Malmös toppchefer åker till Detroit – ska lära av stadsbankrutten


INVANDRING. Varje år reser de högsta kommuncheferna i Malmö på studieresa. 2016 gick resan till Detroit i USA, en stad som begärdes i konkurs för fyra år sedan. ”Vi vill se hur Detroit har gått vidare”, sa kommunens fastighets- och gatudirektör Klas Johansson enligt Affärsvärlden.

En gång i tiden var Detroit en av USA:s rikaste städer men efter flera decennier med en allt sämre ekonomi ansökte staden om konkursskydd den 18 juli 2013. Det är den största konkursen i USA:s historia.

Om Malmö tänker gå i konkurs är inte känt men skåningarna har sämre ekonomi en Grekland hade när grekernas var som sämst. Malmö går back 14 miljoner om dagen och fem miljarder om året som landets övriga skattebetalare får ställa upp med.

Trots en enorm vinstgivande invandring av utom-européer så har hemlösheten i det mångkulturella paradiset ökat under ett enda år med över 30 procent.

Vid den senaste mätningen förra hösten fanns det 1 740 vuxna hemlösa Malmöbor. Utöver det fanns det även 887 barn som inte hade tak över huvudet.

Malmö stad har tvingats köpa akuta sovplatser på hotell och vandrarhem för 471.000 kronor varje dag – under årets första nio månader.

För att råda bot på bristen av bostäder köpte Malmö modulhus för 34 miljoner men glömde tala om att det regnar i Skåne ibland så husen dömdes ut på grund av läckage.

Så håller det på, trots att Malmö är mer en konkursmässiga så görs det den ena tokiga satsningen efter den andra i det socialdemokratiska kalifatet Malmö, där sossarna haft makten i över hundra år…


14 responses to “Malmös toppchefer åker till Detroit – ska lära av stadsbankrutten

 • Jhonsson

  Hade det inte räckt med att han tittat ut genom fönstret?

  Gilla

 • jgarn

  Man behöver inte resa för att inse Malmös problem. Import från dysfunktionella ”länder” är problemet.

  Gilla

 • Mimi N.

  ”Cry woe, destruction, ruin and decay:
  The worst is death, and death will have his day”. 

  (W. Shakespeare: King Richard II, act III, scene 2) 

  Gilla

 • Tony

  Det enda som skilde bilderna från Mellanöstern var att husen verkar hela,ännu. Mångkultur är bra, säger politikerna? Hur fan kan dom då gå med fem miljarder i förlust varje år. Undrar om den självgode Repalu känner sig nöjd över sitt verk, att förstöra Sveriges tredje stad???

  Gilla

 • Lena

  Venezuela, Cuba och Nord K , finns fortfarande som intresseobjekt, även Kina i viss mån.
  Resten kan de läsa sig till om de ids !

  Gilla

 • Torleif

  Vilket råtthål.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Det en gång så fina Malmö har förvandlats till Sveriges rövhål.

  Gilla

 • Jag

  Malmös s k ”politiker” behöver INTE åka någonstans för skattebetalarnas/bidrag från andra kommuner utan de skall stanna hemma och ordna upp Malmös samtliga oegentligheter, grova brott, mordbränder, bilbränder!
  Det här är enbart en nöjestripp.

  Gilla

 • Elsa

  Malmös politiker behöver förbereda sig för dem kommande konkursen.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Nej ni nästa års resa blir till Mecka o Medina. Mångkulturella Malmö är inte så mångkulturell,snarare ser ut som någon sorts muslimsk okupation.Tack för att ni valde Sverige vi hade så tråkigt här.Nu har spänningen har eskalerat till oanade nivåer,man vet inte när man hamnar i bakhåll,blir rånad,om ungarna kommer hem.Tack byfånen till statsminister gjorde vårt liv mer spännande,det skulle vara bättre att du skötte ditt jobb eller avgå.Mvh Adolf

  Gilla

 • ossie

  Hade inte andra kommuner tvingats att hjälpa så hade Malmö varit i KK för länge sen.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Elit socialister brukar fly kärnavfall asyltippen till marknadsekonomi USA där n-kriminella sitter inne 10 gånger mer än i JerzySverige.
  (Sjöstedt, Bodström, nu Jammeh) dessutom har ju Jammeh redan varit sexturist i Gambia.

  Gilla

 • Thomas

  Nästa års resa går till Raqqa ?

  Gilla

  • Stenbock

   En resa som jag gärna medfinansierar,för dessa ”folkvalda experter”,om de nöjer sig med en enkelbiljett !

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: