”Han har ett CV som är bättre än de flesta av efterkrigstidens partiledare”


INRIKES. Moderaternas valberedning föreslår enhälligt att Ulf Kristersson efterträder Anna Kinberg Batra som Moderat-ledare. Det meddelas vid en pressträff. Partiet fattar beslutet vid en extrastämma den 1 oktober. 

K-G Bergström, numera på Expressen men tidigare  på SVT i många år och en gång i tiden moderat politiker tycker att det mesta talar för att han ska lyckas bättre än Kinberg Batra och säger att ”Han har ett CV som är bättre än de flesta av efterkrigstidens partiledare utom möjligen Ingvar Carlssons och Göran Perssons.”

-Pettersson minns en tid när ministrar fick avgå för en obetald TV-avgift och undrar hur de andra partiledarnas CV ser ut om K-G tycker att detta är bra.

Resorna till Kina var ”tjänsteresor” som lämpligt nog passade in precis med att han och frun höll på att adoptera barn i Kina.

-Pettersson ber er tänka på att listan ovan är gjort av Sveriges Radio och motsvarande lista över Stefan Löfven är enbart positiv. Dessutom tvingades Batra delvis bort för att hon ansågs tråkig men jämfört med Ulf är hon rena rama clownen.

Ulf Kristersson var med under Reinfeldts öppna era hjärtan-tid utan att protestera och att han inte tänker förhandla med SD.

 


11 responses to “”Han har ett CV som är bättre än de flesta av efterkrigstidens partiledare”

 • Det går jättebra nu säger Löven och vill fira!

  Nya Moderaterna har sett sin tid, möjligen hade Karl Bildt kunnat rädda dem kortsiktigt. Det är allvarliga problem Sverige har och det kommer bara att bli värre, detta var Reinfeldt med om att orsaka med bl.a. ”öppna hjärtan”-politiken till bidragsparadiset. De vill inte ha bidrag säger det men en million importer är INTE placeringsbara på den öppna arbetsmarknaden, så det kommer garanterat att barka åt helvete. När vet vi inte, men ett vet vi och detta parti kommer att förlora stort 2018. SD kommer att öka över 20%. Tyvärr är det svårt att se något alternativ till svetsarmuppen idag, vi får se vad som händer….

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  I förlängningen torde det visa sig, oavsett vilka meriter ens curriculum vitae omfattar, att det mest maktpåliggande ändock är den personliga lämpligheten, andan, omdömesbegåvningen, kuraget och sinnelaget – egenskaper av vilka det mesta här i livet är beroende.

  Man tillåter sig tvivla på att ovan beskrivna PK-aktör äger de för den genuina moderata politiken erforderliga kapaciteterna, oaktat han i egenskap av ännu en värdegrundsbekännande politikerprelat förmodligen kommer att befästa sitt rykte som en det globalistiska folkförräderiets förkämpe.
  Andreas.

  Gillad av 1 person

 • Jhonsson

  Egentligen säger det ju faktiskt inte så mycket, om man betänker vilka han Jämförs med.

  Gilla

 • Lena

  Ytterligare en lycksökare och ”dvärg”, varför kan inte dessa ”män” som är kortare inte bara i knoppen utan tyvärr även på längden, hålla sig undan politiken ?
  Ni är säkert bra men inte i politiken, där behövs kunskap !
  Varför kan vi inte få välja personer med kunskap och utan djävla partibok !

  Gilla

 • Ståfräs

  Ett föredöme för alla moderater, grattis, idioter.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Vilket j-a CV? Har han överhuvudtaget jobbat NÅGOT i ett riktigt lönejobb? Alltså i ett jobb som inte har politisk anknytning. Tror inte det?

  Det är alltså sådana slynglar vi har i Riksdag och som myndighetschefer. T o m som ministrar. Undrar på att Sveriges statliga ledning är fullständigt världsfrånvända.

  Gillad av 1 person

 • Kalle

  Upp till bevis scenen är din, moderaternas förtroende är inte bara naggat i kanten utan hela bitar saknas, klantar du till det väntar ensiffrigt valresultat.
  Uffe kör så det ryker.

  Gilla

 • Kent

  Att han har varit med under Reinfeldt tid och tackat ja till uppgörelsen med MP om anhöriginvandringen borde diskvalificera honom för all framtid. Den enskilt största katastrofen i svensk nutid.
  Lövfens problem är att han har en hel hönsgård med blonderade bimbos som har gjort karriär genom SSU som lider av svår hybris som han inte kan tygla.
  Plus att han själv har storhetsvansinne, svårt för att tänka, valhänt och allmänt klumpig.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Att….. ”han har ett CV som är bättre än de flesta av efterkrigstidens partiledare”, må så vara.

  Fast det CV:et är ju ändå klart sämre än vad majoriteten av arbetarklassen har dragit ihop i sitt CV ,genom hårt arbete och slit i verkligheten, under många år.

  Naturligtvis lägger man inte det viktigaste demokratiska mandatet man har som enskild medborgare, på en moderat vid namn Ulf Kristersson.

  Fasadpolitiker ska röstas bort från den svenska politiska arenan.

  Gillad av 1 person

 • Tony

  Men Löfven är ju ändå värre , han beter sig som en riksmobbare
  mot stora delar av befolkningen, hans MumboJumbo om Rasism
  torde vara tröttsamt för dom flesta vid detta laget, speciellt när han
  själv kommer från en Nazistfamilj?
  Fast är det DDR Svensken vill ha så väljer dom väl Mobbaren!

  kristersson har väl fungerat precis som andra politiker med att förse sig
  med alla fördelar som går att få, men försöker han att köra samma slags
  mobbingtendenser som Löfven kommer han nog inte att lyfta partiet?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: