Lidl tar bort det kristna korset från sina bilder, men säljer mängder av halalprodukter


ISLAM. Lidl är en tysk livsmedelskedja som enbart har lågprisbutiker. Företaget har verksamhet i stora delar av Europa. Stiftelsen Lidl Stiftung som äger Lidl kontrolleras av grundaren Dieter Schwarz med familj. Huvudkontoret ligger i Neckarsulm, Tyskland. Lidls grundarfamilj äger genom Schwarz-Group-stiftelsen också en annan livsmedelskedja i Europa: Kaufland. Tillsammans äger de närmaare 10.0000 butiker , har mer än 280.000 anställda och har en årlig omsättning på en bra bit över 500 miljarder kronor.

”Jag är upprörd att Lidl-butiker som säljer grekiska produkter, raderar och ändrar bilder av Grekland, en del av sitt landskap och dess kultur”, skrev en konsument.

Betraktaren skickade en bild av Santorini som visar en flygvy av den berömda kalderan som inkluderar kupoler i en grekisk kyrka med kors på toppen. Sedan sammanfogar de samma bild som används för att illustrera den tyska jättehandlarens förpackning av det grekiska produktsortimentet ERIDANOUS ”Original Greek Product”.

I annonseringsillustrationen har korsen ovanpå kupolen raderats.

En företrädare för Lidl skyller inte ifrån sig utan förklarar orsaken till raderandet: ”Vi undviker användning av religiösa symboler eftersom vi inte vill utesluta religiösa övertygelser.”

”Vi är ett företag som respekterar mångfald och det förklarar utformningen av denna förpackning”, tillade Lidl:s representant.

-Pettersson undrar hur Lidl tänker? Tål inte de muslimer som lever i det kristna Europa att se ett kors på en av Greklands största turistsymboler? Det är en ständigt krypande för muslimerna som hatar oss men älskar våra pengar och skrattar när islam flyttar fran sina positioner steg för steg. 

Fast Lidl-representanten ljuger sig blå. Lidl har inget emot att skylta med att de har mängder av halal-produkter i sit sortiment. Då är det tydligen inte så noga med religösa symboler…

EU Greekreporter

Halal ger miljoner till islamister men det struntar Lidl i…


11 responses to “Lidl tar bort det kristna korset från sina bilder, men säljer mängder av halalprodukter

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: