Var ska vi sova?


ZIGENARE. I Sundsvall har ett nytt läger uppstått där EU-migranter sover i bilar. Tillsammans med kronofogden och polisen har kommunen bestämt att lägret ska tömmas. Vintern närmar sig och EU-migranterna vet inte vart de ska ta vägen, rapporterar SVT. 

-Pettersson tycker de ska göra som andra EU-migranter från Finland, Danmark, Polen, Tyskland, med flera länder. Ordna jobb och bostad innan de kommer hit. Går inte det kan de stanna hemma och sätta sig på gatorna i exempelvis den rumänska staden Buzescu där det bor gott om rika zigenare, de ställer nog upp.

Det har återigen flammat upp en debatt om tiggeriet i Sverige så vi tar en repris över hur en del av de så kallade EU-migranterna lever på provision, metall-handel och andra skumraskaffärer. 

De allra flesta av oss har sett ”hemma hos” reportage på SVT och andra PK-organ om hur eländigt och fattigt zigenarna har det, det stämmer säkert för en del lever, men andra har det litet annorlunda. Daily Mail har idag ett reportage om hur zigenarna bygger palats hemma för bidragspengar och andra oegentligheter. Även rumänska tidningar skriver om detta.  Dock inga svenska vad jag vet, trots att de lovar att de inte döljer något för oss.  

Nedan kan ni se en litet annorlunda bild av hur många romer lever, det är de som organiserar det som inte finns (i varje fall inte fanns innan valet) enligt PK, människohandel, organiserade tiggerier och stöldturnéer, storskaliga bedrägerier osv. Kanske lite fördelningspolitik skulle hjälpa – ziggisar emellan.

Varför ser man inga tiggare på dessa gator?

Zooma in och se er omkring HÄRTitta hur rent och snyggt det är och fråga er vem som betalar. Frågar du zigenarna på plats så skrattar de och säger metallhandel.

Ni som lägger pengar i tiggarnas muggar bidrar till detta, men det får ni aldrig läsa om i de etablerade PK-medierna.


32 responses to “Var ska vi sova?

 • age

  ”Akta dig för tattarna”
  – sade ofta min gamla mormor.

  Om de hade anpassat sig till det normala samhället så hade de levt ett normalt liv nu.
  Stjäla, hota, luras och våldgästa andra håller inte i längden.

  En abetskamrat tvingades sälja sin lägenhet i Skärholmen efter hot från zigenarpacket.
  Han påpekade att det var hans parkeringsplats, som han hyrt och betalt för som zigenarna blockerade.

  Själv stod jag i fikakön på en Finlandsfärga när ett gäng zigenare stod framför mig. De strök av och slickade i sig grädden på ALLA bakelser, som var framställda. — De betalade naturligtvis inte för bakelserna.

  => Ingen på färgan vågade säga något!

  Vi har ingen användning för det packet i vårt land.
  UT!

  Gilla

 • Lena

  Dessa bilder, sanningen alltså, borde all massmedia visa!

  Gilla

 • Billy Boy

  Var ska vi sova?

  Migrationsverket säljer ut bättre begagnade våningssängar till lågbudget-pris … så passa på nu!

  Gilla

 • Ann-Catrine

  Men det är bara för dyngan att åka hem och sova…

  Gilla

 • Jhonsson

  Minns zigenarna från förr i tiden. De hade den goda smaken att själva stå för sitt boende. Det var hästdragna ”husvagnar”, som hade viss komfort. Men då nutidens zigenare är lata, tycker de naturligtvis, att de är enklare om kommunen står för boendet.
  Och våra flata kommunpolitiker ställer säkert upp. De sprider ju skattepengar omkring sig lite hur som helst utan eftertanke.
  Kom i håg hur de beter sig, när det är dag för oss att välja 2018!
  Det gäller att välja rätt.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Var ska de sova ? Hemma hos kungen naturligtvis där finns gott om plats , han äger bara slott inga kojor !

  Gilla

 • centurion

  Åk hem ! Det borde väl inte vara så komplicerat att begripa. Ett annat alternativ kan ju vara att bli inneboende hos någon av de gooda…

  Gilla

 • Mjölner

  Förfärligt vad ondsinta och arga man är mot romerna. Den verkliga orsaken till konflikten med romer sitter i riksdagen där man ihärdigt slickar EU i häcken. Byt ut packet och lämna EU.

  Gilla

 • Ingemar

  Tiggeri är förbudet i Rumänien, Danmark, Nederländerna, Storbritannien, Ungern, och Grekland samt delvis i Polen, Italien, Frankrike, Irlan, Norge, Österrike och Tyskland.
  .
  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fakta-tiggeriforbud-i-olika-lander
  .
  Jag tycker att tiggeri ska vara förbjudet för alla utlänningar i Sverige, endast Svenska medborgare som råkat illa ut pga staten etc ska ha rätt att tigga.

  Gilla

 • Joy

  Hem kanske och göra rätt för dig genom ärligt jobb som vi andra!

  Gilla

 • Mm

  Rösta SD och att vi går ur EU, PK folket har lekt färdigt

  Gilla

 • Ståfräs

  Ett alternativ är ju att dom sover hemma i sin egen säng, det brukar alla normala människor göra.

  Gilla

 • peter kostin

  Det finns miljoner som Rumänien och Bulgarien kan få från EU för att göra situationen bättre för romer. Men det har inte gjorts. Jag tycker att EU ska tvinga rumäner och bulgarer att med eu pengar ge romerna en möjlighet till försörjning så vi slipper tigger och stölder

  Gilla

  • Mimi N.

   Tror ni fortfarande att zigenarna vill arbeta ? Är det så svårt att fatta att arbetet är dem främmande, har alltid varit det. Jag har tröttnat på att få sanningen i era huvud.

   Gilla

  • eva

   De får redan massor men pengarna försvinner på vägen ner……. till dem de är till för.
   Stora fickor i Rumänien och Bulgarien.

   Gilla

 • Billy Boy

  Varför gör inte Alexandra Pascalidou en serie uppföljande hemma-hos-reportage från de stormrika romernas lyxbostäder i Rumänien?

  Väntar med spänning på att få se sådana inslag helst på SVT … men det kommer sannolikt aldrig någonsin att inträffa … Tyvärr!

  Gilla

  • Mimi N.

   Pascalidouskan är inte rumänska, hon är född i en kommunistpartisan familj från Grekland.

   Gilla

  • Luntan

   Visste ni att Finnar har roligt då de hör namnet Pascalidou uttalas eftersom bokstaven c i namnet uttalas som k? Paska betyder nämligen ordagrant på finska: SKIT! Undrar Vad lidou betyder?

   Gilla

 • Orvar d.ä.

  Vänligen säg mig ett annat land än Sverige, dit jag kan åka på semester.

  Och kräva bostad och gratis försörjning, så länge jag behagar vara där.

  Och om bostaden och bidragen faller mig på läppen, kräva PUT och livstids försörjning.

  Har packat och kan åka bums.

  Gilla

 • gamgubben

  Förstår inte varför SVT lägger pengar på att rapportera från de kriminellas tillhåll.

  Gilla

 • NisseBerra

  Precis, inte våra problem. Ingen har bett dom komma hit. Tremånadersregeln som snuten inte håller efter, det är dåligt. Man borde kunna avvisa dessa lösdrivare. Ingen bostad, inget jobb, bara tiggande och annan kriminalitet. EU, vad ska vara bra med det….??

  Nedgången för det här landet började på riktigt för 15-20 år sedan i allmänhet. Och i synnerhet efter östutvidgningen. Och med Schengen kan de här lössen och parasiterna fritt röra sig över hela Europa. Fy fan, vi borde gå ur EU..!!

  Gilla

 • Jhonsson

  De kan ju åka hem och sova där sov innan de kom hem.
  Eller får kommuner ordna bussar och köra dem dit. Det lär bli billigare än att ordna bostäder och kriminaliteten kommer att minska

  Gilla

 • gamgubben

  Ser inte problemet, de kan ju åka tillbaka till varifrån de kom och om de skulle vara från Finland så kan de ju åka ner till släkten i Rumänien/Bulgarien.

  Gilla

 • AH

  Var ska vi sova? Svar: Res hem och sov hemma.

  Gilla

 • graal1

  Hos 7-klövern

  Gilla

 • odalkvinnan

  De får enligt EU lag inte vistas i annat EU land längre än 3 månader. Sedan ska de uppvisa bostad försäkringar och att de försörjer sig. Lagen är gällande för alla EU medborgare och ingen är undantagen. Då kan de åka hem alltså

  Gilla

 • Luntan

  Är husen brandsäkra?

  Gilla

 • ossie

  Förslag : Åk hem !!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: