Väktare tas in för att få bort zigenare från skolgården


ZIGENARE. Två skolor vid Fridhemsplan har börjat ta in väktare för att hindra människor från att bo på skolgårdarna. Under cirka ett års tid har Sverigefinska skolan haft människor som sover, skräpar ner och uträttar sina behov på skolgården.

Kanske inget att skämta om men rom och cola är gott.

Vissa morgnar är det mellan åtta och tio personer på plats, enligt Sisab, som äger fastigheten och utför sanering på skolgården då det varit övernattande på plats. Bilden bekräftas av skolans rektor Heli Lindström.

– Innan vi tog in väktare hade vi människor som varje natt sov i barnvagnsförrådet, paviljongen, under rutschkanan eller i barnens lekstuga. Och när de gick upp på morgonen gjorde de sin morgontoalett på skolgården, säger Lindström.

För att råda bot på detta har Sverigefinska skolan bett Sisab om väktarhjälp. Väktarinsatserna har fått effekt, men så fort bevakningen slutar återkommer personerna.

– Väktare från Sisab och EU-gruppen inom socialtjänsten är här, och ibland även polisen. Insatserna sker under tvåveckorsperioder och då är det helt lugnt. Sedan går det tre, fyra nätter och sedan är det igång igen, säger hon och tillägger: – Situationen är en frustration för personalen och en hälsorisk för barnen.

-Pettersson ser att Stockholmdirekt.se kallar zigenarna för hemlösa. Det är helt fel, de har sitt hem i Rumänien eller Bulgarien…

TIDIGARE 2017-10-17. Det stinker efter zigenarna och om de politikerna som tillåter skiten

ZIGENARE. Vi skrev för en tid sedan om att några zigenare, som tagit över skolgården på Sverigefinska skolan på Kungsholmen i Stockholm och använd den övernattningsplats och toalett.

Lekplatsen ligger nedanför Kaknästornet på Gärdet. Här finns linbana, lekfort, karusellgunga, stenlabyrint och mycket annat spännande. Det finns en grill med regnskydd och bänkbord.

Lekplatsen ligger nedanför Kaknästornet på Gärdet. Här finns linbana, lekfort, karusellgunga, stenlabyrint och mycket annat spännande. Det finns en grill med regnskydd och bänkbord.

Nu är det dags igen, det som numera kallas EU-migranter, romer, tiggare, precis som det hjälper att byta namn så försvinner problemet, har använt lekplatsen i närheten av Kaknästornet, en stor lekpark, med en borg med tinnar och torn, kojor, slänggungor, en linbana och ett rejält gammaldags timrat vindskydd att äta matsäcken i om det börjar regna.

Zigenare bor där, förstör och skräpar ner, de pissar och skiter i barnens kojor, det stinker av avföring och de lämnar efter sig drivor av skräp.

Svevia som sköter underhållet åt Stockholms stad har en anställd som enbart jobbar med att sanera kända tillhåll för tiggare, att ta hand om skiten efter dem.

Per Gudmundson skriver i SvD:  ”Så här kan vi inte ha det. Tiggandet är ovärdigt. Lösningen på Rumäniens problem finns inte på våra trottoarer. Och fattigdom är ingen ursäkt för att använda barnens lekplats som toalett.

Det är en skam för Sverige att tiggeriet har fått breda ut sig. För varje dag som går utan att våra folkvalda tar tag i problemet växer förnedringen. För de tiggande romerna. För oss. För våra barn.

Förbud är den enda lösningen. Och kom inte och påstå att det inte går. Det senaste året har visat att politiken visst kan påverka, även sådant som aktivister hävdar är omöjligt. Tiggeriet måste bort.

Barnen ska inte behöva ta skit för att de vuxna flyr från ansvar.”

-Pettersson menar att zigenarna har ett personligt ansvar, men när de inte tar det måste politikerna ta tag i problemen i stället för att kalla SD rasister och nazister, det kommer inte att hjälpa…

Stoppa tiggeriet


14 responses to “Väktare tas in för att få bort zigenare från skolgården

 • Hans Nilsson

  Svenska myndigheter är handlingskraftiga när det gäller att se till att Pursvenskarna sköter sina åligganden mot det Svenska samhället men när det gäller invandrarslödder är man i princip helt handlingsförlamade.

  Gilla

 • Carl

  Återbörda dom här till sina respektive länder. Och kräv tillbaka eu stödet som utbetalats. Ut me packet.

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Med anledning av bildens undertext med anspelning på ”rom och cola” anser undertecknad realist att den lämpligaste förfriskningen i detta sammanhang vore en så kallad molotovcocktail.
  Förmodligen ett effektivt bekämpningsmedel för att komma till rätta med den planmässiga föroreningen av allmänna ytor i det förlovade boreala kalifatet.
  Andreas.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Finns det inte något EU-bidrag som Sverigefinska skola kan ansöka om för att har råd med väktare så att barn och personal kan känna sig trygga?

  Gilla

 • centurion

  Ja, såssarna skryter ju ofta om hur många arbeten dom vill skapa.Snick-snack. Men här kan man ju ordna året-runt-jobb för snöröjarna. Bara att vässa plogbladet och ta fart.

  Gilla

 • Falköga

  Varför betalar vi skatt??????

  Gilla

  • eva

   För att ge till alla andra som inte har betalat skatt.

   Gilla

  • Jag

   För att våra s k ”politikerelit” ska sko sig på oss som verkligen arbetar OCH betalar skatt! Vi tar från den STORA MASSAN och ger till några få!!!
   Livet är underbart! Så jävla många yrkespolitiker som tar men ALDRIG levererar!

   Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Stora problem även ”på landet”…


  Fortsatta problem vid Lars Dufwa:
  Entreprenören säger: ”Vi orkar inte städa efter dem hela tiden”

  Kommunen gör inget.
  Polisen gör inget.
  Entreprenörerna törs inget pga hot.
  Kommunen: Ni får betala bommar mm.

  Saxat ur Norra Skåne

  Det är en ledsen och uppgiven Camilla Arvidsson som konstaterar att problemen med läger och nedskräpning vid Lars Dufwa bara fortsätter.

  – Det känns hur jobbigt som helst, suckar Camilla, som driver rastplatsen tillsammans med sin make Lars.

  Norra Skåne skrev tidigare i sommar om att flera personer utnyttjade rastplatsen som camping. Rastplatsens toalett används som tvättrum, det skräpas ner och i vissa fall har personer uträttat sina behov i skogen. Dessutom finns det tydliga tecken på att det har gjorts upp eld på grusplanen mittemot macken, en plats som Lars och Camilla arrenderar av kommunen för att kunna erbjuda fler parkeringsmöjligheter för sina gäster.
  Det ständiga plockandet för att hålla rent efter personerna som upprättar mindre läger vid Lars Dufwa är ovälkommet extrajobb.

  – Man plockar hela tiden. Men nu har vi pratat med kommunen och vi ska få hjälp med att plocka skräp på marken vi hyr mitt emot rastplatsen, där ska kommunen hjälpa, säger Camilla.

  – Vi orkar och hinner inte städa efter dem hela tiden.
  Vid upprepade tillfällen har Camilla och hennes man försökt prata med personerna ifråga och förklara för dem att det här inte är okej. Men det har inte gett resultat.

  – Nej, det blir bara konflikter. Och de ständiga konflikterna är så jobbiga.

  Camilla och Lars har varit i kontakt med polisen.
  – Vi har full respekt för hur de känner, säger kommunpolis Staffan Käll.
  Han säger dock att polisens möjligheter att ingripa är små. Nedskräpningen är ett brott som kan anmälas, men Käll konstaterar att det är väldigt få som lagförs för nedskräpning. Det är svårt att bevisa vem som har skräpat ner om de inte tas på bar gärning.
  Och att avhysa folk som vistas på en allmän rastplats är inte polisens uppdrag. Ett sätt, menar Käll, hade varit att ta betalt för övernattning. Om folk då inte betalar för sig ökar de juridiska möjligheterna att agera.

  Men Camilla Arvidsson menar att det inte är aktuellt att införa avgift för ställplatserna.

  – Vi kan inte ta avgift på en allmän rastplats. Varför ska alla bli straffade för vad de här personerna gör?

  – Och skulle vi då lägga pengar på bommar och skyltar och på att sköta betalningen?

  http://www.nsk.se/2017/08/31/fortsatta-problem-vid-lars-dufwa-orkar-inte-stada-efter-dem-hela-tiden/

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: