Schyman inte förvånad: En effektiv härskarteknik


INRIKES. Feministiskt initiativs partiledare Gudrun Schyman är inte förvånad över anklagelserna att det förekommer sexuella övergrepp inom Sverigedemokraterna. Det säger hon till Dagens Arena efter att riksdagsledamoten Hanna Wigh meddelat att hon lämnar SD efter att ha larmat om sexuella övergrepp.

Gudrun Schyman menar att kvinnan endast har en specifik roll inom fascismen, nationalismen och nationalsocialismen: att förse landet med nya medborgare. När män med sådana åsikter sedan möter kvinnor på andra platser än i hemmet så blir det konflikter, säger hon.

– Det är en mycket effektiv härskarteknik att förlöjliga de kvinnor som motsätter sig den här behandlingen, beskriva dem som hysteriska och sjuka, säger Schyman.

Hon tror dock inte att skandalen kommer påverka stödet för Sverigedemokraterna, eftersom att partiets väljare till stor del delar partiets kvinnosyn.

-Pettersson undrar om damen är riktigt klok på allvar och om hon tror att sexuella trakasserier är värre i SD än i andra partier. Ni kan läsa lite om hennes karriär HÄR och på bloggen HÄR.

 


30 responses to “Schyman inte förvånad: En effektiv härskarteknik

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  I tragikomikens och löjets tecken kan vi med visst fog spörja vad som egentligen krävs för att den föga åtrådda men ack så årbräckta åldfrun inom kuriosakabinettet FI skall plockas ned från den rankiga piedestal varifrån hon egendomligt nog alltjämt ges offentlig uppmärksamhet.

  Detta pekoralistiskt profilerade pseudopartis egna konstruerade och logikbefriade härskartekniker kunde förmodligen vara av betydligt större intresse att analysera, då det är oss bekant vilken obstinat och monoman hämndlystnad dessa katastrofalkalkoner och radikalexhibitionister förevisar beträffande det vita patriarkat de till varje pris vill demonisera – alltunder det att rovdjursimportens bestialiska hannar utan antydan till reprimander tillåts härja fritt.
  Andreas.

  Gilla

 • Billy Boy

  Gudrun Schymans motstridiga ståndpunker …

  Gilla

 • anne b rat

  Fi:s företrädare har väl inte mycket att frukta i detta sammanhang.

  Gilla

 • William

  Gudrun oh herregud.djävla fyllkäring.nu tror jag det ligger mycket skit bakom påståenden om sextrakaserierna.undrar hur mycket stålar hon fått?namnger hon vem? Hanna skarvar en hel del.men det är aldrig ok att kränka kvinnor.bla sexuellt eller dylikt.oavsett parti.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå Gudrun Schymans åsikter och moral……………

  För taxeringsåret 2002 begärde Gudrun Schyman ett avdrag på sammanlagt 120 000 kronor, vilket Skattemyndigheten inte godkände.

  Bland annat begärde hon ett avdrag på 12 000 kronor för en glöggfest som ägt rum i december 2001 och ett avdrag på 12 800 kronor för inrikesresor.

  Vad Schyman undanhöll var att Riksdagen betalat för dessa resor. Dessutom begärde hon ett avdrag på 13 700 kronor och ett på 8 800 kronor för hyrbilar respektive taxiresor. Även dessa kostnader hade Riksdagen stått för.

  Utöver detta ville Schyman ha ett avdrag på hela 56 000 kronor, för vilka hon rest utomlands. Dessa kostnader hade dock Vänsterpartiet betalat.

  För vissa utlandsresor hade hon uppget felaktiga belopp eller saknade tillräcklig dokumentation. För en resa till Australien uppgav hon 13 000 kronor mer än vad resan egentligen kostade.

  I slutet av 2003 godtog Schyman ett strafföreläggande på 50 dagsböter.

  Detta innebar i praktiken att hon erkände skattebrott. Åklagaren i fallet, Gösta Ivarsson, sa att ”Femtio dagsböter tyder på att det är ett kvalificerat

  Gilla

 • gamgubben

  Gudrun, genom sig själv känns andra igen.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Är detta inte sant är Hanna körd. Ljugande politiker köper inte folk. Jag utgår från att hon talar sanning tills motsatsen är bevisad.

  Gilla

 • Mjölner

  För det första; valrörelsen är nu igång. Kommunister tycks ha ett sjukt intresse för nedre regionerna. Ohly visade Petternicklas på bild.
  Gudrun visade Lisa på film. Härskarteknik kan även vara att pimpla rödvin och pinka in revir i biograflobbyn. Om Schyman är riktigt klok? NEJ!

  Gilla

 • Carl edström

  Han stoppade ner handen och stoppade in ett finger.
  Ska man tro på detta.
  Och hon stog bara där.
  Tror inte på detta

  Gilla

 • Grune

  Hur mycket har hon fått för detta av 7-klövern?????

  Gilla

 • Grune

  Hon behöver i alla fall inte vara rädd för sexuella trakasserier, det är hon för ful för.

  Gilla

 • Svensk lösen

  Har alltid varit misstänksam mot denna dam och det var tydligen berättigat. Var inte hon någon slags väninna till Bieler?

  Liked by 1 person

 • Trynbald

  Om dessa övergrepp är sanna är det konstigt att vederbörande inte har polisanmält. Det blir ju inte trovärdig annars. Nu blir det bara spekulationer som inte leder någonstans.

  Gilla

  • larslindblog

   ja…och Hanna vill inte berätta för någon vem som anklagas…det skulle dessutom vara länge sedan…..anklagelser som är omöjliga att bemöta—-Jag skulle ju kunna påstå att jag som 10 åring utsattes för tafs/sex av en ”känd kommunist”…..skulle någon skriva om sånt ???

   Gilla

 • fullsula

  Och Nu vaknade Gudrun. Var har hon hållit hus under alla andra våldtäkter och sexuella övergrepp?

  Gilla

  • Joy

   Ja, F! borde skämmas ögonen ur sig, de har kapat feminism och jämställdhet och gjort ett spektakel av det. De vill väl ha ett multikultisamhälle med särregler för muslimer.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Sent vaknar alltid syndaren !
   Men vad f.d kommunistledaren G.S numera (FI) tycker och säger är det naturligtvis ingen vettig människa som bryr sig om, är ju bara tragiskt för landet att det är människor med hennes grundsyn som styrt och styr folkhemmet, inte konstigt att Sverige gått rakt ner i källaren vad beträffar moral, etik lag och ordning.

   Gilla

 • Roland Karlsson

  Bra skrivet Bävern. Jag tycker precis så. Sen har hon polisanmält sa hon som gäst hos Lotta nyligen.

  Gilla

 • B Bäver

  Det är ju ett djävla självmål av SD att behandla kvinnorna på sådant vis . Publicera namnet på stolpskottet o släng ut honom, o ta in Hanna igen. SD har inte råd med sådana skriverier innan valet o dom behöver alla sina kvinnor. När t.om Schyman får ett frispel på en sådan tavla, om nazister o barnafödande, är det så dumt att det bara slåss av ett sådant handlande som detta nu av SD Ta Hanna igen o be henne om ursäkt, SD måste vara bättre än den dom vanliga politikerna

  Gilla

 • weasel

  Uppdrag Gransknings moskéreportage ;
  8 av 10 imamer berättar inför dold kamera att mannen har rätt att slå sin hustru om hon inte ställer upp på sex när han vill.
  Gudruns reaktion : Berättar att det är fel att döma kollektivt utifrån vad några enskilda människor har sagt.

  Wighgate ;
  Hanna Wigh säger att EN icke namngiven SD politiker har våldfört sig på henne.
  Gudruns reaktion : Berättar att man ska döma alla nationalister i hela världen utifrån vad denna enskilda person ska ha gjort.

  Verkligen ett konsekvent beteende, Gudrun 🙂

  Liked by 1 person

 • Ståfräs

  Enligt hen är ju tydligen muslimsk uppfostran av kvinnor ett föredöme och njutbart dygnet runt.

  Gilla

 • Lena

  Med det uttalandet så beskriver hon effektivt islam och muhammedanerna , inget annat är väl mer beskrivande om den ideologin.
  Men den respekt kvinnor och män hade för varandra i vårt land före ockupationen från mellanöstern och afrika, kan vi nu bara läsa om i vår historia.

  Gilla

 • weasel

  Jag minns inte. Hur var det nu, Gudrun? Skulle man eller skulle man inte döma grupper kollektivt utifrån vad enskilda individer gör….?

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Ingen regel utan undantag, SD får man straffa kollektivt säga och kalla vad man vill detta parti är ett lovligt byte för PK-familjen i landet som alltid talar om allas lika värde gömmer sig bakom paragrafen om s.k mänskliga rättigheter !
   Är naturligvis skillnad på den ”fina” vänsterextrema Gudrun och hennes övriga förljugna etablissemang och SD och på oss det s.k vanliga mindre vetande fotfolket.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: