Rikspolischef Eliasson (S) struntade i försvarets krypteringskrav


INRIKES. Försvarsmakten meddelade polisen att det inte var tillåtet att använda en krypteringsmetod som inte var godkänd av försvaret. Ett halvår senare beslutade socialdemokraten och rikspolischefen Dan Eliasson ändå att använda en sådan, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Eliasson ljuger, han vet att han hamnade där han är för att han är socialdemokrat.

Flera experter anser att Eliasson inte hade rätt att ta beslutet.

– Att Försvarsmakten så pass tydligt har sagt ifrån till polisen bara några månader innan, och sedan tar Eliasson ändå ett sådant beslut några månader senare, det är verkligen uppenbart underligt, säger IT-säkerhetsexperten Patrik Fältström till Ekot.

Polisen frågade Försvarsmakten i augusti 2014 om att få använda sig av en kryptering som inte var godkänd av försvaret, för att göra backup av ett IT-system. Svaret från försvarsmakten var ett tydligt nej.

Bara några månader senare, när polismyndigheten skulle ta hjälp för support och underhåll av lönesystem, valdes ändå en egen kryptering.

– Jag är helt fascinerad över just det. Att man kan få ett ”nej” och sen ändå fortsätta att ha idéer om hur de ska göra för att få undan det här nejet. Det är bara att ta Försvarets ”nej” och förstå att man inte kan göra så. Punkt, säger Ingrid Helmius, doktor i offentlig rätt vid Uppsala universitet.

-Pettersson ska dock försvara Eliasson en aning, men bara en aning, i augusti 2014 hade han inte börjat som chef för polisen men väl när beslutet togs.

Det är rätt intressant att polisen som struntade i sekretessen nu inte vill kommentera uppgifterna med hänvisning till sekretess.


10 responses to “Rikspolischef Eliasson (S) struntade i försvarets krypteringskrav

 • Suzie

  Oduglingen kräket Eliasson gör bara vad han är ålagd att göra,precis som alla socialister/kommunister alltid gjort och gör,rasera rasera och rasera ännu mer,allt vad de rör i blir till aska, och död,härska genom att söndra är deras motto,i Sverige har de bara gått långsammare,tagit många decennier så att folket skall vara så hjärntvättade,bedövade,sovande och okunniga så de inte reagerar och agerar i tid och i stort antal och nu när det är alldeles för sent att vända det sjunkande skeppet,no point of return är nådd är de alldeles för få som förstår det djävulska onda som sjukklöverligan gör mot svenska folket och vårt land och många svenskar och deras barn och barnbarns enda hemland.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Eliasson måste väl ha en rejäl belöning även för denna fadäs, han är ju van att bli primierad för tidigare misslyckanden som chef men så innehar han ju också den lilla röda partiboken !

  Gilla

 • Sea Gull

  Än en gång visar det sig att det råder kunskapsbrist om den egna organisationen. Ovilliga ” chefer” som inte vill gå eller klarar av de olika utbildningar som finns.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Och Löfven visste inget. 🙄
  Samma som Reinfeldt visste inget om Sveriges genom tiden största kontantaffär, Nuon !!!

  Ding Dong.

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Man skulle tro att eliasson och löven är släkt med varandra.Dom är lika handlingsförlamade när det gäller att ta hand om vårt land.Mentala kapaciteten sviktar för båda herrarna. GUD bevara Sverige, om inte allah hinner före .Mvh Adolf

  Gilla

 • Mm

  Den oduglingen kan inte mycket som han klarar av, helt i linje med parasiternas parti
  Vill vi bli av med skiten rösta SD

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: