Kyrka från 1100-talet stängs efter vandalisering

BROTTSLIGHET. Heliga Kors Kyrka i Ronneby, Blekinge med anor från 1100-talet, stängdes tidigare i veckan efter flera fall av skadegörelse under september månad. – Man har brutit sönder träkorset på altaret och brutit av armarna på Jesusfiguren på korset, spridit sand över altaret, säger Stefan Petersson, administrativ chef på Ronneby pastorat.

Det är inte första gången kyrkan utsätts för vandalism. Redan för fyra år sedan stängde kyrkan efter liknande skadegörelse.

– Vi tycker det är jättetråkigt att man inte ska kunna ha en kyrka öppen. Att ett kyrkorum inte ska kunna va helgat.

Stefan Petersson berättar att händelsen är polisanmäld men att man inte vet säkert vad motivet kan vara.

Det är ännu inte bestämt hur länge kyrkan kommer hålla stängt, men Stefan Petersson säger att man diskuterar möjligheten att be om hjälp att patrullera från Ronneby kommun.

Sveriges Radio

-Pettersson har inte sett något i riksnyheterna om detta och inte hört om några planer på kärleksbombning heller…

Nåväl, jag har ingen aning om vilka som gjort detta men vi har skrivit en hel del om utvecklingen i Ronneby på bloggen…

Så kan det gå snickarjävel – mängder av kyrkor och kyrkogårdar vandaliseras men PK är tysta.

12 thoughts on “Kyrka från 1100-talet stängs efter vandalisering

  1. Första preliminära röstsiffror har nu sipprat ut.Vi i SD lyckades inte riktigt fördubbla röstsiffrorna från 2013.Nu stannade vi med knappa 10 % likväl bra.I Lunds stift t.o.m. kom SD på andra plats,efter socialisterna.Här fick SD hela 16,57 % ! Detta är ju ett fint resultat med tanke på,att många SD-väljare lämnat kyrkan eller inte varit medlemmar.Alltså gott mod inför 2018.

  2. Ni som lyssnat på SVT`s propaganda har detta islamska dåd,nämnts i deras nyheter ?
    Nja det var i sig en dum fråga…

  3. PK-pressen och SVT-propagandaorgan har nog skrämt upp alla,som aldrig tidigare intresserat sig för kyrkovalet.I min lokal fanns kort efter middagspausen en,c:a 25 meter lång kö !! Detta föranledde mig redan i dörren att utbrista.
    ’Aha det var därför de var så få vid högmässan !
    Fick i varje en stor del att dra på munnen. 🙂

  4. Vi upplysta vet vilka som hatar och förnekar Jesus och korset och därför begår krigshandlingar här i vårt eget land då de vandaliserar,skändar Guds hus /våra kyrkor som är vårt kristna kulturarv.Detta sataniska beteende förekom icke i vårt kristna land innan socialistjuntan började massimportera barbarer hit för att skända oss och utplåna oss, dessa av socialistjuntan inbjudna vettvillingar och våldsverkare från världens värsta klankulturer med satanisk ideologi.Det som händer i Ronneby mfl städer/samhällen kommer att ske i hela landet,vi kommer få se fler kyrkor
    vandaliserade/ eldhärjade och frågan är inte om utan när den första svenska prästen får halsen avskuren som skedde med en präst i Frankrike förra året.Kom ihåg att det muhammedanska inflödet i Sverige fortsätter i stort antal ända tills svenska folket gör uppror eller tills folket är utbytt/flytt landet/ har gått under. Det är mycket ondskefulla politikerhelven som skapat detta hlevetiska inferno vi tvingas leva i och dessa satans lakejer vet precis vad dem gör emot oss.
    Svenska folket betalar villigt och lydigt sin egen och sina barn och barnbarns undergång.

  5. Ett oerhört sakrilegium, vars upphovsmän tveklöst står att finna bland den forcerade kriminalimport den svenska marionettregimen satt i system att vidmakthålla, på svenska folkets och det oskattbara kulturarvets bekostnad. I sedvanlig ordning tiger den prostituerade pressen still om de oerhörda kränkningar som nu utspelas.

    En av alla de krigshandlingar som oavbrutet begås av de fientligt sinnade styrkor den politiserade Svenska Kyrkan och dess kulturmarxistiska infiltratörer under ledning av den kätterska ärkebiskop Jackelén tagit under sina demoniska vingars beskydd.

    Det val som under dagen avgör vår kyrkas fortsatta inriktning är ett ödesdigert val mellan de krafter som ivrar för dess transformation till en islamistinfekterad institution där de kristna emblemen berövats all dignitet, och de rakryggade Kristi tjänare som önskar rädda det som räddas kan av det kyrkorum vi känner och älskar och gärna delar med de som hyser tillbörlig respekt för det.

    Andreas, värdekonservativ nationalist och troende kristen.

    • En redig svensking, skiter högaktningsfullt i tidigare generationers strävande för ett bättre liv för sina efterkommande liksom de ger fullständigt fan i sina barns och barnbarns framtid. Så allvarligt talat. Har sådana figurer utan kurage egentligen något existensberättigande?

    • Jo,men folket kanske nyktrat till under 4 år som gått ! 2014 var ju före den stora invasionen och folk kände inte till vad som väntade.

Kommentera