SL:s kontrollanter vägrar jobba på röda linjen utan polisskydd


INVANDRARVÅLD. Biljettkontrollen har slutat jaga plankare på röda linjen mot Norsborg. De utsätts för hot och våld från grovt kriminella som inte vill se dem där. Men nu är kontrollanterna tillbaka med uppbackning från polisen. Samtidigt blir spärrlinjen ett verktyg i gränspolisens jakt på papperlösa.

Efter Hornstull har vi inte haft kontroller på månader. Inte mot Norsborg i alla fall. Inte utan uppbackning av polisen, berättar biljettkontrollanten Vanessa.

De senaste månaderna har de blåa jackorna lämnat walk over på röda linjen söderut.​ Anledningen? Den tuffa arbetsmiljön. Där hot och våld är vardag.

Men just denna onsdagsmorgon är annorlunda. – Bli inte extra tuffa bara för att ni har tio poliser i ryggen. Jobba på som vanligt. Om ni stöter på problem kliver vi fram och försöker lösa det på ett bra sätt.

Martin Lazar från Botkyrkapolisen går igenom strategin inför det gemensamma arbetspasset på biljettkontrollanternas huvudkontor i Liljeholmen. Idag ska de få uppbackning, för att genomföra stora kontroller i Tumba och Alby.

Efter knappt fyra timmar är arbetspasset slut. Då kommer 88 personer åkt fast utan giltig biljett. Varav flera illegala invandrare som media kallar papperslösa. Att planka är egentligen inte olagligt. Men reser du utan biljett och fastnar i en kontroll måste du betala SL:s tilläggsavgift på 1 500 kronor. Vägrar du samarbeta kan du göra dig skyldig till ett brott: ringa bedrägeri.

Fittja är just nu en tunnelbanestation dit ordningsvakter inte åker utan förstärkning.

– Vi ska inte ha några parallellsamhällen, där vissa stadsdelar slipper undan biljettkontroller. Vad sänder det ut för signaler till allmänheten? Tyvärr ser det ut så idag, säger Martin Lazar. Kriminella nätverk har ett visst våldskapital här.

Läs mer…

-Pettersson ser samma sak överallt. Invandrare som saknar respekt för lagar och regler och skiter totalt i samhället. Ändå är det lönsamt på sikt enligt vår statsminister.

Hoppas 87:an och PK är nöjda med det dom skapat…det finns inte för få poliser, det minns för många brottslingar…


12 responses to “SL:s kontrollanter vägrar jobba på röda linjen utan polisskydd

 • Hans Nilsson

  Silkesvantarna skulle ha varit avtagna sen mer än 30 år tillbaka.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Alltfler av de svenska bastionerna faller då vi successivt tvingas retirera inför den massimporterade kriminalitet som planenligt givits tillträde på grund av det väldokumenterade våldskapital den besitter.

  Att ens inbilla sig något annat gränsar till ren förbannad naivitet och vi skall här bära i minnet att det inte är för intet det genomkorrupta etablissemanget nyttjar allehanda lagvrängningar för att behålla sina rekvirerade skyddslingar, oavsett vilka illdåd som begås inom den humanitära stormaktens raserade hank och stör.

  Globalismens groteska genklanger ljuder över ett Europa som antar ett allt tydligare krigsscenario, medan de syffisanta suveränerna i samhällstoppen stoltserar över sina brottsliga bedrifter…
  Andreas.

  Gilla

 • Suzie

  De grovt kriminella i den antifeministiska socialistjuntan med hela sjukklöverligan och alla deras likasinnade / lydigt programmerade lakejer jublar nog högt när deras landsomstörtande agenda och mål alltmer närmar sig slutet,dvs slutet för Sverige som en nation och tidigare väl fungerande och välskött tryggt land,Sverige sjunker allt djupare ner i avgrunden för var dag och svenska folket bara står tysta med knutna nävar i fickorna ,blundar och håller tummarna att ”det löser sig nog snart ska vi se” medans de grovt kriminella totalt inkompetenta politikerhelvetet med systemmedias stora hjälp fortsätter sitt raserande av vårt land helt utan massivt folkligt motstånd.

  Gilla

 • Joy

  Likadant på bussen i min hemstad, det går inte att få ordning. De låtsas inte förstå att de ska betala utan går bara in i bussen. De fattar inte vad chauffören säger och det blir så aggressivt från plankarens sida att folk går av om chauffören insisterar. Dessutom stoppar det upp busstrafiken och orsakar förseningar.

  En kvinna stirrade chockad på mig en gång då det var gap och skrik i bussen. Hon berättade att hon jobbat i Amsterdam i många år och att de flyttat tillbaka till Sverige igen. Välkommen tillbaka då, sa jag. Det är mångkulturellt där också, men inte beter sig folk så där, menade hon.

  Jag tror problemen ökar i hela Europa numera. De muslimer som funnits börjar bli mer aggressiva ju fler de blir, ju mer deras imamer piskar upp hatet etc. Så det finns inte mycket vi kan göra, utom att avveckla mångkulturella Europa och repatriera och möjligen assimilera de som går att assimilera.

  Gilla

  • Elsa

   Där har du fel, inte hela Europa.
   Åk på studiebesök till Polen alt. Ungern.
   Där blir det 16 år för att elda upp någon bil.
   Mobbing i skolan ger flera år på uppfostringsanstalt, utan halal.
   Inte en enda huckle-kärring i sikte.

   Gilla

 • Two Different Shoes On

  Det har spritt sig till vanligt folk nu
  ”Varför ska jag betala när andra fuskar”. Mobilappen fuskas rejält med.
  Mellan gratisåkare och tjyvåkare så har gemeneman slutat bry sig.
  Gratisåkare = Polis & P-vakter.
  Tjyvåkare = Alla andra som inte heller betalar.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ständigt våld överallt i dagens Sverige VARFÖR?
  Innan Sverige öppnade dörren på vid gavel mot omvärlden och bjöd in alla som ville att ta del av svensk välfärd och bidrag så talades det inte om dagens våld överallt, VARFÖR ?
  Vi som haft turen att få växa upp i ett helt annat Sverige än dagens vet att det var precis så.

  Gilla

  • NisseBerra

   Landet är ju helt djävla förstört. Du kan gå på T-Centralen vid vissa tidpunkter och till slut undrar man i vilket land man befinner sig i..?? Negrer, araber, rysktalande, tiggande zigenare och sedan säger politikerna att landet inte förändrats. Nej, de åker ju taxi så fort de ska nånstans. Exempelvis den nya m-ledaren som åker taxi en t-station från övernattningslägenheten till centralen. Fy fan!

   Gilla

 • Gus

  SD har varnat för Sveriges död. Våldsverken som ökar överallt i vårt avlånga land är politiker och journalister skyldiga till ! Större delen av svenska folket är grundlurade och hjärntvättade. Mord,, våld och stölder kommer att öka dag för dag ……..

  Gilla

  • maar

   SD har varnat för Sveriges död och då kallas de för nazister och rasister. Vad kallas PK-eliten ? Jo, för mördare och EU betjänter.

   Gilla

 • Adolf Nilsson

  JÄVLA svammel vad sänder ut för signaler för allmänheten. Jag bryr mig inte om allmänheten jag vill ha att vårt land blir lika trygg som förut.Dom som sköter sig skall stanna men dom som ställer till skall ut omedelbart utan dröjsmål.Mvh Adolf

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Instämmer !
   Tyvärr så är ju inte de kriminellas paradis Sverige berömt för att uppskatta skötsamma och hederliga medborgare dessa tillhör andra klassens invånare, terrorister IS mördare och övriga brottslingar ligger högst i kurs.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: