Aftonbladet och Fake News *uppdaterat


Socialdemokraternas eget partiorgan Aftonbladet har det jobbigt just nu.

Minst ett par medarbetare som utsatt kvinnor för sexuella övergrepp och nu avslöjar Nyheter Idag att man även sprider falska nyheter, s.k. Fake News. *Uppdaterat 2017-11-01

Jan Guillou skrev nyligen en artikel i Aftonbladet, där han anklagar högerextremister för 50 anlagda bränder på asylboenden under förra året.

Nyheten spreds förstås och togs emot med öppna hjärtan av den vänster som skyller allt på Sverigedemokrater, nazister och högerextremister. En av dessa var socialminister Annika Strandhäll (S), som vidarebefordrade denna i sociala medier. Jan Guillou använder MSB som källa, men på myndigheten känner man inte till denna statistik. En av rapportförfattarna på MSB säger att ingen undersökning gjorts efter den 13:e juni 2016 och att uppgifterna som då hade kommit fram, inte fastslår gärningsmännens motiv.

Aftonbladet låter alltså Jan Guillou sprida falska nyheter och i samma artikel skuldbelägger han Ebba Busch-Thor för att fara med osanning om muslimska mäns överrepresentation i sexuella trakasserier, trots att Busch-Thor refererar till polisrapporter.

En av våra största dagstidningar sprider falska nyheter redan nu och vad har vi då att vänta i kommande valrörelse? #jagärhär ser till att Facebook stänger av användare som inte passar in i vänsterns mall och hävdar att sociala- och alternativa medier använder ovårdat språk, samt sprider falska nyheter. Vem släcker ned de stora medierna?

Nyheter Idag

Efter att alternativa medier, i det här fallet Nyheter Idag, uppmärksammat Jan Guillous falska nyheter, såg sig Aftonbladet tvingade att ta bort ett helt stycke från texten. Någon  som fortfarande litar på etablerade media?


14 responses to “Aftonbladet och Fake News *uppdaterat

 • Fredde

  Fredrik Virtanen PO-anmäler Expressen och Svenska dagbladet

  ”Den 16 oktober lade medieprofilen, tillika Metros krönikör, Cissi Wallin ut ett inlägg på Instagram där hon skrev att hon 2006 blivit utsatt för en våldtäkt av Aftonbladetprofilen Fredrik Virtanen. I samband med det gick flera andra kvinnor ut med liknande berättelser.

  Expressen och Svd valde att publicera Fredrik Virantens namn, ett agerande han nu anmält till Pressens opinionsnämnd, PO, skriver tidningen Journalisten.

  ”Expressen bestämde sig då uppenbarligen inte bara för att namnpublicera Fredrik Virtanen utan att göra det i ett omfattande publicering med både bild och namn, stort uppslaget på löpsedel och etta samt ett reportage om sex sidor dvs. tre hela uppslag i tidningen”, står att läsa i anmälan.

  Svenska dagbladet anmäls för en publicering med rubriken ”12 kvinnor anklagar Virtanen för sextrakasserier och övergrepp”.

  Fredrik Virtanen uppger i anmälan att namnpubliceringen allvarligt skadat honom själv, hans minderåriga barn och hans närmaste familj.”

  Ja, nu får tidningsmurvlarna smaka på sin egen medicin!
  Hur känns det att bli uthängd, Fredrik?

  Gilla

 • S-ministrar och andra socialdemokrater fortsätter att sprida falska nyheter | Petterssons gör skillnad!

  […] Myndigheten för samhällsskydd och beredskap hade dock ingen aning varifrån uppgifterna kom, vilket Nyheter Idag tog upp och vi skrev om det tidigare på Bloggen. […]

  Gilla

 • Tony

  Om Bönderna kunde hyra Aftonlögnen som dyngspridare
  är jag säker på att dom uppnått rekordskördar?

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Eftersom det inte är någon näring i deras dynga blir det missväxt. Det kommer nog att bli missväxt även med deras tidnings upplagor framöver. Vi får hoppas att de 87% som röstar på något parti inom 7Klövern inte är helt urblåsta i skallen utan det finns hopp om att någon/några skall tillfriskna och få tillbaka en något sånär fungerande hjärna så att man kan tänka längre än näsan är lång.

   Gilla

 • Fredde

  Och Aftonblaskan vill förstås inte inse sanningen…
  ”Nyheter Idag har sökt Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén över mejl för en kommentar, men fick istället svar från tidningens ansvarige utgivare Lena Mellin.
  I mejlet redogör Nyheter Idag över bland annat det svar som MSB ger.

  – Du har inte övertygat mig om att påståendena är oriktiga, svarar Mellin.”

  Gilla

 • Torleif

  Jag förstår inte varför någon läser msm över huvud taget.

  Gilla

 • Ståfräs

  Den mkt gode Jan G ser faktiskt ut som ett fyllo på bilden ovan, därav hans mkt urusla artikel, hur kan ngn med hjärna o hjärta köpa tidningen?

  Gilla

 • ossie

  Väntar bara på att Anders Lindberg ska avslöjas som en sexistisk dåre.

  Gilla

 • Elsa

  Nu har ”Metoo” lyckats vända focus bort från ”ensamkommande barnen” som stoppar sina händerna trosorna på småflickor.
  Ingen minns kungs-trädgården.
  Nu jagar media svenska vita män.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Det är liksom syftet med svenskt hyckleri !
   Har förgäves skrivit och frågat och påstått just detta till olika inom Sveriges PK-familj men inte helt förvånande utan något svar !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: