Moskén i Vivalla brinner

ISLAM. Det brinner just nu kraftigt i moskén i Vivalla i Örebro. Fyra enheter från Nerikes brandkår befinner sig på platsen, och det är i nuläget oklart om någon befinner sig i byggnaden, skriver lokala medier bakom betalvägg.

Åtta minuter över två natten mot tisdag fick räddningstjänsten in larm om en brand i moskén i Vivalla i Örebro.

– Moskén brinner för fullt. Just nu vet jag inte så mycket mer, det var inte så länge sedan larmet kom, säger Ulf Jacobsen, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Det är ännu oklart om någon person har skadats i samband med branden.

Vivalla moské har beskyllts för att vara radikal och från Vivalla har många jihadister rest till Syrien och Irak.

– Pettersson vet inget om orsaken men vill påminna om branden i Eskilstunas moské…

I Eskilstuna fanns vittnen som sett en man kasta in en brandbomb, de ljög. Sverigedemokrater och högerextremister beskylldes för att ligga bakom av journalister, Twittervänstern och många muslimer. Moskén kärleksbombades.

Polisen konstaterade sedan att det inte låg något brott bakom. Branden hade uppstått genom olycka eller slarv. Moskén gick senare i konkurs med fem miljoner i skulder, skulder som inte berodde på branden.

18 thoughts on “Moskén i Vivalla brinner

  1. Kallar man en f.d. bilverkstad eller smedja från förra århundradet för islamsk moskèe,brinner ju sådana dagligen liksom våra skolor och bilar i hundratals….

  2. En del av en moské brinner ner. Imamer står och gråter – stora artiklar i Aftonbladet och Expressen.

    Vi minns ju alla branden i Eskilstuna för en tid sedan…
    En skolbyggnad i Lagersberg, där barnens leksaker förvarades eldades ner, och när brandkåren anlände så försökte ett gäng maskerade män hindra dem från att släcka.

    Ett, i mina ögon, värre ”dåd” än detta eftersom en skola är viktigare än en moské och för att gärningsmännen aktivt försökte hindra brandkåren att släcka.. samt att just denna moské inte direkt är rumsren, (vilket media nu väljer att glömma bort att skriva om nu när den brinner).
    Ingen som minns..? Nä just ja.. det blev bara en notis i en lokaltidning…
    https://www.ekuriren.se/eskilstuna/raddningstjansten-kallad-till-brand-nara-skola-i-eskilstuna/

  3. Örebro !
    Brand är alltid otäckt bra att ingen skadats polisen kommer naturligtvis nu att lägga ner oerhörda resurser på att utreda denna brand ingen utredning som läggs på hög till skillnad mot andra brott vid s.k resursbrist !
    Alla troende i Vivalla kan vara helt lugna en återuppbyggnad av moskén kommer garanterat att få högsta prioritet och är inom kort åter i bruk så att den fria svenska religionen kan idkas där igen, vem som betalar den nya moskén återstår att se men finasminster Magdalena Anderssons skattkista som idag rågfull kommer kanske att bidra med en summa.

    • Nu är det sorg i Vivalla bland de troende och när man hör en journalist med lite darr på rösten intervjua en troende invånare i Vivalla så förstår man att det även råder en dov stämmning inom massmedia över branden.

    • Stenkastarma behöver inte informeras, de bara finns där med stenar i fickorna dessa samhällsmarodörer med grottbeteende har tydligen inget annat att syssla med i alla fall inget arbete eller skola att sköta !
      Ett stenbrott vore väl en våt dröm för alla stenkastare att arbeta i från 7 till 5 tänk vad mycket fin sten de skulle få umgås med och kunde kanske kasta på varandra politiker från 7 klövern som vurmar mer för kriminella än blåljusperonal kunde ju också delta och leka.
      Sverige kan nog inte sjunka djupare nu !

Kommentera