Moskébranden: Inga politiska eller religiösa motiv


BROTTSLIGHET. Som vi skrev i natt så brann delar av Örebro moské ned. Nu har en man i 20-årsåldern anhållits misstänkt för att ha anlagt branden i Vivalla, Örebro, uppger polisen på en pressträff.

– Vi ser dock i nuläget inte några politiska eller religiösa motiv till det här brottet, säger Bo Andersson vid polisen, – Vi ser att utredningsläget inte ser alltför mörkt ut, fortsätter han.

En del av byggnaden har rasat in och förstörts. Ingen uppges ha skadats i branden. Under dagen ska polisen undersöka platsen. De försöker även lugna oroliga människor i området.

-Pettersson har svårt att tro på polisen. Inga politiska eller religiösa motiv när man eldar upp en moské klockan två på natten? Då återstår ekonomiska motiv eller för att han fullständig galning tyckte det var kul….

…och märkligt nog inga rapporter om stenkastning på blåljuspersonal?!

Polisen 


21 responses to “Moskébranden: Inga politiska eller religiösa motiv

 • Luntan

  Inga religiösa eller politiska motiv för branden heter det… Men det kanske fanns estetiska eller ”sanitära” motiv för den?

  Gilla

 • jr

  Nu lär detta tystas ner helt i media då den anhållne är en sydamerikansk konvertit.
  Så, lågoddsare, en av deras egna som sitter anhållen.

  Liked by 1 person

 • Kommendanten

  Handhavande fel på spis måhända varmed en brand utbröt på muhammedanernas hjärntvättningsinstitution.

  Gilla

 • centurion

  Hade babbarna redan gjort slut på stenlagret den här gången ? Polisen får nog plötsligt en massa extra resurser. Och byfånen kommer dit för att hålla ”Brandtal”. Annars så brinner, i snitt, en skola/förskola per dygn i f.d. Sverige, men det har ju blivit ett normal-läge för oss i vår ¨trygga diktatur¨.

  Gilla

 • Kurt

  De ha väl tuttat på för att senare bygga upp igen med Saudi pengar och stort som fan (Kulturcenter som de kallar stridscentraler för)

  Gilla

 • Sternococktail

  Om många på offentliga medier skriver och ber EXPO att be sina kompisar i Eritrea (som man var med att hjälpa till makten) att släppa Dawit Isaak – ingen annat organisation i Sverige står ju Eritrea närmare än de? Skulle vara mycket intressant att ta del av EXPO:s svar. Blir det massor av inlagor, så blir det väl svårt för dem att låtsas som ingenting?

  Gilla

 • AH

  Det är väl en somalier som har eldat i den elektriska spisen igen, Det brukar vara något sånt..

  Gilla

 • Fredde

  ”Enligt tidningen Expo attackeras en moské eller bönelokal i månaden”

  Ja, och vi vet ju vem som stödjer Expo, och vad syftet med detta är.

  En författare uttalar sig, och det är ingen tvekan om vem hon lastar för moskebränderna:
  ”Författaren Anna-Lena Lodenius, som studerar extremhögern, pekar på att det kan vara så att folk inspireras till liknande attacker efter branden i Eskilstuna.”

  Men.. nu var det ju i verkligheten så, att branden i Eskilstuna inte alls var anlagd, var heller inget hatbrott eller någon protest mot islam och muslimer.

  Branden hade börjat inne i lokalen, i en fritös!

  Men, PK-vänstern bara maler på: det är rasister, nazister, högerextrema som utför ”attacker”…

  Gilla

 • Ole

  Jerusalem kan man inte ta…
  Men en moské I Örebro klara dom trots alla motgångar
  ..hoho

  Gilla

 • Albert

  Han kanske misstog byggnaden för en skola?

  Fast troligare är väl att det rör sig om någon form av bedrägeri.
  Nu kommer de få ut pengar på försäkringen och kommunen har lovat att hjälpa till (enligt Nyheter Idag). Sedan kommer det en stor donation från Saudiarabien som gör att de kan bygga Sveriges största moské samt rekrytera & utbilda ännu fler IS-terrorister. Något som gör den svenska regimen glada och nöjda då de får fler potentiella väljare.

  Kanske någon del av byggnaden rentav kunde avsättas till deras (S) valskola? https://petterssonsblogg.se/2010/09/11/sossarna-valfusket/ (om socialdemokraternas valfuskande i Vivalla). I anslutning till moskén skulle man även kunna bygga lyxboenden för återvändande massmördare (givetvis finansierat med svenska skattemedel).

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Kan lika bra vara någon sorters fyllegrej som någon annan
  orsak.

  Gilla

 • Kurtan

  En liten undran:
  Är polisen helt dumma i huvudet, eller tror de att det svenska folket är helt dumma i huvudet?! Kanske både och…

  Gilla

 • Carl edström

  Vad är problemet.inte mycket att skriva om.Finns viktigare saker att ta upp.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Finns f.n ”sorgligt” nog ingen moské att kärleksroman, bättre att vänta tills en ny fräsch moské står klar vilket inte lär dröja eftersom ett nybygge utan tvivel nu kommer att ha högsta prioritet i Örebro och förmodligen även i hela månkulturella Sverige och det minsta man kan förvänta sig nu vore att Löven, Fridolin och även vänster Sjöstedt besöker Vivalla och beklagar sorgen.
   Hörde på riksnyheterna att polisen nu går runt i området pratar med och tröstar ledsna invånare och troende en och annan kram från dagens svenska snälla och totalt politiskt styrda myspolis sitter säkert heller inte i vägen.
   Man nästan lite rörd när man vet att polisen ibland men bara ibland verkligen har gott om både tid och resurser !
   Framtiden i Sverige är helt klart säkrad men bara för vissa.

   Gilla

   • Lena

    ”Islam is not for me” lite mjuk musik i ämnet behövs ”örongodis” !

    De kan torka sina tårar, de är i Sverige , allt ordnar sig för muhammedanerna !

    Gilla

  • Kenth Andersson

   Ursäkta stavfelet !
   Finns som sagt ingen moské att kärleksbomba !

   Gilla

 • Ståfräs

  Arnschtadt är bergsäker på att det är ngn från terrorgruppen SD.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   För Sveriges massmedias, 7 klövers, Örebros och Vivallas skull och tillfredställelse får man väl hoppas att den för moskébranden nu anhållne och misstänkta personen tillhör yttersta högern och kanske sympatiserar med tyska AFD, MEN eller med idag Sveriges näst största parti SD ett parti som 7 klöverns politiker utan problem eller mothugg kan och får kalla för både för rasistiskt och nazisistiskt men säger folk utanför de finare salongerna ett ord som börjar på n i dagens Sverige skriks genast hets mot folkgrupp och böter eller fängelse blir garanterat följden.
   Tänk om personen nu inte har något direkt motiv bara förvirrad eller skulle tillhöra en annan mångkulturell falang eller vara vänstervriden vilket i sig låter osannolikt men om, vad jobbigt och tråkigt det skulle bli för en blodtörstig svensk massmedia som nu är på jakt högerut.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: