Åkesson: Tåget har gått för moderaterna

INRIKES. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vidhåller att han tror att Stefan Löfven inte talat sanning om IT-skandalen på Transportstyrelsen – och kräver fortfarande statsministerns avgång.

Samtidigt berättar Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson i SVT:s Morgonstudion hur de ska behålla positionen som Sveriges nästa största parti.

– Välfärdspolitiken, invandringspolitiken, trygghetsfrågorna. Jag är helt övertygad om att det är det som kommer dominera valrörelsen, säger Jimmie Åkesson.

Frågan är nu hur Jimmie Åkesson och hans parti ska kunna behålla det stora antalet väljare ända fram till valet nästa år. Bland annat det gav han svar på i SVT:s Morgonstudion på måndagsmorgonen:

– Alltså, Moderaterna har ett grundläggande problem, och det säger Ulf Kristersson också: Man är både liberala och konservativa. Det är det som har splittrat partiet, det har skapat den här situationen som de befinner sig i. 

Jimmie Åkesson menar att Ulf Kristersson, om han blir vald till partiledare för Moderaterna, måste välja. Väljer han den liberala vägen kan han möjligen locka tillbaka en del centerpartister, tror Jimmie Åkesson. Går han åt det konservativa hållet finns det andra väljare att locka tillbaka, anar SD-ledaren. Då skulle Moderaterna möjligen kunna locka tillbaka en del av dem som har valt att gå över till Sverigedemokraterna, enligt Åkesson:

— Även om jag tror att det tåget ändå har gått för Moderaterna, säger Jimmie Åkesson i SVT.

Vilken blir er viktigaste valfråga? – Det är det mest grundläggande, hur vi håller samman det svenska samhället. Där ingår välfärdspolitiken, invandringspolitiken, trygghetsfrågorna. Jag är helt övertygad om att det är det som kommer att dominera valrörelsen, säger Jimmie Åkesson i SVT:s Morgonstudion.

8 thoughts on “Åkesson: Tåget har gått för moderaterna

  1. Dom TRE blocken består. Att Kristersson var emot DÖ kvittar. Men han är rejält bakbunden och hur han än agerar blir det inte M:s räddning. Alliansen är väl därmed redan körd. Skulle vi ha samma svaga regering i fyra år till. Alla hatar SD. Men alla genomför nu SD:s politik. Knepigt!

  2. Val 2018. ⭐️

    Skulle föga förvåna mig om det inte sitter personer i styrande ställning som sliter sitt hår och låter huvudena värka i tankebanor hur de ska kunna påverka valet.
    Detta har skett innan i andra länder, så att det inte ska kunna ske i Sverige är naivt.
    Sen hur det ska ske, kanske vi aldrig får reda på, men att det planeras är i min värld lika klart som att bacon smakar gott.

    När detta sker, så kan spika igen kistan för demokrati…då är den verkligen hel-död!

  3. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Flyktade f d M-sympatisörer, som valt att bli SD-sympatisörer lär knappast annat än mycket marginellt återgå till M. SD är så stigmatiserat i MSM/Public Service och riskerna med att välja SD är enormt stor, vilket gör att man varken väljer SD lättvindigt eller lämnar SD igen lättvindigt. I varje fall inte före valet.

  4. Ulf Kristersson satt i tv och sade att moderaterna inte har för avsikt att bilda regering. Den enda chansen för honom och partiet är att samarbeta med SD och det sa han blankt nej till och därmed försvann hans chanser till regeringsbildning.
    Jag undrar när 7-klövern skall vakna ur sin Törnrosa sömn och inse att dom kört slut på Sverige, som numera är ett muslimskt land och bara väntar på att införa sharialagarna fullt ut, med offentliga avrättningar och avskaffande av kvinnors rättigheter.

KommenteraAvbryt svar