Vad gäller när godtycket och inte lagarna styr?


DEMOKRATI & YTTRANDEFRIHET. Det är märkliga tider. Pettersson blev dömd för förtal för något år sedan när jag skrev sanningen och publicerade offentliga handlingar! Dessutom nekades jag prövningstillstånd vid hovrätten. Läs HÄR. 

Sedan har vi pressetiken som gäller ibland och när det passar medierna. Martin Timell och Lasse Kronér med flera hängs ut och får löpa gatlopp, misstänkta men ej dömda. Däremot är det tyst som i graven om att den ”svenske komikern” Soran Ismail är misstänkt för dubbla våldtäkter och har ställt in kvällens uppträdande.
Pressens publicitets- och yrkesregler formulerades i början av 1900-talet. Ungefär samma regler gäller än idag, men på 1920-talet identifierades 90 procent av brottslingar och så gällde till mitten på 1980-talet då 90 procent av brottslingarna anonymiserades. Vad som började hända på 80-talet kan ni fundera på.
Nåväl, i och med tillkomsten av alternativa medier är namnpubliceringen återigen nästan lika vanlig som på 1920-talet. Det mesta i livet går igen. Inte bara modet.
Så om inte det skulle vara nog har företag och organisationer infört en policy som verkar följa det gängse modet av åsikter.
Petterssons blev avständat från Facebook för att vi brutit mot deras communityregler där det står att man får använda Facebook för att utmana åsikter, traditioner och tillvägagångssätt.
Fast dessa utmaningar får ej användas när det gäller ras, etnicitet, nationell härkomst, religiös åskådning, sexxuell läggning, kön eller könsidentitet, eller allvarliga funktionsnedsättningar eller sjukdomar.
Vad är det kvar att utmana? Mängden socker i maten eller? 
Sanningen verkar vara att tillhör man den så kallade vänstern, som lierat sig med det mest högerextrema som finn, islam, då går det bra att skriva vad som helst.
Visst var de lättare förr. Då var en nazist någon som gillade en liten gubbe med mustasch och heilade under en hakkorsflagga.
Idag är man nazist för att man protesterar mot den tilltagande brottsligheten och invandringspolitiken med fredliga och demokratiska medel, i varje fall enligt kommunisterna som blev rumsrena när de tog bort ett K i namnet och döpte om sig till vänstern. Märkliga tider som sagt.
Varför är Petterssons avstängda på Facebook men inte det här gänget? 
Varför gäller inte grundlagen om yttrandefrihet och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna?  

Vi måste kämpa för åsikts och yttrandefrihet, precis som det står i vår grundlag och i FN:s deklaration för de mänskliga rättigheterna.

Sociala medier som Facebook, Instagram, Twitter med flera har formulerat sina egna regler som man måste godkänna för att få använda. Likadant är det med myndigheter, vissa företag och de flesta etablerade medierna. Det är farligt, sådana riktlinjer kan och begränsar yttrandefriheten godtyckligt efter den tidsanda som för tillfället råder. 

Yttrandefrihetsgrundlag (1991:1469)

1 § Varje svensk medborgare är gentemot det allmänna tillförsäkrad rätt enligt denna grundlag att i ljudradio, television och vissa liknande överföringar, offentliga uppspelningar ur en databas samt filmer, videogram, ljudupptagningar och andra tekniska upptagningar offentligen uttrycka tankar, åsikter och känslor och i övrigt lämna uppgifter i vilket ämne som helst.

Yttrandefriheten enligt denna grundlag har till ändamål att säkra ett fritt meningsutbyte, en fri och allsidig upplysning och ett fritt konstnärligt skapande. I den får inga andra begränsningar göras än de som följer av denna grundlag…osv.

FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” – FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Sveriges nya domstol. Polis, åklagare och domare. Allt i ett utan möjlighet att överklaga.


11 responses to “Vad gäller när godtycket och inte lagarna styr?

 • eugenecork

  …inga Östersjövikar att ösa ur som förr, minns så väl förr då
  Torsken gick till N/Ö om Oaxen, uppe vid färjan…va tider de!
  …nu eman själv Stentorsk, men lovar återk. till nta vittjning…
  om det då möjligen blir ngt över till din sump?..)

  Gilla

  • Sternococktail

   Det här är två citat av Fatemeh ”Djingis Khan” sammanställda, Exakt så postade jag den på FB – inga namn nämnda, eller tidpunkt – och fick 30 dar.
   Men fan – de här två dagarna har jag hunnit att städa och fixa här hemma mer än vad jag brukar på 14 dar Och gått med i Putins Facebook! Och skrivit långa mejl! Och hattat runt lite på twitter.

   Gilla

  • Sternococktail

   Katerina Janouch har protesterat och FB backade – så hon är tillbaka på FB

   Gilla

 • Mr Jordan

  Politiker lever inte som de lär, pudlar och kommer undan. De stora aktörerna inom media skriver, ljuger och agerar som de vill, ingen skam, inget ansvar. Vad hände egentligen med de fina dygder som borde värderas högst? Kvar blir bara en våt fläck när fegheten griper tag och vägrar släppa. Det är pinsamt, ovärdigt och skamligt, hur Pettersson m.fl blir behandlade. Över till en symptomatisk parentes. Jag tittade på tv idag, närmare bestämt SVT Kultur. De passade på att ”varna” tittarna för humorgänget Grotescos nya program. De ifrågasatte att det var roligt och undrade om det ens kunde kallas humor i vissa lägen. De valde att kalla humorn svart och delade, i mina ögon, ut en skarp PK-reprimand, hit men inte längre. Allt detta, för några karikatyrer och ironiska skämt om vår bisarra och ängsliga samtid. Alla som på något sätt står för yttrandefrihet och vågar stå för sin sak, borde hyllas och inte trampas på. En självklarhet.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Vilka är det som sätter dessa pudlar till makten vid varje val och sedan gnäller fram till nästa val ?

   Gilla

 • Ingemar

  Det visste jag inte att Pettersson blivit ”dömd”. Men sådana här skendomar förtjänar inte någon tilltro och respekt precis som andra åsiktsdiktaturers ”domar”. Det finns en agenda mot vitas yttrandefrihet.

  Gilla

 • Jhonsson

  När godtycke och inte lagarna styr, då gäller anarki.
  Sedan följer ofta inbördeskrig.

  Gilla

 • Jhonsson

  Jag har flera gånger här hos Pettersson kommenterat om hur det svenska rättssamhället har kollapsat. Vart är vi på väg?
  Sverige, en ny medlem bland bananrepublikerna!

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   I bananrepubliker råder ändå civiliserat kaos, i Sverige råder ingen logik i denna fullständiga upplåtenhet inför islameringen och försvar av kriminella våldtäktsmän, där dumhet premieras.
   Vem vet vad dessa ungdomar varit med om, vad har de i bagaget. // Ding Dong Kokko

   Val 2018….. bara en idiot gör exakt samma misstag om och om igen, och förväntar sig olika resultat.
   Blir 4-år till bättre ?

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Vad skulle hända i Sverige efter 2018 om nu mot förmodan de svenska väldresserade väljarna inte röstar som de brukar ?
    Att man i teorin kan ha patentlösningar på hur folkhemnet ska återuppstå må så vara men frågan är om någon vet och förstår konsekvenserna av hur detta i verkligheten ska gå till, att som J.Å och ständigt kritisera och tycka är ju en sak men även SD inser naturligtvis att om staten verkligen skulle sätta hårt mot hårt kliva in på de kriminellas svenska territorium och rensa upp i träsket så blir det totalt kaos och krig eftersom det numera inte är politikerna utan den organiserade brottsligheten som styr Sverige.
    Det har helt enkelt gått för långt något som makthavarna skulle ha tänkt på för drygt 35 år sedan när de öppnade dörren mot omvärlden och startade en total och okontrollerad massinvandring.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: