Rättegångskostnader Herrey vs Aftonbladet


HATMEDIA. Svea hovrätt fastställer den friande domen mot Aftonbladet och tidningens kulturreporter Martin Aagård, efter att denne kallat artisten Richard Herrey för ”rasist” på Twitter.

Stora mediekoncerner kan utan risk kalla människor för vad de vill. Skulle de någon enstaka gång bli fällda så är beloppen småpotatis för en mediekoncern men de kan vara en katastrof för enskilda människor. Här är vi absolut inte lika inför lagen. Just i det här fallet anser jag att Aftonbladet inte ska fällas om inte alla andra som kallar folk för rasister, fascister, islamofober, naszister m.m. också fälls och då borde vi börja högst upp.

Minns ni när Pettersson blev fällt för förtal, trots att allt jag publicerade var sanning och offentliga handlingar Då nekades jag även att överklaga till hovrätten. Läs Pettersson frikänd av Svea hovrätt men ändå dömd att betala skadestånd. 

Från Richard Herrey

I ett försök att skydda min heder har jag drivit ett mål mot Aftonbladet och journalisten Martin Aagård som i sociala medier lögnaktigt utmålat mig som rasist. Detta är oerhört kostsamt (Man förstår att ingen i Sverige kan eller vågar driva mål utan mycket pengar)

Jag får nu betala ca 510.000:- totalt för denna långa rättsprocess, eftersom smutskastningen och lögnerna i juridisk mening inte uppnår status av förtal enligt Hovrätten.

Många har frågat hur de kan stödja och bidra ekonomiskt till denna sak. Om du vill lämna ett bidrag till denna tyvärr hopplösa kamp mot Aftonbladet så vore jag oerhört tacksam.  Jag tar mer än gärna emot allt stöd jag kan få. (Med ett förbehåll att jag kommer betala minst hälften själv, därav uppsatt mål. Blir det mer än hälften kommer jag skänka ev överskott till välgörande ändamål)

Blir dig evigt tacksam för minsta bidrag eller om du bara sprider detta till någon du tror vill stödja. (Swisha går också bra och kommer redovisas)

Se min kommentar om målet på bifogad länk. https://www.facebook.com/herrey.richard/posts/1…

Richard

 


12 responses to “Rättegångskostnader Herrey vs Aftonbladet

 • compulsoryunion

  Orättsväsendet(s) monopol gängmedlemmar (advokatsamfundet) fakturerar typ 2 vanligt folk årsinkomster på en enkel process om en skriftlig internetmening. Ocker i Brottsbalken gäller inte dem.

  Gilla

 • jgarn

  Den fd rättsstaten slickar slaskmedia i röva.

  Gilla

 • Kallle

  Seriöst, media måste skärpa sig..

  Gilla

 • ruben

  Synd att han inte har ett bankgiro eller plusgiro. Skulle gärna vara med att stötta denna hedervärda artist, men har tyvärr inte swish.

  Gilla

 • eva

  Citat Arne Anka: Jag vet inte om jag lever i ett land eller i ett skämt.

  Gilla

 • Tony

  Men en sak kan alla göra, man kan helt enkelt ge fan i
  att köpa skiten , om merparten gjorde det så fick vi snart
  se hur länge kloakblaskorna stod ut !

  Gilla

 • Bajen666

  Fattig är jag som en bokhylla men fan att jag ska skicka ett par kronor till hedersmannen gulddojan.

  Gilla

 • Jhonsson

  Återigen ett bevis för rättsstatens totala förfall.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Då befintlig lagstiftning negligeras till fromma för den politiserade och föregivna rättsskipning vars huvudsakliga uppgift blivit att solidariseras med regimens folkfientliga instruktioner, är diktaturen på stark frammarsch och demokratibegreppet endast nominellt utan praktisk betydelse.

  Den utbredda rättsrötan stinker och dess utövare väljer att bortse från det faktum att den accelererande globalismens mål och mening representerar den verkliga och absolut vidrigaste rasismen världen tvingas erfara –
  allt under det att det korrupta marionettetablissemangets nyttiga jubelåsnor hetsas till att skria allt högre till sin försåtlige fiendes fromma.
  Andreas.

  Gilla

 • Falköga

  Vilket parti törs driva frågan om den vanliga människans rättvisa mot mediepamparna. Jag menar även eterpamparna. Inte lär det vara kulturminister Morgan eller partiledare Annie som vågar ta något initiativ.

  Gilla

 • introvert

  Richard Herrey gjorde ”misstaget” att gå mot Aftonbladet. En tidning (företag) som A-bladet har en stinn kassa för kostnader och ett upplägg
  med advokatarvoden att strö omkring sig. Förlorarna kan slås ut ekonomiskt
  över en natt. Gör istället, motvärn i den mediala världen. Tala om för företag
  att Fake-Aftonbladet inte är att lita på. Lägg inte era reklampengar i ett
  sådant besudlat företag som baktalar hederligt folk. Tala om hur dåligt det
  är att läsa A-bladet. Den ger dålig mental feed-back, IQ sänkande,ej
  värd att uttala namnet på!

  Gilla

  • Joy

   Men det var bra gjort av honom! Själv skulle jag aldrig ha råd, men han har förmodligen det och har verkligen testat rättsväsendet. Igen visar medierna sin maktfullkomlighet och de gräver en djup grop åt sig själva i längden!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: