vi hade gott om plats. Vi måste erkänna att asylinvandringen är problemet sedan kan vi börja diskutera åtgärder.

Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs politikerna erkänna det?

28 thoughts on “Polischefens öppna brev till medarbetarna: ”Vi står inför ett annat samhälle i dag”

  1. Hade makthavare och polisen för 40 år sen tagit i med hårdhandskarna när problemen ännu låg i sin linda hade det sett helt anerlunda ut idag. Med tanke på vilka enorma problem som samhället står inför framöver kommer det som sker idag te sig som en västanfläkt.

    • Helt ratt… detta idag ar det basta vi lar se!
      Polisen kan inte ens skydda sina egna och än mindre medborgarna. Det är något av ett löjets skimmer när man läser ” De kriminella gängen kommer att möta en polis som inte backar, utan är mer bestämd och kraftsamlad än någonsin förr.”
      Alla vet att polisen inte kan lösa sin uppgift och att de som kan lämnar yrket. Utbildningspplatser står tomma.
      Vilken polis är det som ska möta de kriminella gängen?

  2. Polisen kan inte ens skydda sina egna och än mindre medborgarna. Det är något av ett löjets skimmer när man läser ” De kriminella gängen kommer att möta en polis som inte backar, utan är mer bestämd och kraftsamlad än någonsin förr.”

    Alla vet att polisen inte kan lösa sin uppgift och att de som kan lämnar yrket. Utbildningspplatser står tomma.

    Vilken polis är det som ska möta de kriminella gängen?

    • Vi vet nar polisen har borjat agera… nar minst en ”krim” ar skjuten dod per manad. Dvs. det motsatta = inga dodsoffer i kriget betyder fortsatt svensk kaputilation.
      Det hela ar drama-teater for svenskar, och en komedi-show for de kriminella.

      Det behovs 1000’s frivillig-polis i samarbete med fast polis och alltid arbeta med dragna vapen… precis som de kriminella nar dom ”arbetar…”

      Krig mot kriminalliteten kraver blood…ju mera dess battre for sverige.

  3. La la laa…jag ar so GLAD att jag art Svensk och numera trivs i sakerhet utomlands!
    Kungligt valsprak 2017 ” UR SVERIGE I TID!”

    Jag bor i soliga underbara Australian och jag tycker att det inte behovdes mycket intelligens att fatta redan 15 ar sedan att Sverige var stulet och ”kort”. Dumskallar gavs makt pa arbetsplatser. Utbildning ersattes med ”klass” och resultaten politiskt lat inte vanta pa sig.. Jag alskade Sverige, men Sverige alskar icke folk som mig langre… dvs sannings sagare!

    Klokt nog flyttade jag med familj 2002 ”Down Under” dar underbara Australiaka anstallda hjalper mig driva ett litet lonsamt foretag. Men mesta tiden tillbringar vi pa en segelbat som ar rymlig och jag trivs till sjoss 12 manader p.a. i tropik solen .
    .
    P.K. sjukan ar helt ingrodd i Sverige pa alla sociala nivaer och det borjade markligt nog med en borglig regering pa 70-talet och ”pajas-politiker” som Per Garton… Sa jag ”tjackade spiksor” nar jag kunde…
    VAKNA och skyll inte pa modiga oppurtunistiska invandrare (det var icke invandrarna jag flydde!!!) jag rymde fran smittsam SVENSK MENTAL P.K. SJUKA och den ar numera obotlig pa alla sociala nivaer. Ta t.ex. detta brev fran en ynklig polis girly-chef som inte ens vagar namna i-ordet eller M-ordet.. Jag sager: ”Good night and good luck”

  4. Bara titta på Södertälje , där fick man minsann bukt på de kriminella !!! Vad är det som krävs att få folk att fatta vad det beror på ? Eller är dom hjärntvättade hels bunte , även om dom förnekar det ???

  5. Det Karin Götblad och politikerna förespråkar är en polisstat där allt och alla är totalövervakade och ett sådant samhälle tänker inte jag leva i det får hon/dom göra själva.
    Annars kan man ju angripa problemet redan vid roten och slänga ut skiten som orsakat alla dessa problem dvs invandrarna, för utan dom hade Sverige varit lugnt och fridfullt precis som på den gamla goda tiden.
    I vilket fall som helst så är det försent att göra något åt problemen och jag och min familj kommer lämna oavsett, att leva i ett mena-land som Sverige, är inget alternativ för det finns ingen som helst framtid här för Svenskarna eftersom Svensken klassas som tredje klassens medborgare.
    Folk verkar inte ha förstått vad som komma skall och för detta tycker jag inte synd om dom för 5 öre, tydligen är melodifestivalen viktigare.

    • La la jag ar so GLAD att jag art Svensk och lever utomlands!
      Kungligt valsprak” UR SVERIGE I TID!
      Jag bor i Australian och det behovdes inte mycket intelligens att see redan 15 ar sedan att Sverige var ”kort”. Jag flyttade 2002 ”Down Under” dar underbara Australiaka anstallda hjalper mig driva ett foretag. Mesta tiden tillbringar jag pa en segelbat som ar rymlig och jag trivs. P.K. sjukan ar helt ingrodd i Sverige och det borjade markligt nog med en borglig regering pa 70-talet och ”pajas” som Per Garton… Sa jag ”tjackade spiksor” nar jag kunde…

  6. Grejen är att dessa kriminella ungdomar och unga vuxna Svensk-utlänningar och u-länningar har levt utan lokal och inte haft förtur till lyxvilla och genom arbetsförnedrinen haft praktikplats till lightjobb inom kommun och skola
    Så nu måste Löfven med tillhörande grön, röd, rosa skitregering
    hjälpa dessa personer på bekostnad av oss och våra skattepengar
    hjälpa dessa av pk tidningar och diverse idiotpolitiker för en del miljarder
    att anpassas till den Svenska tillståndet, det vill säga Svenska modellen

  7. Ett annat samhälle !
    Ja dagens och etablissemangets nya trygga Sverige har vi det där s.k vanliga folket som makteliten kallar oss sett i årtionden sedan massinvandringens start men hittills har ju varje påstående om mångkulturens negativa sidor från den kritiska sidan betraktats som rasism, hets mot folkgrupp och har totalt nonchalerats av PK-familjen där även den politiskt korrekta polischefen C.Götblad ingår och som under sin karriärklättring uppåt i hierarkin inte sa mycket negativt om utvecklingen i samhället men nu när det är försent då vaknar hon de övriga syndarna, bara att önska det kommande icke kristna Sverige lycka till på färden.
    Sverige är som enda stort hycklande svart hål som suger in all skit som finns !

  8. Kanske?? Lite OT?
    Läste nyss om käbblet kring Anders Borgs skitförelägganden nyligen. I våra s.k. tidningar.
    Hur Sverige blir mer och mer kommunistiskt och hur s.k. myndigheter förstör livet för svenskar, deras barn osv får aldrig tas upp!

  9. F. d. Barnträgårdslärarinnan Karin Götblad var den som införde korvgrillning och dialogpolis m.m. Därför ser no go zonerna ut som dom gör. idag. Hen har lika stort förtroende bland riktiga poliser som låtsaspolis Dan Eliasson.

  10. Nu vaknar rättsväsendet!
    Välkommen till verkligheten!
    Har rättsväsendet sovit de sista åren?!?!
    Nu när rättsväsendet direkt är drabbat, då får de upp ögonen! Och förtroendet är i botten och sjunker!!
    Varför?

  11. ”Händelsen i helgen väcker många tankar” Ordbajseri på högsta nivå!
    Så jävla PK att man blir spyfärdig!

  12. Receptet är att göra tvärstopp för invandrare från vissa länder samt slänga ut alla grovt kriminella blattar.

    • Är en tanke men som alla vet helt otänkbart i kramgoa Sverige, 7 klövern kommer att ta folkhemmet med sig till botten och först därefter blir det till att börja om igen, på vilket sätt återstår att se !
      Allting har ett slut även i sandlådan Sverige.

  13. Belastningen att det finns svenskar med svenska intressen, som kräver bättre än 3 % uppklarning av brott, tvärtemot Folkutbytes polisens evighets innebandy, och safari i Tjärna ängar och automatiskt avskriva alla anmälningar.

  14. Äntligen, äntligen kan diktaturens kreatur få klartecken för att militarisera polisen och skaffa ”…många fler kameror för övervakning på offentliga platser…”.

    Det har varit ett tufft arbete under många, många år att nå hit. Det har krävts rejäla krafttag, för att hindra det svenska folkets motreaktion på invandrarfloderna, så att man kunnat fylla landet med kriminella och våldsverkare. Det krävdes en Dan Eliassons hårda nypor, för att hindra ansvarskännande poliser från att kväva våldet i dess linda och i stället bjuda våldsverkarna på halal-korv, innan det politiska tryck frammanats, som måste till, innan det bleve politiskt möjligt, att kunna skapa maktelitens hett efterlängtade övervakningssamhälle och en polis, som inte tvekar att skjuta medborgare (både svenskar och invandrare).

    Men nu är vi där! Det är bara att smälla upp kameror överallt, så medborgarnas minsta rörelser i samhället kan registreras. Dan Eliassons intensiva omorganisationsarbete av polisen har gjort att det nu finns insatsberedda karabinjärer överallt i hela landet. Hela folket – nästan – ser med glädje på att det äntligen skall bli ordning i landet.

    Liberalerna (alltså Anarkister) och socialisterna (alltså Kommunister) jublar. Härliga tider, strålande tider! Eller?

  15. Det var mer än 25 år, sedan vi ställdes inför ett samhälle, som på ett icke önskvärt sätt avvek från det, som den svenska befolkningen var van vid.
    Roligt att polisen till sist också upptäckt det, även om det är 25 år försent.

    • Nu när polischef C.Götblad och likasinnade säkrat sin egna tillvaro ekonomiskt m.m och bosatt sig i etablissemangets skyddade verklighetsfrämmande värld, ja då sticker man ut näbben och tycker till med som sagt det är minst 35 år försent nu går det bara utför och hederliga medborgare får betala notan !

  16. Varför tar man inte upp Invandringen? Fru Götaland käbblar okså.Hon som byfånen till statsminister säger att helgens händelse väcker många tankar.Det är inte tankar det skall väcka utan det är dags att göra något, dags att agera.Sätt hårt mot hårt.Ut med packet eller skjut tillbaka.Mvh Adolf

  17. Karin Götblad är trots det hon säger, kvar i det förflutna.

    För idag skriver vi den andra november 2017. Vakna Karin i förrgår?

    Poliserna ute på fältet har mitt fulla stöd.

    Tyvärr har varken polisledning eller den regering som står som arbetsgivare det.

Kommentera