Zigenare har tagit över skolgården

ZIGENARE. Till morgonrutinerna hör numera att samla skräp, matrester, kläder och avföring innan eleverna kommer till skolan. Lekanläggningarna fungerar som skafferi och sovrum för de ”hemlösa” som flyttat in.

Sverigefinska skolan på Kungsholmen i Stockholm har redan länge haft problem med ”hemlösa” som bor på skolgården. Lekanläggningarna används som övernattningsplats och skoltrappan för diverse toalettbestyr. Eftersom skolgården är öppen för allmänheten efter skoltid kan skolan ändå inte förbjuda någon från att vistas på skolgården efter skoldagens slut.

Skolgården spolas ren nästan dagligen för att barnen alls ska kunna visas där under rasterna. Till morgonrutinerna hör numera att samla skräp, matrester, kläder och avföring innan eleverna kommer till skolan. Lekanläggningarna fungerar som skafferi, klädskåp och sovrum för de hemlösa som flyttat in. Skolan har anlitat ett servicebolag som sköter om att väcka de ”hemlösa” varje morgon runt 6:00 så att skolgården är tom när förskolans barn börjar droppa in efter 6:30.

– Vi har redan i två år haft problem med ”hemlösa” EU-migranter på skolgården och det finns ingenting vi kan göra. De använder skolgården som toalett och lämnar efter sig skräp, avföring, mat och kläder och lärarna och vaktmästaren får städa skolgården om morgnarna innan barnen kommer. Vi har också varit tvungna att beställa spolning av gården för att få bort odören och vi har bommat igen lekstugan för att de flyttat in där.

Socialmyndigheten och polisen är medvetna om problemet. Enligt polisen är det vanligt att ”hemlösa”, främst romer, övernattar på skolgårdar och förskolor runtom i Stockholm. Det är förbjudet att tillfälligt bo på allmänna platser men polisen har ändå valt att inte bötfällt personerna, utan istället bett dem avlägsna sig från skolgården.

Socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) försäkrar att man kommer försöka föra en dialog med de hemlösa.

– Vi hade samma problem för några år sedan på den här skolan och nu när vi igen fått vetskap om att hemlösa flyttat in på skolgården så är det jätteviktigt att etablera en kontakt med de här mänskorna.

Enligt polisen fanns det cirka 500 hemlösa romer i Stockholm innan sommaren. Tidningen Mitt Kungsholmen uppger att det nu snarare rör sig om 700-800 romer.

-Pettersson säger att skolan, politikerna och polisen liksom SVT som kallar romerna hemlösa har fel. Zigenarna är inte hemlösa, de har ett hem i Rumänien och vill de besöka ett annatland får de göra som andra människor, betala för husrumoch sköta sig eller också kan de stanna hemma. Varför kan ingen tala klarspråk med dem?

38 thoughts on “Zigenare har tagit över skolgården

  1. Vi får böta 800:- om vi pissar på offentlig plats??? Vad är böterna för att skita på offentlig plats? Montera upp kameror – betalas inte boten så utvisning-bums!!

  2. Mesiga, konflikträdda svenskar som låter andra montera ner det mesta och glatt betalar för det. Uppvaknandet kommer vara för sent !!

  3. Är det inte vänsterns och mp:s önskningar som uppfylls. De har ju alltid velat fylla upp sina hatade skattebetalande medborgares vardag med hat och skit. Zigenarna spelar deras spel tydligen.

  4. Den som har makten över SVT har makten över Sverige

    Den nuvarande ’ordningen’ på SVT med Jan Helin för hela slanten är skev och orättvis och den strider mot principen om ’allas lika värde’.
    En ny ordning behövs på SVT där förslagsvis riksdagens åtta partier får dela på sändningstiden. Andelen sändningstid per parti ska stå i proportion till partiets storlek.

  5. Använd hagelbössa med salt i och skjut dom i röven så fort dom gör fel, så skall ni få se att dom lär sig fortare än kvickt.
    Jag kallar det en vinn vinn situation.

  6. Hur kan föräldrarna till de berörda barnen acceptera detta, när våra barn var små så snickrade deras pappa ett stort trälock att lägga över sandlådan så att inga djur skulle använda den till sin toalett.
    Svenska föräldrar måste ryta till så att det hörs !
    Era barns hälsa är väl viktigare än zigenarnas skräpkultur ?

  7. Åka till Stockholm i dag, överhuvudtaget, är som att ständigt kliva omkring i avfall och dynga. Hur det ser ut, alltså.
    Vad ska japaner och andra turister tro när det sitter samt traskar omkring skitiga tiggare överallt?
    (allvarligt, Stockholms innerstad är idag i princip ett enda stort blatteghetto.
    När jag var där sist försökte jag få syn på en svensk taxichaufför vid Centralstationen, men icke, det var araber och negrer för hela slanten)

    7-800 stycken romer/zigenare…det är mycket, det. Ett ordentligt problem.

  8. Vore det inte mer i enlighet med vanligt sunt förnuft att fatta det av nöden framtvingade beslutet att stänga skolgården och tills vidare anlita en vakt från något säkerhetsbolag? Detta kan knappast ställa sig mer kostsamt än saneringsfirmans dagliga insatser för att reducera smittrisken och mocka svinkättarna. Hur kan något dylikt få fortgå i en miljö där barn vistas, och framförallt, varför är man så löjeväckande skräckslagen inför tanken på att vi alla nu måste hjälpas åt att sätta ned foten för att hejda det landsomfattande vansinne som förvandlat nationen till ett gigantiskt dårhus?
    Andreas.

    • Dom kanske skulle börja sanera/bespruta gården redan kl 02.00 – 03..på natten till att börja med. Då skulle ju även gårdsplanen hunnit torka upp tills barnen börjar och saneringsvätskan hunnit göra verkan.

      • Tack för responsen! Egentligen makabert att vi i Sverige skall behöva ha en diskussion av denna kaliber. Vem hade i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig något liknande? Det är och förblir fullkomligt ofattbart att detta kan tolereras utan effektiva och rationella motåtgärder för att förvisa slöddret från platsen.
        Andreas.

  9. Om jag ställer min bil med ena hjulet utanför vägbeläggningen får jag böter för att jag ”parkerat i terräng”!
    Nära oss står en ”zigemarbostad”, d.v.s. en avställd bil, som de sover i.
    Bilen står längt från väg, vid sidan om en gångväg.

    Varför gäller inte Svensk lag för zigenare?
    Poliserna som kom och tittade sade:
    ”Det här är ju en bostad. Vi kan inget göra.”

    Jag tror att jag ska sluta rätta mig efter hastighetsbegränsningarna.
    Jag kan ju säga att jag sov i bilen (medan den rullade).

  10. Kan inte Cecilia Hagen och Anne Ramberg anställa romerna till att klubba bruna sorkar för det lär det finnas gott om på Östermalm . Och polisen kan ju hjälpa dom för dom verkar ju inte att ta sina uppgifter på så stort alvar ,samtidigt som socialborgarådet låter käften gå till ingen nytta .

Kommentera