Polisen: Skott mot buss troligen en tillfällighet


INVANDRARVÅLD. Polisen tror att det var en tillfällighet att en buss i Arlöv utanför Malmö träffades av skott i går kväll. Även ett bibliotek och ett bostadshus träffades. – Vi tror inte att det var riktat mot bussen. Den har träffats i bakrutan och det har gått igenom. Det är förskräckligt i sig, men iakttagelser som är gjorda talar för att den här bussen har råkat komma där, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson vid polisen, till TT.Bussens bakruta träffades under skottlossningen vid 19-tiden i går kväll, men ingen person skadades fysiskt. I bussen satt flera passagerare och chauffören. Polisen jobbar utifrån att det rör sig om ett riktigt skjutvapen, alltså inte ett luftvapen. Biblioteket hade stängt före skottlossningen och bostadshuset har inga bostäder på markplan, rapporterar SVT Nyheter Skåne. Skottlossningen utreds som mordförsök.

-Pettersson tycker det låter som ett försök att skyla över de galna invandrarnas uppträdande i Malmö. Ett vapen avfyras inte av en tillfällighet, någon håller i vapnet och att denne någon skjuter på vad som helst gör inte saken bättre.

 • En buss som kör förbi.
 • Ett bibliotek som var stängd.
 • Ett bostadshus utan bostäder i markplan.

Då spricker teorin om att invandrargängen bara skjuter på varandra.


16 responses to “Polisen: Skott mot buss troligen en tillfällighet

 • Mia

  Vad är det för konstigt med att polisen inte tror att bussen var målet.

  Det sköts tydligen flera skott och både bussen, ett biblotek och ett bostadshus träffades. Det kunde ha fått mycket allvarliga följder men slutade lyckligt.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Naturligtvis! Med den provokativt undfallande attityden kan man praktiskt taget beskriva samtliga illdåd och krigsförklaringar som begås mot det svenska samhället genom att hänvisa till olyckliga omständigheter och ett tillfälligheternas spel, jämförbart med den nya kuriösa yrsel som åsamkat flera ödesdigra incidenter genom så kallad balkongflygning, bara för att ta ett exempel.

  Etablissemangets aktörer kanske även förväntar sig att vi definierar de senaste årens alla terrorattentat som rena tillfälligheter och ”infall utförda av socioekonomiskt förfördelade ensamvargar utan kopplingar till någon islamistisk terrororganisation”.

  Man kan ta sig för pannan för betydligt mindre än så, mina herrar!
  Andreas.

  Gilla

 • centurion

  Vilket borde innebära att : Om man skjuter Ewa-Gun Westford i huvét, men påstår att man siktade på en kråka, så var det inte mycket att orda om. En bagatell helt enkelt…

  Gillad av 1 person

 • Mary Agnes

  Ingen sköt ju på bussen…. ingen skada skedd

  Gilla

 • Adolf Nilsson

  Varför förnekar man allting?Det är inte normalt att man skjuter överallt, när blir det några kraftag mot alla skjutningar eller att befolkningen blir tvungen att beväpna sig för att kunna försvara sig mot kriminalitet. Sorgligt, trevlig helg Adolf

  Gillad av 1 person

 • Stenbock

  https://petterssonsblogg.se/2017/09/22/demokrati-och-migrationsmuseum-i-malmo/comment-page-1/#comment-437843
  Förvånande att polisens utredare i sådana fall,inte har en aning om det rör sig om lösa skott, (som först uppgavs) eller skarp ammunition !
  Först idag när de fann tomhylsor på platsen,förstod de att hålen i bussen kom från rejäla skjutvapen. Hur vuxna människor i Eliassons tjänst inte ens,kan skilja på lös och skarp ammunition,ser jag som särskilt allvarligt…

  Gillad av 1 person

 • parisarn

  Teorin kanske håller fast dom siktar jävligt dåligt.

  Gillad av 1 person

 • Joy

  Ja, men det var väl käckt att det inte var meningen att bussen skulle komma i skottlinjen. Allt är lugnt och fint i landet!

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  Fluke eller inte, det är fortfarande våra PK-politikers fel att det skjuts hejvilt på gator och torg. En restriktivare migrationspolitik hade betjänat vårt land långt bättre än vad införsel av medeltidsreligion och seder åstadkommit.

  Gillad av 1 person

 • Ståfräs

  Enligt Feministregeringen’s expert Heinrich, är det terrorgruppen SD som ligger bakom detta mordförsök.

  Gillad av 1 person

 • Jhonsson

  Säkert en ”tillfällighet”.
  Jag förmodar att de flesta våldtäkter också är ”tillfälligheter”.

  Gillad av 1 person

 • Mr Jordan

  Har man ingen fritidsgård så skjuter man varsomhelst. Det är fruktansvärt synd om ungdomarna och vi måste vara toleranta. Det är vi trygghetsknarkande svenskar som ska rätta in oss i ledet. Och jag menar egentligen inte ett ord av det jag nyss skrivit, givetvis. Det sjuka i sammanhanget är väl att folk karriärsklättrar i samhället genom sådana absurda meningar och alla som motsätter sig riskerar bli av med jobbet. Att allt är frukten av ett enormt hyckleri gör bara saken värre. Om PK verkligen bodde och verkade i krigszonerna så vore det en helt annan sak. Onda egoister är besvärliga att hantera, helt klart.

  Gilla

 • Thomas

  Detta har bara med diskriminering att göra.
  Barnen har ingen övningsbana där de kan provskjuta.

  Hade de varit svenskar så hade de fått tillgång till övningsbanor

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: