Kostnadsberget – nyanlända med uppehållstillstånd kostar kommunerna 65 miljarder, bara i år


INVANDRING. Kostnaderna för kommunerna när de tar över ansvaret för alla nyanlända som beviljats uppehållstillstånd skenar och kommer uppgå till nästan 65 miljarder i år bara. Ändå lovar Magdalena Andersson bort 40 miljarder som valfläsk. Kostnaderna kommer kommunernas invånare få ta i form av högre skatter och reducerad kommunal service och investeringar.  

En rapport åtminstone jag inte var medveten om var den rapport Statskontoret publicerade i december 2016 efter ett uppdrag från regeringen just angående kostnaderna för migrationen på kommunnivå. Ni hittar rapporten i sin helhet här

Det är något mycket märkligt med länken som fungerar utmärkt förutom när jag försöker länka till den här. Rapporten heter “Flyktinginvandring och kommunal kostnadsutjämning” och publicerades i december 2016.

För under tiden en person söker asyl är det Migrationsverket som betalar kostnaderna och vuxna asylsökanden har dessutom begränsade rättigheter och ersättningar. Men när de fått uppehållstillstånd blir det kommunernas ansvar och då ökar dessutom kostnaderna för då får man samma rättigheter som medborgare, direkt.

Som ni kan se i Migrationsverket prognos sjunker kostnaderna under kommande år. För Migrationsverket. Men inte för skattebetalarna.

-Pettersson undrar naturligtvis när den av statsminister Stefan Löfven utlovade vinsten kommer. 65 miljarderär inte kattpiss men ändå bara en liten del av de totala kostnaderna.

Läs mer på Uvell.se…

Minns ni Gökungen som jag publicerade 21 oktober 2010. Nedan lite uppdaterad. 

INVANDRING. Göken är mest känd för sitt läte ko-koo…ko-koo…som hörs runt om i vårt land när den i maj kommer från länderna på södra sidan av Medelhavet.

− Göken är en storbedragare och parasit som inte vill arbeta själv utan låter andra jobba för att försörja sina barn. Den lurar betydligt mindre fåglar genom att lägga sitt ägg i deras bo. Det finns gökhonor som lägger blå ägg exakt lika rödstjärten. Andra lägger brunfläckiga för att lura sädesärlan men även rörsångare, trädgårdssångare, gulärla och många andra får besök av göken och äggen är på pricken lika värdfåglarnas men större. Göken väntar tills värdfågeln lagt 1-2 ägg och börjat ruva innan den lägger sitt eget där sedan är det så listigt uträknat att gökägget kläcks efter 12 dagars ruvande med värdfamiljens egna ägg kläcks efter 14 dagar.

När sedan gökägget kläcks är ungen först och blir störts. Den slänger ut de andra äggen och ungarna ur boet för att den vet att resurserna är begränsade, värdfamiljen kan inte försörja hur många som helst. Den växer sig större och större och till slut är den mycket större än fosterföräldrarna. Sedan flyttar den söderut för att komma tillbaks nästa sommar och för att lägga ägg, slänga ut de andra ur boet och växa sig större och större….och gökhonan lägger inte ett ägg per år, det kan bli upp till 20 st som andra får försörja.

Nedan en gökunge med en liten järnsparv som sliter arslet av sig för att försörja göken som är omättligt och bara kräver mer och mer och hänsynslöst slängde ut sina fostersyskon.

Om vi håller oss till Migrationsverkets prognos (innan hösten 2015) och glömmer alla anhöriginvandrare så behövs det byggas 12 nya Nyköping under mandatperioden. Kommer det 1000 personer om dagen, hälften av det som kom igår så  behöver 1259 skyskrapor för 250 miljarder byggas för ett års asylsökande och bostadsminister Mehmet Kaplan har inte börjat ännu men det ska visst öppna ett tältläger utanför Lund i veckan med plats för 300 personer.

-Pettersson undrar Varför ingen konsekvensanalys? Varför hårdare kontroll på ett dass på landet än skiten från 600 000 nya svenskar?

Hur man än räknar fram och tillbaka så borde alla inse att detta inte går i längden och tänka på Falukorv och ägg, men du får ta bort äggen och korven.

 


15 responses to “Kostnadsberget – nyanlända med uppehållstillstånd kostar kommunerna 65 miljarder, bara i år

 • jgarn

  När ett land styrs av byfånar, alkisar, knarkare och feminister …………

  Gilla

 • Jack

  Vi har ju hört ända sedan 80-talet att flyktingar är lönsamma. Kan vi ta av överskottet nu istället för att höja skatten? Eftersom vi också blivit utlovade att de ska rädda våra pensioner kan vi passa på att höja pensionerna några tusen samtidigt. Min mor som gick i pension för 25 år sedan, har en pension på över 20 000 kr/mån. Om jag jobbar till 67, om 10 år, är min prognos 15 000kr/ mån.
  Det är bara Sverigedemokraterna som ger trovärdiga löften i pensionsfrågan.

  Gilla

 • Suzie

  Den enormt stora elefanten i rummet som tar allt mer plats och resurser måste få växa och äta sig så stor och fet utan att störas eller kritiseras tills den har trängt undan hela svenska folket och trampat/klämt ihjäl dem.Så länge det finns bröd och skådespel så verkar folket nöjda och lugna.

  Gilla

 • Jhonsson

  Regerinen har inte råd att lyfta våra fattigpensionärer över den av EU fastställda grånsen för fattigdom. Kostad för detta skulle vara ca 5 miljarder per år. En struntsumma för Sverige, ett av världens rikaste lämder enligt Löfven och Magdalena Andersson.
  Mer internationell uppmärksamhet genom att påstå sig hjälpa världens alla fattiga är viktigare, än att hjälpa sina egna fattiga till en dräglig tillvaro.

  Gilla

  • Mia

   I höstbudgeten som kommer att presenteras på onsdag kommer man att få veta att pensionärerna nu kommer att få sänkt skatt de närmaste åren tills man till slut tar bort skatten helt.
   Bostadstillägen höjs också och det sammanlagt leder till en högre pension.

   Gilla

 • Albert

  65 miljarder motsvarar ungefär statens totala budget för Hälsa, Sjukvård och Social omsorg 2017. http://www.regeringen.se/artiklar/2017/04/statens-budget-2017-i-siffror/

  Gilla

 • Louyi

  87% ville ha det så här. Bara att gilla läget.

  Gilla

 • Carl edström

  Jävla svin.ge fanken i minna skattepengar.

  Gilla

 • Billy Boy

  Finansminister Magdalena Andersson (S) och ”den lilla puckeln.”

  Delcitat

  De som kom i höstas är ju en liten kostnadspuckel, men eftersom regeringen har lagt om politiken har kostnaderna i jämförelse med i våras minskat med 100 miljarder. Men det ska tilläggas att det inte var ekonomiska orsaker som gjorde att vi la om politiken, utan det var rent praktiskt väldigt svårt att skaffa tak över huvudet för så många människor.
  Copyright Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se
  Copyright Kjell Nilsson Mäki i samarbete med Ledarsidorna.se

  Rekordstora kostnadsökningar väntar däremot för kommunerna framöver. Bland annat på grund av asyl- och flyktinginvandringen. Det skrev Sveriges Kommuner och landsting i sin ekonomirapport som presenterades i den 28 april i år. I SKL kalkyler är vi har en akut situation under 2018, om inget annat händer och det fortsätter även under 2019. De kommande åren kommer kommunerna och landstingen att klara tack vare att svensk ekonomi har hög tillväxt men sedan blir det problem om inte skatterna höjs. Kostnaderna i kommunerna väntas enligt SKL öka med nio procent redan i år, vilket bland annat beror på att det krävs dyra tillfälliga lösningar för att ta hand om nyanlända Det skriver SKL i sin rapport som menar att det kommer krävas skattehöjningar på 45 MDR SEK för att klara kommunerna och landstingens åtaganden i relationen med medborgarna.
  (Publicerat 27 aug. 2016)
  Slut delcitat

  Bildexempel nedan på en lågkostnasvariant av ”en liten puckel”

  Läs gärna mer i ämnet på länken nedan:

  https://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

  Liked by 1 person

  • Mimi N.

   Billy Boy
   Jag hade ‘äran’ att träffa tecknaren Kjell Nilsson Mäki på LT:s redaktion i Östersund. Det var han som föreställt Jimmie Åkesson som kackerlacka.

   Gilla

 • angelicaplacet

  Det är förfärligt mycket pengar – det är som om det inte finns någon gräns för hur mycket politikerna kan använda upp på detta område.

  Gilla

  • Hans Nilsson

   Så länge skattebetalarna/väljarna accepterar att de blir rånade på sina inbetalda skatter kommer PK politikerna att fortsätta stölden.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: