Styr S LO eller styr LO S?


Frågan är motiverad efter att Karl-Petter Thorwaldsson varnar Socialdemokraterna för att ingå i en koalition med Centern och Liberalerna efter valet 2018.

”Socialdemokraterna i Sverige är på väg att bli ett av de största partierna i Europa igen”.

Den förhoppningen vill inte Thorwaldsson ska grusas och vädjar därför till Stefan Löfven att inte bilda regering med C och L. Just LO har också tidigare uppmanat partiet att inte gå den väg partiet egentligen velat gå. Ett par av fallen står att läsa i Dagens industris artikel.

Den som tror att LO är en opolitisk organisation har missförstått det hela. Nu är K-P Thorwaldsson tydlig och det borde framgå hos alla LO-medlemmar som röstar på andra partier, om det nu finns de som fortfarande tror motsatsen. De 70 miljoner LO satsade för att sponsra S i valrörelsen 2014 kanske fick en del sömniga LO-medlemmar att vakna och det kanske var på tiden. Nästa år lär ytterligare tiotals miljoner av medlemmarnas pengar användas för att föra fram Stefan Löfven till valseger.

Något att tänka på när LO-facken snor hundralappar av din lön varje månad.

Dagens industri


8 responses to “Styr S LO eller styr LO S?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: