Syriens utrikesminister: Segern är inom räckhåll


MELLANÖSTERN. Syriens utrikesminister Walid al-Muallim luftar optimism om regimens krigsframgångar och hävdar att slutet på den sexåriga konflikten närmar sig. – Befrielsen av Aleppo och Palmyra, lyftandet av belägringen av Deir Ezzor och utraderingen av terrorism från många delar av Syrien bevisar att segern nu är inom räckhåll, säger han i sitt tal till FN:s generalförsamling i New York.

Han pekar också på att Ryssland, Turkiet och Iran har enats om att sätta in observatörer för att övervaka så kallade nedtrappningszoner som länderna kommit överens om i Syrien.

-Pettersson antar att när IS är krossade så börjar ett nytt krig. Kanske mot kurderna som idag röstar för självständighet. Det enda bra med det är att man kan hoppas på att de kurdiska nationalisterna som hatar svenska nationalister, Özz Nuijen och Soran Isamil, åker hem tillsammans med några hundratusen asylsökande i kompetensreserven, de behövs hemma…


29 responses to “Syriens utrikesminister: Segern är inom räckhåll

 • Lagro

  Det som är orsaken till konflikten i Syrien med flera hundra tusen döda och ett enormt flyktingproblem är att gasledningen som planerades byggas från Qatar via Saudi, Jordanien, Syrien, Turkiet och till Europa blev stoppad av Syrien som inte accepterade någon gasledning över deras territorium.
  De som hade intresse av gasledningen var USA, Europa, Qatar, Saudi, Turkiet och Israel, som också skulle ha finansierats av Qatar som vid ett tidigt skede var kostnads beräknad till 10 miljarder US dollar.
  Intressenterna beslutade att få till ett regimskifte i Syrien, som är orsaken till konflikten i Syrien, en liknande regim som i Saudi som de också kontrollerade.
  En gasledning skulle ha försvagat ekonomiskt Ryssland, som säljer en stor del av exportgasen till Europa.
  Iran skulle ha blivit politiskt försvagat på bekostnad av Saudi som skulle ha blivit stärkt
  En försvagning av Ryssland ekonomiskt och att inte Europa skulle vara beroende av rysk gas låg i USA:s intresse.
  Turkiet skulle ha tjänat stora pengar på gasen genom avgifter och det kurdiska problemet i Syrien hade neutraliserats för Turkiet, som de anser mycket viktigt.
  Israel är rädd för Iran, att de får en stormaktsställning i Mellan Östern som gör att Syrien ställer krav på att Golanhöjden skall återlämnas till Syrien som Israel ockuperade 1968 och vägrat att förhandla med Syrien om.
  Därför kan inses att Ryssland har ett egenintresse att se till att inte Syrien blir splittrad och faller sönder med västintressen.
  Iran har ambitionen att bli stormakten i Mellan Östern och har goda relationer till Iraq , Libanon och naturligtvis Syrien.
  De stora förlorarna i Syrien kriget är USA, Europa med alla flyktingar, Saudi, Israel, men däremot Turkiet har bytt sida och allierad sig med Ryssland som är mer givande.
  Saudi kan också vara på väg till den ryska sidan, de behöver också effektiva vapen från Ryssland, och ryssarna är smarta och sluga, därför kan de lyckas med god relation till Saudi.
  De stora vinnarna är Ryssland och Iran som också backas upp av Kina.
  Ryssland har vunnit enormt politiskt PR i Mellan Östern och säljer vapen till länderna mer än de hinner få fram och långsiktigt kommer vapenexporten från Ryssland att öka kraftigt.

  Gilla

 • William

  Men hur är det med assad?är inte han en diktator i Syrien?som är läkare i grunden,och som använder kemiska stridsmedel bla mot det egna folket?är han passade för uppgiften.IS bildades det inte när USA var och bombade Iraq? Som jag ser bör assad försvinna ifrån makten.nu är det komplext pga att många grupper slåss mot varandra.

  Gilla

  • Lagro

   Assad är en folkvald ledare, och är utbildad ögonläkare.
   När kriget började gå dåligt för IS och andra terrorister som stöddes av USA, påstod man att SAA hade använt kemiska stridsmedel.
   Naturligtvis var det en lögn fanns ingen orsak att använda förbjudna vapen när kriget gick bra för SAA och alliansen.
   Några bevis att SAA använt kemiska stridsmedel finns inte, utan kan ses som en lögn av USA och alliansen.
   IS bildades genom USA:s agerande i Iraq.
   När USA ockuperade Iraq var motivet att avväpna Saddams militär och poliskår som var sunni.
   Saddams militär och polis blev arbetslösa och kunde inte försörja sig själva och familjerna.
   Det gjorde att de bildade IS som skulle motverka diskrimineringen av shia mot sunni.
   IS använde Saddams brutala metoder för att få makt, som också var en effektiv metod.
   IS har inte varit någon vanlig terroriströrelse, utan det har varit erfarna militärer i ledningen, som också kunnat hantera avancerat militärt material.
   Därför att slå ut IS som nu skett, fordrades avancerade vapen och en bra strategi som ryssarna hade.
   Men det är ändå SAA och dess allierade som utfört operationerna, som visat sig att de varit mycket skickliga och effektiva.

   Gilla

   • William

    Syrien har ju styrts av familjen assad sen 1970.i en diktatorisk form,så är det bara.baathpartiet är med på ett hörn.det sägs att man blir omvald vart 7 år.men jag anser att det råder ingen demokrati i Syrien.dessutom så har assad militären till förfogande.han har utfört många mord på sitt folk.samt tortyr.han är en galning.diktator .självklart är att han utför mord på sitt folk.han måste bort likaså IS.jag tror hans tid är snart förbi.

    Gilla

  • Lagro

   Alla länder med islam som religion är diktaturländer, någon västerländsk demokrati skulle inte fungera i sådana länder.
   Däremot Syrien har ansetts som det mest liberala av alla islam länder.
   Assad var en folkvald president och till valet inbjöds utländska experter att kontrollera valet och de ansåg att valet gick rätt till och var inget fusk val eller liknande.
   Västerländska politiker och media har hela tiden påstått att Assad måste bort därför det är en brutal diktator, det har att göra med att de kan inte gå ut och påstå att motivet i Syrien är att störta regimen som varit målet för USA och västvärldens stöd till terroristerna, som de kallat för rebeller.

   Gilla

 • Grune

  Tänk att alla som har toppjobb inom stat och kommun idag har så typiskt Svenska namn.

  Gilla

 • Billy Boy

  De kurdiska nationalisterna som hatar svenska nationalister, Özz Nuijen och Soran Isamil, måste nu skynda sig att åka hem till Kurdistan tillsammans med några hundratusen asylsökande i kompetensreserven, de behövs hemma.

  Iran och Irak stänger nämligen sina gränser mot den kurdiska regionen som svar på den genomförda kurdiska folkomröstningen.

  Iran, Iraq closes borders with KRG in response to referendum.

  https://www.dailysabah.com/mideast/2017/09/25/iran-iraq-closes-borders-with-krg-in-response-to-referendum

  Gilla

 • Lena

  ”Segern är inom räckhåll”, vilken förbaskad seger, allt detta våld föder bara ännu mer ondska, våld och misär.
  Men det gynnar de som styr marionetterna en handfull globalt, vi behandlas lika illa som djur !
  Vilken bedrövlig värld, stackars barn och barnbarn.
  Ber om ursäkt till de mina, trodde aldrig att ni skulle få det så här, de senare generationerna i västlandet har ju för varje generation fått det bättre, dock inget varar för evigt och snabbt går det.

  Gilla

  • Lagro

   Det Syriens utrikesminister menar är segern över terroristerna i Syrien och då främst IS.
   Assad uttalade på mycket tidigt stadium att västvärlden borde ställa upp och bekämpa terroristerna då främst i Syrien, därför terrorismen kommer att sprida sig även till Europa om ingenting görs för att utrota den.
   Det som USA med Europa gjorde var att de istället stödde terroristerna i Syrien, därför motivet var att få en regimförändring i landet.
   Det var först 2015 när Syrien begärde militärhjälp från Ryssland och Iran som vändningen kom.
   I de befriade områdena har det varit stort behov av mat och andra förnödenheter, men västvärlden har inte ställt upp med några hjälpsändningar till det syriska folket.
   Den hjälp som kommit in från utlandet är från Ryssland och Iran, som delat ut matpaket till det lidande folket i befriade områden.
   Det som västvärlden med USA gjort är att de istället ökat sanktionerna mot Syrien, vissa råvaror för mediciner har inte kunnat fås in till landet genom sanktioner, som gjort att många har fått möta döden helt onödigt genom sanktioner som införts.
   Sedan det började gå bra för den syriska militären med Rysslands och Irans hjälp har media i princip mörkat alla sådan rapportering.

   Gilla

 • Muhammed

  Jag tror inte att Svenska folket (inkl Pettersson ) har så mycket hum om vad som hänt/händer i Syrien på riktigt ,det massmedia basunerar ut är Assads ”gas attacker ”mot sitt eget folk och så visar dom snuttar av ”hjältarna ”(vita hjälmarna ) som med bara händer utan skyddsutrustning räddar sarin gas drabbade människor under tung beskjutning .media ägs av samma människor som vill avrätta Assad offentligt ((likt Gadaffi)stal 144 ton guld från Libyens centralbank och bildade sedan en egen centralbank som satte landet i skuld)och kopplade in sin oljeslang ,samma människor som mördat miljoner civila i Irak Afghanistan Libyen Jemen mm,mm samma människor som för ekonomiska sanktioner mot Ryssland för att dom säljer Gas/Olja ,samma människor som äger Federal Reserv FED
  som har skuldsatt Amerikanska folket med 22 Triljoner dollar .
  Äntligen så åker dom på spö i Syrien ,i det senaste valet som kontrollerades an internationella kontrollanter och fick godkänt med beröm fick Assad 78% av rösterna och valresultatet underkändes omg av tex senator John Mc Cain innan valresultatet blev offentligt (Mc Cain har olje intressen i bla Ukraina Irak Kazakstan ) Ukraina har numera en enorm statskuld till samma människor liksom Irak och Kazakstan dessa människor sitter i city of London och beställer sina massmord av Pentagon som förövrigt också ägs av samma gubbar ps) dom äger även Bank of England
  och BIC BANK FOR INTERNATIONAL SETTLEMENTS som äger alla centralbanker i hela världen tillochmed Sverigesriksbank utom N Korea Syrien Iran Venezuela och Cuba ,hm undrar varför man omringat just dessa länder och riktat alla sina raketer mot dom ?Man har också omringat Ryssland undrar om det beror på att Ryssland betalt av hela sin statsskuld ,man försöker svälta ut dom så att dom blir tvungna att låna och få en ny statsskuld .
  Samma människor står dessutom bakom hela flyktingkatastrofen som drabbat oss och samma gubbar som orkestrerar de flesta terrorattackerna tex 9/11

  Gilla

  • Lagro

   Analysen du gör Muhammed är helt korrekt.
   Orsaken till konflikten i Syrien var att det fanns planer på att bygga en gigantisk gasledning från Qatar som skulle gå genom Saudi, Jordanien, Syrien, Turkiet och sedan till Europa.
   Den här gasledningen skulle blivit en svår konkurrent till den ryska gasen som kommer till Europa.
   Syrien sade 2010 att de kommer inte att acceptera någon gasledning över deras territorium, som skulle bli negativt för Ryssland som de ansåg som sin vän.
   Då fanns en sak att göra för de här intressenterna av gasledningen och det var att störta regimen i Syrien och ersätta den med en extrem islam regim som kontrollerades av Saudi.
   På det sättet skulle USA och Europa få kontroll på gasledningen och Syrien skulle kontrolleras av en Saudi liknande regim.
   Många bedömare trodde att regimen i Syrien faller inom några månader, men så skedde inte utan den höll ut till 2015 när läget blev besvärligt.
   Då fanns endast en sak att göra och det var att begära hjälp från Ryssland och Iran, som omedelbart ställde upp och allting vände till Syriens fördel.
   Utan hjälp från Ryssland, Iran och Hezbollan skulle Syrien ha varit förlorat till IS och andra terrorister.
   Flyktingkrisen från Mellan Östern till Europa är självförvållad genom en politik som stödde terroristerna och inte hjälpte den folkvalda regeringen i Syrien.

   Gilla

  • Muhammed

   Tumme ner ,,,he he ,, tål man inte sanningen ? eller är det (inkl Petterson ) som gör så himla ont ,petterson vet mycket men inte allt
   och har ibland en annan åsikt än den jag har och vad fan är det för konstigt med det

   Gilla

  • Pettersson

   Pettersson tror inte Muhammed har en aning av vad jag har hum om. Men jag tolererar andras åsikter och sätter inte tummen ned så länge språket är vårdat.

   Gilla

  • Muhammed

   Och när alla världens länder har en statsskuld som inte någonsin kan betalas tillbaks utan växer och växer hela tiden så kommer man med ett förslag som innebär en avskrivning under förutsättning att man inför en världsvaluta och en världs regering med säte i J,,,,,lem
   sedan delar man hela summan av statsskulder med antalet människor på jorden och får fram vad den enskilde människa och alla som föds i framtiden är skyldig världsregeringen och summan kommer givetvis att bli så hög att ingen vanlig människa kommer att kunna betala den utan bara dom få utvalda och alla andra lever lyckliga i alla sina resterande dagar ,Eller

   Gilla

 • Ståfräs

  Sverige är erövrat utan ett enda skott, dom övar bara med blandade bilbränder, våldtäkter, sprängningar mm, mm. Grattis PK

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Det blir inte lätt för Syrien när IS till slut besegras. Dells har man separatfreder med mängder av minoritétsgrupperingar, vilka alla numera har krav på särbehandlingar (blir svårt att upprätthålla). Dels är vissa minoritéter mer fientliga mot andra minoritéter än Syriska regimen.

  Det största problemet för Syrien blir att återta kontrollen över NV Syrien resp östra Syrien, där sistnämnda ockuperas av en kombinerad styrka av legosoldater ur USA, f d IS-soldater, div miliser och inte minst YPG, som vill ha samma självständighet som sannolikt Kurdistan får. I det krig, som snart bryter ut mot Kurdistan, kommer YPG att stå på Turkiets sida, medan man är motståndare till Turkiet inom Syriskt område.

  USA och Israel lär komma att köpa stridskrafter under lång tid hos ett antal av minoritéterna. Allt för att förhindra/fördröja Syriens återuppbyggnad. Det blir då självklart för Syrien att stötta Palestinierna inkl Hamas.

  Turkiet har under krigsprocessen passat på att nagga den tidigare erkända Turkisk/Syriska gränsen i kanten. Allt för att kunna hota Syrien vid behov med anfall och beskjutningar, d v s i praktiken de kurdiska samhällena utmed gränserna. I NV Syrien, så ockuperar Turkiet ”befriade” områden via ”ombud”, som kallas ”moderata” muslimer. Nästa strid för Syrien lär snart utvecklas just här.

  Syrien lär behöva en armé på krigsfot MINST 5 år till för att betryggande kunna återupprätta kontrollen över sitt land. Under denna tid så kommer västmedia att fortsätta sin ”antisyriska” propaganda för att i västvärldens allmänhet inpränta att Syriska Regimen är en odemokratisk diktatur. Som om Sverige eller EU är högre grad av ”demokrati”? Syrierna går till val oftare än nämnda ländernas befolkningar tillåts. Propagandans uppgift är att understödja en fortsatt befrielsekamp med ”terror” och Muslimska Brödraskapet anses av västländernas vänsterrörelser för att vara ”kommunister”, medan de i verkligheten utför jihad för att upprätta en islamsk diktatur. Just nu pågår uppbyggnaden av denna jihadistiska terrorverksamhet under sken av att det handlar om kommunistisk befrielsekamp (då är dödandet av 100-tals oskyldiga ”självklart” förlåtna medan Syriska Regimens motåtgärder kallas diktatur, rasism, folkmord, terror etc) och att terroristerna är ”befrielsekämpar”. Som vanligt deltar Sverige i detta med hemlig budget och liksom man stödde IS, d v s med vapenleveranser (bl a 300 pansarbandvagnar) mm utan godkännande av Sveriges folkvalda.

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Syrien kommer sannolikt att ställa sig på Kurdistans sida i ett ev krig. Svårt för YPG som hamnar mitt i smeten.

   Gilla

  • Muhammed

   Du har verkligen koll på läget ,,tummen upp,, de flesta skiter i vad som drabbar världen utanför sin Facebook uppkoppling ,skulle uppdateringen av ”fejan” misslyckas ,,,ja då blir det ett jäääävla liv
   men mördandet på miljoner åter miljoner civila skiter man totalt i och då har kontroll samhället lyckats

   Liked by 1 person

 • Lena

  Krigsindustrin antar jag vill ha omsättning av materiel, det handlar i grunden om pengar och makt, makt och pengar.
  De giriga och maktgalna kommer att se till att det alltid är krig någonstans på vårt enda klot.
  Att man ”ingenting kan ta med sig när man dör”, är väl alltför förnuftigt för dessa giriga att ta till sig !

  Gilla

 • Joy

  De lämnar aldrig Sverige! Deras uppdrag är att hata och nedgöra svenskar för att de vill ha ett eget land. Vi är spottkoppen för all världens muslimer som bara ska ha och ha!

  Gilla

 • Lagro

  Syrian Foreign Minister Walid al-Moualem said that “unlimited Israeli support to terrorists in Syria did not come as a surprise,” during his UN General Assembly address in New York City, Saturday.
  “Israel has provided all forms of support to terrorist gangs, including funds, weapons, material and communication equipment,” he said, adding “after all, the two share the same interests and goals,” without elaborating.

  Inte något positivt för Israel som alltid framför att de kämpar mot terrorismen.

  Gilla

  • Roland Salomonsson

   Israel bekämpar bara terrorism riktad mot Israel eller israeler. I övrigt understödjer de i hemlighet terrorism som riktar sig mot länder de anser fientliga. D v s Shia-bältet.

   Gilla

 • stibb0418

  Läs gärna dagens ledarsidorna.se om utrikespolitiken och kurderna

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Förmodligen blir resultatet av denna folkomröstning nya konflikter och krig !
   En tragisk värld idag, konstigt att den s.k intelligenta människan 2017 inte har kommit längre i sin utveckling utan fortfarande är kvar på ett primitivt grottstadie.
   Undrar om inte världen vore bättre utan religion ?

   Gilla

   • Lagro

    Det kommer inte att bli något Kurdistan i alla de här länderna som det finns minoriteter av kurder, Syrien, Turkiet, Iraq och Iran motsätter att Kurdistan bildas.
    Kina och Ryssland som har vetorätt i FN kommer att motsätta att någon Kurdistan stat bildas.
    USA med EU kan inte acceptera ett Kurdistan därför det skulle kränka och skapa konflikt med Turkiet, som är ett mycket viktigt land för Nato.
    Tidigare hade kurderna Turkiet som en fiende men nu lyckas de skapa fiender i hela Mellan Östern och även annorstädes med planerna att skapa en egen stat på andras territorier.
    Det enda land som lovat att erkänna ett Kurdistan är Israel, men många anser helt säkert att de borde först städa upp framför sin egen dörr, när det gäller bildande av stater.

    Gilla

 • Tomas O'Maely

  Syrierna som kommit till Sverige kan med andra ord börja packa sina resväskor.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Fullt så enkelt är det tyvärr inte, har en människa väl fått smak på som det brukar heta i de finare salongerna den outömliga svenska välfärden så släpper man självklart inte taget och packar resväskan !
   Ett problem med att framför allt Sverige men även andra länder inom EU untaget några forna öststatsländer via en inbjudan och uppehållstillstånd tömmer krigsländer på deras egen befolkning framför allt unga människor är att det inte finns kompens och tillräckligt många som kan bygga upp sina egna länderna igen. Men det verkar inte vara viktigt för Sverige vi är och vill bara vara snälla eller rättare sagt dumsnälla och naiva och vad vi fått för den snällheten det syns ju tydligt idag.

   Gilla

  • Lagro

   Det finns väl ingen orsak för syrierna att återvända därför det är Sverige som bjudit in dem med generösa bidrag och utan som någon helst kontroll om deras bakgrund, om de överhuvudtaget varit syrier bosatta i Syrien, eller om de tillhört någon terroriströrelse,
   Alla har kunnat komma in även de utan pass.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: