Gränskontrollerna blir kvar tills det blir ordning och trygghet

INVANDRING. I Stefan Löfvens linjetal om EU i Uppsala beskriver statsministern EU-samarbetet som något ”som är större än oss själva”. Men det finns påfrestningar på dagens samarbete, både inom och utanför unionen. Han nämner bland annat populism, främlingsfientlighet och att Storbritannien är på väg att lämna EU.

– Slutsatsen för mig kan bara bli följande: vi som har politiskt ansvar för Europa måste axla ansvaret och leverera bättre svar på dagens utmaningar, säger Löfven.

Statsministern är däremot beredd att kompromissa i de komplicerade förhandlingar som nu pågår om en ny migrationspolitik. Han anser även att de länder som inte tar sitt ansvar i flyktingmottagandet ska kunna bli av med ekonomiskt EU-stöd.

– Och så länge som vi inte har fått ett fungerande system i EU, och så länge som inte ordningen och tryggheten kan garanteras, så kommer nog inte gränskontrollerna att försvinna i Europa.

Sveriges Radio

-Pettersson skäms när Sveriges statsminister som ligger bakom en stor del av EU:s migrationskris pratar om att ta ansvar, främlingsfientlighet, populism, samtidigt som han bedriver flip-flop politik.

Europa bygger inga murar, men vi stänger gränserna och släpper in 100.000 ekonomisk migranter om året som ger vinst på sikt men kostar en massa pengar och blir till påfrestningar fast svensk ekonomi är urstark för att staten låter kommunerna, de sjuka och pensionärerna ta smällen är den politik Löfven har bedrivit de senaste åren…

20 thoughts on “Gränskontrollerna blir kvar tills det blir ordning och trygghet

  1. För inte så länge sedan påstod Löfven: ”I mitt Europa finns inga gränser”
    Detta om något visar, vilken otroligt naiv statminister vi har i landet.
    Hur kunde han påstå detta? Alla vi andra, som har förmågan att tänka klart vet ju att halva Afrikas och Mellanösterns befolkningar är på väg hit.
    För nu inte tala om alla andra som är på väg hit.

  2. Sosse-statsministern han svamlar som vanligt…….för han har ingen större koll på sitt eget folk.

    Högre andel äldre med låg inkomst i Sverige jämfört med Norden.

    ”Var sjätte person i Sverige, som är 65 år eller äldre, har en inkomst som innebär risk för fattigdom. Det är en något högre andel än bland äldre i andra nordiska länder.

    Sverige har den högsta andelen äldre med en disponibel inkomst under den relativa fattigdomsgränsen bland de nordiska länderna. Ungefär 17 procent av de som är 65 år eller äldre har låg disponibel inkomst jämfört med mellan 9 och 12 procent i övriga Norden.”

    Statistiknyhet från SCB 2017-10-25.

    http://www.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/levnadsforhallanden/levnadsforhallanden/undersokningarna-av-levnadsforhallanden-ulf-silc/pong/statistiknyhet/undersokningarna-av-levnadsforhallanden-ulfsilc2/

  3. Den sataniska EU-federationens prästerskap och deras bestuckna förkunnare förnekar sig inte, och excellensen Löfvén utgör inget undantag där den narraktige i den inbillade rollen som älskad landsfader och nationalsymbol deklamerar sina disneyfierade drömbilder.

    Det psykologiskt utvalda uttrycket ”något större än oss själva” är direkt hämtat ur Kalle Ankas legendariska julrepertoar, där Bengt Feldreichs stämningsskapande röst förkunnar att julen är något större än oss själva.
    Publikum förväntas härvid erfara något halvt religiöst, visionärt och mäktigt som vidrör hjärtesträngen.

    I en tid som utmärks av socialt kaos och sönderfall söker de strategiska logograferna inhäfta emotionellt profilerade påståenden för att vädja till den politiskt oinitierade eller desorienterade massans undermedvetna och därmed skapa acceptans för i stort sett vad tusan som helst, framfört av våra moraliskt handikappade och syffisanta statskonstnärer.
    Andreas.

  4. Varför tar Stefan Löfven (S) och hans regering inte itu med de övriga stora samhällsproblemen i Sverige idag och visar med konkreta åtgärder att något uträttat?

    Våldtäkterna, skjutningarna, bil- och mordbränderna, terrorn, bostadsbristen, skolfiaskot, it-läckorna, poliskatastrofen, försvarsbristen, hedersvåldet, utanförskapsområdena, otryggheten, sjukvårdskrisen, tiggeriet, fattigpensionärerna, narkotikahandeln, gatu”barnen”, bedrägeri- och korruptionsskandalerna, tågeländet.

    https://petterssonorg.files.wordpress.com/2014/05/2014-05-05_2123.png

    Om allt detta och ännu mer presenteras inga lösningar och inte heller ges några vallöften.

    https://forum-upload-s3.s3-us-west-2.amazonaws.com/optimized/2X/f/f860eba270daa371556886e0678232954da0e83b_1_667x500.jpg

  5. Jag har rest från Kastrup med tåget till Sverige ett par gånger under de senaste månaderna, såg aldrig att någon kontroll gjordes.

    • Då har vi två troligen setts !
      Däremot har jag, (som kanske du också) fått stå kvar vid Malmö Central,15-20 minuter utan förklaring.
      Bortsett från dessa ”gränskontroller”,är för mig dagens absoluta nyhet från STATS-TV text.
      -”Jag har fått ovälkomna händer på min kropp i politiska sammanhang” ,säger Annie Lööf
      Tja vad skall man tro om detta ? Själv var min förmodan när hon födde barn,att det var den ”Helige anden” själv,som lägrat henne.
      Nu vet jag inte om denne varelse är blind.Eller om han endast jobbar nattetid.
      Kanske någon Bibelkunnig har svaret ?

  6. Ordning och reda i västerländsk mening eller som det var före massinvandringen blir det aldrig mer i ”sverige”.
    Alltså gränskontroller för alltid! Och helst stängd gräns!

  7. Trygghet och ordning och reda, där har vi ord som går hem i stugorna, jag har bara en känsla av att han pratar i nattmössan. Han är skyldig till att ha raserat just det. Däremot tycker han att det är genant att bilden av Sverige riskerar att naggas i kanten. En bild av Sverige som det öppna och fria landet, där alla invandrare får medborgarskap och bostad på studs, utan minsta krav på försörjning och vilja att anpassa sig.Nu dräller det runt en ansenlig mängd illegala, samtidigt som andra får vänta flera år på beslut. Stefan kommer aldrig kunna lösa det här, det har gått för långt. Avgå!

  8. Löfven tar liksom här ofta ordet utmaning i sin mun. Ni skall alla veta att när politiker eller media använder sig av det ordet, så menar de något, som kommer att gå käpprätt åt skogen eller något, som redan har gjort det. Ni kommer att få höra der massor av gånger nu när valet närmar sig, men kom ihåg vad det betyder.

  9. Han Svamlar som vanligt, det är patetiskt att stå och
    svamla om hur bra dom öppna gränserna är, när det
    är just dom öppna gränserna och obefintlig kontroll över
    vilka som kommer in i landet som utgör Sveriges stora
    problem på i stort sett alla områden!

  10. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Skönt att veta att de åtminstone blir kvar till 2025.

    • Innan 2025 kommer har man flyttat.Troligen redan i början av nästa år.Står inte ut längre med att se och höra detta jävla käbbel.

      • Var kan man söka ASYL för att slippa detta land ???

        Jag känner mej otrygg och lever under den så kallade fattig gränsen.

        Vem vill ha mej som innevånare då ???

KommenteraAvbryt svar