1259 skyskrapor för 250 miljarder behöver byggas för årets asylsökande


INVANDRING. Studentskrapan ”Nyponet” känner ni igen om ni åkt in i Stockholm från Roslagstull. Nyponet är på totalt 6600 kvadratmeter, och har 145 lägenheter. Det är 8 ettor, 120 tvåår och 17 treor. Snittytan är alltså 45 m2, så det är verkligen inte några stora lägenheter. Om man har en boende per rum så bor det 299 personer i Nyponet. Trångt men ok.

Studentskrapan Nyponet

                           Studentskrapan Nyponet

Den senaste veckan har det kommit över 1000 personer om dagen som flyktingar till Sverige. Det betyder att man skulle behöva bygga 3,5 Nyponet per dag för att ha boende till alla. Det innebär i sin tur att man på ett år skulle behöva bygga 1259 Nyponet för att härbärgera alla.

Är det någon som ser denna typ av aktivitet på byggmarknaden? Tänk på att 1259 NYponet barar är för alla nyanlända och glöm att kötiden till en lägenhet i Nyponet är i snitt fem år och där bor förutom studenter även många barnfamiljer.

Produktionskostnaden per m2 (inklusive markkostnad) är ungefär 30.000 kr per m2. Det innebär att ett Nypon kostar ungefär 200 miljoner kronor. Alla dessa 1259 Nypon skulle då kosta 250 miljarder kronor för ett års ankommande flyktingar och då minskar inte de enorma bostadsköerna ett dugg. Statens intäkter 2015 budgeteras till 854 miljarder, och Sveriges totala BNP 2014 var 3918 miljarder.

Kan någon förklara för mig, helst bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) :

  1. Hur ska detta gå till rent praktiskt?
  2. Hur ska detta finansieras?
  3. Var ska svenska ungdomar, studenter och alla andra som redan står i bostadskö bo?

Idén med Nyponet kom från Facebook

-Pettersson kan ställa ytterligare några frågor. 1000 personer om dagen är runt 365 000 om året men vi får hoppas det inte blir så jävligt och räknar med 200 000 asylsökande och anhöriginvandrare. Det motsvarar:

Fyra nya Nyköping eller 18 nya Oxelösund som ska byggas per år. 

 

Har vi klart för oss vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.

Bara ökat elbehov för 200 000 personer är några kilowatt kärnenergi.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 50 000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år?Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100 000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten samtidigt som den regeringen drar ned på anslagen?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram många tiotals nya vårdcentraler, skolor, polisstationer, några nya tingsrätter och nya sjukhus bara det kommande året?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt åtta år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte ens börjat planera för detta så den befintliga välfärden som redan krakellerar betänklig ska svälja ytterligare 200 000 personer per år.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt. Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?

Vi ligger illa till och den enda möjliga vägen är stängd av 87:an…

11 responses to “1259 skyskrapor för 250 miljarder behöver byggas för årets asylsökande

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: