Skattefinansierad handbok för journalister som skriver om migration


INVANDRING. Den nya handboken Reporting on Migration and Minorities: Approach and Guidelines är utgiven inom ramen för EU-projekten ”Respektera ord” och ”Etisk journalistik mot hatpropaganda”. Bakom boken står Internationella Pressinstitutet i Wien samt sju europeiska radiobolag i Tyskland, Irland, Ungern, Grekland, Italien, Slovenien och Spanien.

Handboken är framtagen för att underlätta för journalister som vill rapportera etiskt om migration och om minoriteter och ger ett flertal rekommendationer, såväl specifika när det gäller enskilda folkgrupper, religioner och etniciteter, som generella.

Utöver rapporten kommer projektet också att skapa en interaktiv karta med goda exempel på migrationsrapportering, samt anordna en radiokampanj för att mota hatpropaganda, uppger Internationella Pressinstitutet.

-Pettersson säger att det räcker tydligen inte med att medierna rapporterar korrekt, allsidigt och konssekvensneutralt. I dag försöker journalisterna bedriva agenda-journalistik, alltså få läsarna att tycka ”rätt” i ”rätt frågor”. Dagens Nyheter, Sveriges Radio och SVT är typexempel på medier som driver en politisk agenda, det vill säga propaganda för massinvandring och mot oliktänkande…

Handbok för journalister


6 responses to “Skattefinansierad handbok för journalister som skriver om migration

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: