Barnen måste få simma

Kommunerna måste kompromissa om separata badtider och burkinin.

Det menar Menekse Mermer, socialsekreterare i Stockholms stad.

Svaret är en replik från de bägge liberalerna Gulan Avci och Frida Svensson, som i en debattartikel 13/9 skrev att kommunerna inte får ge efter för den muslimska hederskulturen.

Mermer skriver i sin debattartikel att kommunerna och övriga samhället är pressade av politikernas retorik och att detta kan utgöra ett hinder för muslimska barn att lära sig simma.

Följande ord får nog många att höja på ögonbrynen:

Om vi bestämmer oss för att dessa tjejer/kvinnor inte ska få simkunskaper har vi inte motarbetat förtrycket gentemot dem, utan har tvärtom förtryckt dem genom att exkludera dem från offentliga rum”

Mig veterligt finns det inte någon politiker eller myndighetsutövare som nekar muslimska kvinnor och flickor att lära sig simma och definitivt inte exkluderar dem från det offentliga rummet.

Däremot är det allt mer uppenbart att religionen islam exkluderar unga flickor och kvinnor från det offentliga rummet. Varje muslimsk kvinna och flicka har samma rätt att lära sig simma/ska lära sig simma, precis som alla andra. Att detta måste ske på andra villkor än för övriga, säger betydligt mer om religionen islam än om det svenska samhället.

Dagens samhälle

Det var samma Menekse Mermer som kritiserade Nalin Pekgül när hon vädjade till berörda att man ska hissa svenska flaggan på studenten. Det upprörde Mermer så oerhört att hon skrev en debattartikel där hon menade att alla har rätt att vifta med sina länders flaggor som ett led i integrationen. Ska tilläggas att Pekgül är kurd, Mermer turk. Konflikterna importeras…

Expressen

16 thoughts on “Barnen måste få simma

 1. Är det inte mera rättvist att nykomlingarna i vårt samhälle kompromissar och visar vilja att leva i ett modernt samhälle. Om dom ska fortsätta leva efter doktriner från 600-talet må dom tyvärr lämna köttgrytorna i väst och resa tillbaka dit dom kom ifrån.

 2. Vilken myndighet har förbjudit de tältande kärringarna att bada ? INGEN ! Vad är det då som hindrar dom ? Mullorna, islam, men kanske allra mest : De själva. De är så indoktrinerade och nedtryckta i skoskaften att de inte ens har upptäckt sina egna skygglappar. Och denna ¨utveckling¨ börjar vi själva nu att berikas av, bit för bit. Patriarkatet, Gudrun-vakna nu !

 3. Läser just nu en bok som ibland nämnder apartheid och hur svarta i USA kände det på 80-talet. Så lallar svenska folket med och tillåter särlagstiftning för muslimer. Det är så rubbat att det är rasism att protestera mot islam och dess utbredning och det faktum att muslimer inte vill vara en del av svenska samhället. Hur kan det vara exempelvis SDs fel att muslimer följer sina egna normer, vilket de gör i alla länder där de drar fram!

 4. Att bada i kommunala badhus är ingen mänsklig rättighet. Sverige har skilt på kyrka och stat. Sverige har inga särrättigheter av religiösa skäl då svensk lag gäller över en religion som är en privat angelägenhet och inte en statlig. Vill man inte äta kött gör inte det. Vill man inte följa den lokala ordningsstadgan, olika rutiner så avstå bad, avstå gris och begränsa ditt liv. Men jag som svensk ska inte drabbas och ingen annan heller. Att ha en medeltida uppfattning passar dåligt in i ett modernt västerländskt samhälle, ta konsekvensen eller dra vidare till ett land där du får delta i allehanda vidskepligheter

 5. I sedvanlig ordning då de koranförslavade kverulanterna anför sina logikstridiga synpunkter, nyttjar de den evinnerliga offerrollen som vapen inom det undfallande och försvagade västerländska existensutrymmet, i syfte att successivt tvinga värdländerna att retirera inför den avancerande islamistiska agendans strategiska infiltrationsprogram.

  Slöjbärarnas intriganta strategier, som för övrigt bevarar det islamistiska samhällsförtrycket, lämpar sig utmärkt väl inom en nation som styrs av verklighetsfrånvända värdegrundsfanatiker och rabiata radikalfeminister, vilka icke nämnvärt besväras av faktum att de via sitt konsekventa tillmötesgående alstrar ett kontraproduktivt slutresultat som är diametralt motsatt deras föregivna kamp för de förfördelade fruntimrens frihet och jämlikhet.
  Andreas.

 6. Dessa muslimer tar mer och mer plats i vårat samhälle och vi får hela tiden flytta på oss . Om vi inte röstar rätt nästa år är risken stor att vi i Sverige har tappat våran demokrati helt och vi om 10 år och har sharialagar .

 7. fantame mer stötande se möken påklädda än om
  dom badade näck arabena…för egen del förargar
  det föga, skrubbar mig bara till midsommar och till
  Jul å då hemma, aldrig kollektivt…undanber mig få
  simma i halvt pissfyllda bassänger…de kan 87:ona
  ihop me turkarna få behålla för sig själva

 8. Varför förbjuds inte svenskar att beträda badhusen.
  Varför är inte badhus/simhallar öppet endast för ensamkommande barn och andra invandrare måndag- torsdag för män, lördag – söndag för kvinnor.
  Fredagar är allt stängt för rengöring och desinfektion.

 9. Egentligen; varför diskuteras det ens om man ska ha annat än badkläder på sig när man badar i badhus i Sverige? Är man svensk och vill bada så har man badkläder på sig, inget annat. Vill man inte anpassa sig till svenska seder och regler så kan man ju aldrig _bli_ svensk? Och kan man aldrig bli svensk, vad gör man då i Sverige..?

 10. Ja du, det verkar som om hon inte vet på vilket ben hon ska stå: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2842&artikel=6484783 (Svensk-turkar går för första gången i pride)

  ”Varken religion eller klasskillnader ska vara orsak till att barn inte får vara del av det övriga samhället.” Håller fullständigt med. MEN, om EN specifik religion (läs religiös ideologi) inte går i takt med vad man i övriga samhället är överens om så får faktiskt religionsfriheten stryka på foten. Om föräldrar inte låter sina minderåriga barn vara med i simundervisningen för att de sexualiserar barn så får de välja på att flytta till någon del av världen där det är den allmänna uppfattningen eller få sina barn tvångsomhändertagna så att de har möjlighet att utvecklas till moderna människor.

 11. Det hör dem olämpliga som föräldrar eftersom de inte följer lagen. Barnen kan omhändertas och placeras hos lämpliga föräldrar. Som det är nu så är det i de flesta fall svenskar som betalar allt för barnen.

 12. Ännu en myndighetsperson, som viker ner sig för krav från en religion, som,kört fast sig i forntiden. Socialsekreterare Mermer tycks inte ha begripit, att han befinner sig i ett civiliserat land och att vi är inne på 2000-talet. Kanske vore det bäst, om han återvände dit han kom ifrån och där kan han ju roa sig med att fördela badtider åt de olika religionerna.

Kommentera