Vad är Arbetsförmedlingen bra på?


ARBETSMARKNAD. Arbetsförmedlingen är dåliga på att hitta arbetskraft till Arbetsgivare och de är dåliga på att leda arbetssökande till arbeten och utbildning.

De är dock bra på att göra slut på pengar och slukar 80 miljarder skattekronor om året.


12 responses to “Vad är Arbetsförmedlingen bra på?

 • Hans Nilsson

  Större delen av de arbetslösa idag har inte vad som krävs av utbildning för dagens lediga jobb. Går in och kolla på vilka lediga jobb som finns på AF så förstår var och en att några jobb som kamelryttare från ökenländer kan ta finns INTE. De jobb som dessa kan få är 7 Klöverns hittepå jobb.

  Gilla

 • Jhonsson

  Arbetsförmedlingen är superbra på att förstöra skattepengar på ingenting.

  Gilla

 • Tony

  Förstöra pengar!

  Gilla

 • Carl edström

  Sitter nog mest nickedockor där, som bevakar sinna egna jobb.

  Gilla

 • gamgubben

  AF har aldrig varit bra på att skaffa arbete till någon än sig själva.
  En gång i forntiden fanns servicen via SR att varje vecka annonserades ut lediga platser. Jag hörde ett intressant arbete och gick till AF för att få mer information. Kvinnan som hade ansvaret för tjänstemän, alla med månadslön, hade inte tid så jag bad om att få låna telefon för att ringa arbetsgivaren. Det gick bra, jag ordnade så jag fick träffa arbetsgivaren och jobbet var mitt. Då blev kvinnan intresserad och begärde fakta för att föra in i sin liggare.
  Chefen för AF ville bjuda på kaffe och vi samtalade han talade då om att chefen för länsarbetsnämnden skulle flytta och det var så sorgligt. Jag antog då att denne chef hade varit mycket aktiv för att skaffa jobb till länet, och frågade ”är det något särskilt han bidragit med”. Svaret jag fick förvånade mig mycket ”jo han är sååå trevlig”
  Jag har aldrig heller senare fått någon egentlig service vid sökandet av arbetskraft till de företag jag arbetat för.

  Gilla

  • Lena

   I början på 70-talet så hade lokaltidningen en annons från arbetsförmedligen, de välkomnade folk som var intresserade av företagen i kommunen att där få komma på besök. Ja jag var nyfiken och gick dit, fick en ”handläggare” som jag till min besvikelse kände till som en rabiat vänstertyp, höll dock god min och framförde mitt intresse.
   Det tog kanske två minuter och han pekade på dörren och sade att jag kunde avlägsna mig…………….på min fråga varför svarade han, ”du är inte invandrare, inte heller handikappad” , så dörren är där.
   Fanns inget om detta i annonsen, dock mitt första och enda besök i kommunismens högborg !

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Ingenting, förutom att inte ordna arbete som är deras uppgift men så länge AF har den hånflinande sosseministern och f.d kommunisten Ylva. Johansson bakom ryggen så är det som det är, en katastrofmyndighet som det mesta i dagens s.k trygga och mångkulturella Sverige tyvärr är.
  Men enligt SVT text-nyheter 2017-10-25 så är överskottet i statsbudgeten i år 28 miljarder och nästa år 47 miljarder så svenska folket behöver förmodligen inte bekymra sig dessa summor räcker till många välfärdsbidrag och nya svenskar !

  Gilla

 • Janne

  Arbetsförmedlingen är en fullständigt onödig Institution som inte gör någon som helst nytta utom att förstöra våra pengar. Det vore betydligt bättre att elda med pengarna då tillförde dom i alla fall lite värme till våra bostäder. Migrationsverket är en annan Institution som också borde avvecklas per omgående!
  Men det finns fler, men detta är nog dom två i särklass allra värsta!
  Janne

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Mikael Sjöberg

  Statssekreterare Mikael Sjöberg på socialdepartementet utsågs 2005-09-08 av regeringen Göran Persson (S) till ny generaldirektör på Arbetslivsinstitutet. Sjöberg har en bakgrund i fackföreningsrörelsen, bland annat från IF Metall där han var aktiv i början av 1990-talet.
  Kritiseras skarpt, enligt uppgifter från sena SVT Rapport. Sjöberg saknar de akademiska meriter som detta uppdrag kräver, enligt facken och andra bedömare med insikt.

  Doktor Göran Persson, även RiksNepotist Nummer 1, var i full aktion när han utnämnde sin kusin Mikael Sjöberg till generaldirektör på statliga Arbetslivsinstitutet. Kan maktfullkomligheten personifieras tydligare?
  2007 lades Arbetslivsinstitutet ner av regeringen Reinfeldt, och mellan 2007 och 2014 var Sjöberg generaldirektör för Arbetsmiljöverket.
  Senare utnämndes Mikael Sjöberg (fortfarande kusin till dåvarande sosse-myglaren och riksnepotisten Göran Persson) till ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen där han fortfarande sitter och vanstyr, svindlar bort 100-tals miljarder kr utan att skattebetalarna få valuta för pengarna.

  Generaldirektör Mikael Sjöberg (S) Åtnjuter fullt förtroende av arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S), som i sin tur missköter sitt jobb.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Mikael_Sj%C3%B6berg

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Dan eliasson var ju med på ett hörn i AF.Han har förstört det okså som polisväsendet.Inte för inte han kallas för spyan.Mvh Adolf

  Gilla

 • compulsoryunion

  Arbetsoförmedlingen besök är klimatsmart språkresa till pirat Adenviken skum skum.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: