Hot på vårdcentraler ska byggas bort – personalen ska ha flyktvägar

INVANDRARVÅLD. Vårdpersonal och patienter ska separeras på nya vårdcentraler i Skåne. Ett av syftena är att förebygga hot och våld. En av fyra läkare har utsatts för hot och våld de senaste tolv månaderna, visar en undersökning som Läkarförbundet har gjort.

– Vi ser en ökad hotbild, särskilt det senaste året. Det är därför viktigt att vi koncentrerar oss på säkerhetsarbetet, säger Linda Strömbäck, fastighetschef på Region Skåne, som har utvecklat ett nytt vårdcentralskoncept.

Det går bland annat ut på att patienter och personal kommer att separeras på vårdcentralerna. När en patient kommer till sin vårdcentral kommer hen att anmäla sig via en surfplatta, för att sedan ta enklare prover på sig själv, till exempel blodtryck och blodprov via laser.

Vårdpersonal som arbetar i team analyserar provsvaren och den information som patienten lämnat. Därefter möts de i ett mottagningsrum. Rummet har två ingångar, där patienten tar en och personalen en. Blir situationen hotfull ska personalen enkelt kunna fly.

Läs mer på SVT…

-Pettersson undrar om politiker och journalister är nöjda med utvecklingen? Flyktvägar för personal på vårdcentraler! Vad har det tagit åt skåningarna?

Men det blir lönsamt på sikt…

39 thoughts on “Hot på vårdcentraler ska byggas bort – personalen ska ha flyktvägar

  1. De, som bråkar, skall identifieras, berövas sitt svenska medborjarskap och snarast skickas tillbaka till den plats, de ursprugligenk kom ifrån.
    Skulle tro att lugnet så småningom blir återställt.
    Sluta dalta pöbeln!

  2. Vi kan vara lugna, ”Vålnaden från Maramö” vill i samband med Centerns stämma,än en gång plädera för ytterligare import,av miljoner araber/niggrar. Njut därför dagen framöver,blir det än värre…..Eller som vi i Skåne sajer, ” de gaur åd helvete” ;(

  3. Vem var det som trumpetade ut att ”mitt Europa bygger inga murar”. Det är väl just vad vi måste för att skydda oss från barbarerna. Även vårdcentraler behöver murar. Visst börjar det gå för långt.

  4. Varför inte en separat vårdcentral för araber med klaner? Då har de egna läkare och kan hantera sina interna stridigheter i lugn och ro. Skjuter de ihjäl några i bara farten är det ingen förlust.
    För lugna människor andra egna vårdcentraler.

  5. När får svenska folket nog?aldrig är min slutsats.Politikerhelvetet som skapat detta sataniska inferno där våldsverkare och vettvillingar värdesätts högre daltar med all grov importerad kriminalitet från menap.De/ni som jobbar som personskydd åt de grovt kriminella sjukklöverligan borde skämmas att ni sålt er heder och svikit ert folk,land och era egna barns framtid i Sverige för ett x antal silverpenningar,vi kommer alla tomhänta till världen och vi går alla tomhänta ifrån denna värld och sen kommer räkenskapens dag och ingen kommer undan.Jesus sa att vad hjälper det väl en människa om hon vinner hela världens rikedomar men förlorar sin själ.

  6. Vad väntar de dumma Svenskarna på? Väntar dom på att invasionsstyrkan skall etablera sina stridsstyrkor och ta hit alla krigare dom ha så att det Svenska försvaret liknar en flugskit.
    Nej det är dags att börja något som aldrig förekommit i Sverige förr.
    INBÖRDESKRIG. Om vi inte gör något nu som kommer Sverige att se ut som Syrien om några år.

    • Håller med. Dock är inbördeskrig inte något vi varit förskonade ifrån. Dackefejden och den stora daldansen tex. men jag tror att ett nytt närmar sig.

  7. Fullständigt galet.det är väl bara att kasta ut idioterna från sjukhuset.kavla upp ärmarna och bli karlar nån gång.så djävla mesigt det har blivit.polisen kan när som helst plocka bort idioterna och lagföra.sen är det dags kasta ut skiten.vilken soppa.

      • @Mia nu pratar vi sjukvård.inte ungdomsgårdar el dyl.personal ska inte fly inom vården.hör inte du och ser hur fullständigt idiotiskt det låter?självklart ska sjukvården vara befriad..ifrån dessa idioter som hotar.

      • Jag är inte heller så förtjust av påfundet att bygga flyktvägar och jag tror att vårdcentralen i Skåne mest blir ett sätt att prova hur det fungerar och om man ska gå vidare.

        Men det du skrev om att det bara är att kasta ut en patient är inte så lätt 0m en kvinnlig läkare befinner sig ensam på sitt mottagningsrum tillsammans en stor och kraftig man som hotar.

        Just ensamma på rummet har en del farliga händelser skett genom åren. Även av psykiskt sjuka svenskar eller kraftigt drogade. Eller folk som fill hämnas p.g.a att de anser sig ha fått tidigare felaktig vård.

      • Mia ! Vi har forfarande inte fått veta av dig vad som är bra med våra politiker eller partier som du röstar på ! Du läser och uppdateras av förfallet som blir värre o värre varje dag . Vad är det som får dig att fortsätta rösta på dessa partier som har hela ansvaret över detta ??? För sanningen är att problemen kommer bara att öka när dessa icke svenskar blir fler .Det begriper nog du också . Farför vill du lämna över ett land i kaos till nästa generation ???

      • För det första lever vi i en demokrati där varje person på valdagen har rätt att välja mellan 8 partier utan att för den skull stå till svars inför någon.

        För det andra tror och hoppas jag att det parti jag röstar på har lärt sig av misstaget och dess följder när man tar emot fler än vad landet klarar av. De som redan fått uppehållstillstånd kan varken regeringen eller SD göra något åt.

        För det tredje har jag inget större förtroende för SD i andra politiska frågor.

      • Mia ! Nä , tyvärr behöver du/ni inte stå till svars men där emot i stor skuld till att förstört ett av världens bästa länder . Ett land som våra barn aldrig kommer att få uppleva . Det stora problemet med dig och likasinnade är att ni lever i en fantasi värld . Ditt parti har väl haft 30-40år tilloch från på sig att göra bra saker med detta rike . Men både du och jag vet att så är inte fallet . Så farför skulle dom ha lärt sig nu ??? Ändå har du förtroende till detta parti och detta medför ännu sämre framtid . Väldigt intelligent !!!

    • @du blandar in mycket nu mia.hämnas stora karlar osv.jag skrev aldrig att patienten i fråga ska kastas ut.däremot ska folk som hotar utifrån ut.om patienter är aggressiva finns det lugnande att ge.det är ju fullständigt skrattretande att vårdcentraler ska ha flyktvägar.däremot vakter kan vara på sin plats.Mia vi får aldrig låta våldet vinna.

      • Rättelse naturligtvis ska en patient som hotar läkare vårdpersonal etc lämna.men att larva och dra alla patienter över samma linje.är ju fullständigt idiotiskt.kommer man ifrån andra länder och inte följer svenska lagar då ska man härifrån!!vidare stoppa invandringen.william

    • Nu handlar det om en planerad ”nödutgång” och de som önskar en sådan har kommit fram till samma sak som jag, att den farligaste platsen kan vara där patient och läkare befinner sig ensamma. Det är en orealistisk tanke att en läkare snabbt ska hinna ge en lugnande spruta på en som går till angrepp, enkigt ditt förslag.

      För övrigt får vakter, poliser eller andra gärna kasta ut folk som bråkar eller är våldsamma i väntrum korridorer och andra utrymmen.

      • @mia nu är du ute och seglar rejält.har man plötsligt blivit så rädd så man inte vågar möta en patient?psykos patienter tex är tämligen enkla att lugna.men att fantisera att varje patient skulle vara ett potentiellt hot låter nästan paranoia.kanske Skåne bör se över sina rutiner en gång till.man skrattar.på många psykakuter visiterar man patienter dom får vidare lämna ifrån sig nycklar allt dom har i värdeskåp.kan man nångonsin skydda sig?svar nej.om man inför skiten i Skåne då är ju det galet.då får vi ha flyktvägar överallt.

  8. Låter för mig som förr, när adelsmännen bodde i stora slott.

    Pöbeln utanför kunde göra uppror, eller man kunde bli utsatt för fientlig belägring.

    Man hade då ofta en hemlig tunnel, som man kunde smita ut genom.

    Skulle rekommendera alla vårdcentraler att skaffa sig en intern skyddsbunker, med då en hemlig flyktväg ut.

    Är vårdcentralen belägen i Skåne, kan lämpligen flyktvägen för säkerhets skull mynna ut i Danmark.

  9. Vi andra då som inte ställer till bråk. Skall vi tvingas dela väntrum med bråkstakarna på akuten och i den övriga vården? Det är ingen juste och genomtänkt plan.

  10. Det blir nog inte billigare att bygga om alla vårdcentraler, varför inte
    heller bygga fler fängelser och inrätta jourdomstolar som tar hand om
    kräken som inte vill lyda lagarna här, om inte polisen räcker till sätt in
    Militär som kan hjälpa till, byt ut lösa skott mot skarpa, det har daltats
    tillräckligt med detta byke som leds av klanledare, utvisa hela klanen om det behövs, det är tid att rensa upp i den importerade slummen, för
    det kommer inte bli bättre förrän hårda tag införs , alternativ är
    Medborgargarde som växer sig tillräckligt starka .för att banka skiten ur figurer som enbart är här för att begå brott, ej att förväxla med arbetar invandrare, som också drabbas av dessa skadedjur.

  11. Varför ta onödiga mellansteg? Alla i Sverige har ju en smartphone. Ersätt sjukvården med en rejäl app!
    Med hjälp av appen kan folk lära sig ett enkelt sätt att vårda sig själva i tryggt hemmamiljö.T ex kan man lära sig hur man slipar vanliga köksknivar nog vass för att utföra operationer med och hur man tillverkar dropp-utrustning med hjälp av klädhängare, petflaska och trädgårdsslang. En bit byggplast kan skydda sängen från blodstänk och t-röd fungerar kanonbra som desinficeringsmedel. Ett brutet ben gipsar man lätt ihop med gipsbruk, najtråd, listvirke och några tygbitar.
    Och hela sjukvården blir såå mycket billigare och tryggare! Och ni får pengar över till import av några miljoner flyktingbarn till.
    Jättebra!

  12. Nu är det hög tid att utvärdera samhällsexperimentet som kallas mångkultur. Jag kan inte se att något gott har kommit ut ur det, men jag vill gärna höra vad förespråkarna för multikulti har att säga.

    • Lugn, Feministregeringen jobbar hårt på flyktvägar åt alla håll när muslimer är på jakt på Svenskar, man har tillsatt en snabbutredning, grattis PK

KommenteraAvbryt svar