Likheter och olikheter

Det finns onekligen en del likheter i fallen med Hanna Wigh och Cissi Wallin, men också en del olikheter.

Sexuella trakasserier och våldtäkter ska fördömas, oavsett vem som är gärningsman och vem som är offer. Där är, åtminstone borde, alla sansade människor vara överens. Hur hanterar media då detta?

Hanna Wigh berättade inte sin version förrän i september detta år. Cissi Wallin gick ut i media med sin version redan 2010. Bägge har haft sina skäl att berätta och vilka de skälen är lär förmodligen komma fram förr eller senare. Just nu är ingen dömd, vare sig för de sexuella trakasserierna mot Wigh eller våldtäkten mot Wallin och där bör man ta rot när ämnet debatteras.

Fast det finns som sagt likheter och olikheter i de bägge fallen.

  • Hanna Wigh hävdar att de sexuella trakasserierna mot henne började 5 år innan hon berättade. Cissi Wallin hävdar att hon våldtogs 4 år innan hon berättade.
  • SD har polisanmält sig själva för att hitta svaret. Aftonbladet har inte polisanmält sig själva.
  • Etablerade media gottade sig i ”SD-skandalen” och gör det fortfarande. Googla på Cissi Wallins avslöjande och du hittar ingenting i samma etablerade medier.
  • Alternativa medier har haft uppe ”SD-skandalen” och även namngett den misstänkte. Alternativa medier har också haft uppe ”skandalen” på Aftonbladet och även här namngett förövaren.
  • Politiker från andra partier har använt Hanna Wighs avslöjande som ett slagträ. Journalister från andra medier har inte ens nämnt Cissi Wallins avslöjande.
  • Twittervänstern blev våta i byxorna när Wigh satt i Kalla Fakta och berättade sin version. Samma twittervänster är nu tysta.

Jag hävdar att media har en agenda och tänker inte nämna Cissi Wallins berättelse med lika stora rubriker som Hanna Wighs, om man ens nämner det?

Medierna tar Wighs berättelse som en garanti för att det råder en unken värdegrund i SD. Vad råder det för värdegrund på Aftonbladet och på andra tidningar? Råder det tystnad för att inget ska komma ut om spritfester, sexuella relationer och annat som alternativa medier skulle gotta sig i under flera år?

Till sist. Ingen av de män som Hanna Wigh och Cissi Wallin anklagar är dömda eller gripna och därom bör vi enas.

1 thoughts on “Likheter och olikheter

  1. Inte konstigt alls för Feministregeringen är det ju helt normalt att våldta hela Svenska folket, så just i detta fall kan vi glömma att den störste hataren av alla Anders L skulle skriva en rad, de är nog på rekommendationer från Heinrich som vår ledare poserar hellre med sexbrottslingar än Jimmie

KommenteraAvbryt svar