Svensk alt-right grupp lockar nya anhängare

HÖGEREXTREMISM. Första nyhet på Sveriges Radio Ekot nu på morgonen är att en ny svensk rörelse med kopplingar till den amerikanska Alt-right rörelsen lockar till sig nya anhängare. Rörelsen, som går under namnet Nordisk alternativhöger har även ett nära samarbete med nazistiska grupper. 

Gruppens ledare, Christoffer Dulny, säger att han hoppas att alternativhögern ska bli lika framgångsrik i Sverige som den varit i USA, där den ses som en avgörande faktor till att Donald Trump vann presidentvalet.

Dulny, som tidigare var medlem i Sverigedemokraterna, säger att rörelsen inte är nationalsocialistisk men att de håller med nazisterna i NMR i de mest centrala frågorna.

– Det handlar om att Sverige är ett land som tillhör svenskarna och ska tillhöra svenskarna, säger Dulny.

-Pettersson håller med om den sista meningen och invandringskritiken men har annars inte mycket till övers för Nordiska motståndsrörelsen och andra på den så kallade nazistiska kanten.

Men jag undrar över medias prioritering.

  • S.k. högerextremister ställer till med skit 2-3 gånger om året och samlar några hundar anhängare.
  • Invandrargängen i förorterna ställer till skit, mördar, skjuter och våldtar flera gånger i veckan.
  • Islamisterna är några tusen och hotar med terrordåd och påverkar samhället betydligt mer än den alternativa högern.

Hur kan media koncentrera sig på extremhögern när vi har betydligt värre hot i vårt land?

10 thoughts on “Svensk alt-right grupp lockar nya anhängare

  1. Nu väntar vi bara på regimmedias granskning av vänsterextremitiska grupper och islamistiska jihadistgrupper som finns verksamma i Sverige. Att detta skulle ske är nog lika troligt som att solen imorgon går upp i väster.

  2. Varken extremvänstern (kommunism) eller extremhögern (fascism) skulle inte behöva uppstå om politiker bara skötte demoktratin som den ska skötas nämligen lyssnade på det hederliga fotfolket i samhället som satt politikerna till makten i riksdag och parlament men tyvärr så fungerar det inte så och då växer missnöjespartier fram bara att se historiskt.

  3. Den vita rasen är ju under attack från alla håll även från dom egna leden så jag är inte förvånad över att det dyker upp grupper som vill försvara sig.

  4. I takt med att sd håller på att bli pk så kan det nog vara ett alternativ för svenskar som varken är nationalsocialister eller politiska kappvändare/kostymnissar i sthlm.. frågan är dock hur man ska hålla sams.

  5. Ja, SÄPO har ju kartlagt vilka grupper som anses farliga. Extremhögern är en mycket liten grupp som därmed knappt inte borde synas i media.

    Däremot anses muslimerna och deras extrema grenar vara ett stort hot, men det tiger PK-maffian ihjäl.

  6. Invandringskulten i flyktinglägret Sveriges Riksdag vill inte ha konkurrens i guldgruvan ”plocka svenne på pengar”

Kommentera