”Tack gode gud för att vita personer befolkade USA och inte svarta…”


RASISM. Den välkände finansprofilen Marc Faber, som ofta blir kallad för Dr. Doom och som står bakom det berömda nyhetsbrevet The Gloom Boom & Doom report, har lämnat styrelserna för kapitalförvaltaren Sprott och gruvbolagen Novagold Resources och Ivanhoe Mines. Detta efter att han i ett investerarbrev, där han uttalat sig kritiskt om borttagandet av statyer av amerikanska sydstatsledare, uttryckt sig på ett sätt som uppfattats som rasistiskt:

”Tack gode gud för att vita personer befolkade USA och inte svarta. Annars skulle USA se ut som Zimbabwe, vilket det kanske kommer att se ut som någon dag ändå, men USA fick åtminstone åtnjuta 200 år i den ekonomiska och politiska solen under den vita majoriteten. Jag är inte rasist, men realiteten – oavsett hur politiskt inkorrekt – behöver adresseras”

Sprotts vd Peter Grosskopf säger i ett uttalande att Marc Fabers kommentarer går helt på tvärs mot bolagets värderingar och att de är en besvikelse.

”Vi är stolta över att vara en organisation med mångfald och kommentarer av denna typ kommer inte att tolereras”, säger han.

Läs mer på Affärsvärlden…

-Pettersson tillåter sig fundera i samma banor som Marc Faber, tänk om Nordafrika och Mellanöstern hade invaderats och berikats med vita européer och det judisk-kristna arvet i stället för som det blev. Araber och islam, tror ni världen hade varit bättre eller sämre?

Hur hade det gått för Haiti med vitt styre. Haiti deklarerade sin självständighet 1804 och blev den första självständiga nationen i Latinamerika, dvs. hela Syd och Mellan-Amerika. Haiti blev den första före detta kolonin ledda av svarta i hela världen och den enda som uppnått självständighet genom slavuppror.

Haiti borde vara ett tropiskt paradis men befolkningen har huggit ner nästan all regnskog vilket lett till omfattande erosion som gjort att bördig åkermark förvandlats till öken.

Haitis fattigdom skylls ofta på naturkatastrofer men det håller inte. De har varit självständiga 100 år längre än grannländerna som drabbas av samma naturkatastrofer men för dem har det gått betydligt bättre.

Problemen måste bero på människorna som utan plan heller tanke härjar rund individuellt så trots att Haiti får och fått ett omfattande internationellt bistånd blir det ingen ordning om de inte väljer vettiga politiker som styr landet och det kan inte vi hjälpa dem med.

Avsaknaden av skog gör Haiti som borde vara ett paradis extra sårbart för oväder…

Tror ni Europa varit bättre eller sämre om inte muslimerna stoppats vid Wien 1683 eller om de inte stoppas idag…

-Pettersson tror i varje fall att det är skillnad på folk och folk…

 


9 responses to “”Tack gode gud för att vita personer befolkade USA och inte svarta…”

 • Lena

  Det jag vet om sydstaterna var att de vita klarade inte att arbeta i hettan på bomullsfälten, då prövade de med ”the natives”som inte heller klarade hettan, därifrån började importen av svarta till USA.
  De borde ha odlat något annat !

  Gilla

  • compulsoryunion

   Vita naiva svenskar hade odlat negrer, gödslat med hemspråk, gratis lägenheter och etableringsersättning.

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Man ser också skillnad på vita och vita!

  Nordamerika befolkades mest av nordeuropeer, medan mellan och Sydamerika befolkades av sydeuropeer!

  Ja, ni förstår!

  Gilla

  • compulsoryunion

   Castro, Che Guevara, Hugo Chavez och alla ny”svenskar” som togs hit till Rinkeby under Palme, narkotikaValloner

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja den vita människan befolkade både Nord Mellan och Sydamerika och fördrev och slog ihjäl urbefolkningen indianerna de som överlevde fick hyggligt bo i reservat med inte allt för stor lyx och den vite ägnade sig sedan åt en vidrig slavhandel genom att hämta afrikaner från deras egna kontinent Afrika och hur dessa slavar hade det vet förmodligen de flesta !
  Bara en liten historisk parantes.

  Gilla

  • Kalasbetalaren

   Tror du att det hade varit bättre om araberna som har slavar enda in i vår tid hade flyttat dit?

   Gilla

  • Korsfarare och otrogen hund

   Du flyttar fokus.Sakfrågan rör de vitas överlägsna intelligens,styrka och arbetsmoral.Den sätter ljuset på svarta folks låga intelligens,svaghet och tillkortakommanden vad gäller problemlösning och skapande.Vita bygger,svarta river.Flytta inte fokus!

   Gilla

 • Carl edström

  Han har rätt.

  Gilla

 • Jhonsson

  Politiker och media gör sitt bästa för att jämställa den invandring, som för mer än hundra år seden skedde i USA med den invandring, som nu försiggår från Mena-länderna till Europa.
  De glömmer dock en viktig sak. De, som invandrade till USA, var nästan uteslutande européer och inte folk från Mena-länderna.
  Så lita aldrig på uppgifter från våra falska politiker och dito media.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: