Europas nya officiella historia raderar kristendomen, främjar islam


av Giulio Meotti  •  2 november, 2017

  • ”Beskyddarna av det falska Europa är förhäxade av vidskepelse inför den oundvikliga utvecklingen. De anser att historien är på deras sida, och denna tro gör dem högfärdiga och föraktfulla, oförmögna att erkänna problemen i den postnationalistiska, postkulturella världen de bygger upp.” – Paris Statement, undertecknat av tio respekterade europeiska vetenskapsmän.

  • Den tyska inrikesministern Thomas de Maizières förslag om att introducera muslimska högtider visar att när det gäller islam lyckas Europas officiella ”postkristna” sekularism helt enkelt inte agera.

För några dagar sedan utfärdade några av Europas viktigaste intellektuella – inklusive den brittiska filosofen Roger Scruton, den före detta polska utbildningsministern Ryszard Legutko, tyska vetenskapsmannen Robert Spaemann och Professor Rémi Brague från Sorbonne i Frankrike – det så kallade Paris Statement. I sitt ambitiösa uttalande avvisade de den ”falska kristendomen med universella mänskliga rättigheter” och det ”utopiska, pseudoreligiösa korståget för en värld utan gränser”. Istället uppmanade de till ett Europa baserat på ”kristna rötter”, med inspiration från den ”klassiska traditionen”, och avvisade multikulturalismen:

Läs vidare


3 responses to “Europas nya officiella historia raderar kristendomen, främjar islam

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: