Södertälje kommun byter vattenpumpar


INVANDRING. Södertälje kommun arbetar med att byta ut alla sina vattenpumpar. Pumpkapaciteten måste förbättras för att säkra tillgången till vatten i Södertäljeområdet. Södertälje och Nykvarn är de kommuner i länet som varit tvungna att införa bevattningsförbud på grund av sommarens vattenbrist.

-Pettersson noterar att media delvis skyller på för lite nederbörd och för dålig kapacitet på de gamla vattenpumparna. Inte ett ord om ett annat problemen, den stora befolkningsökningen som beror på invandringen.

Södertälje och Nykvarn tar sitt vatten från Mälaren och den har inte torkat ut vad jag vet och att öka kapaciteten genom att byta ut kommunens alla vattenpumpar gör inte att det regnar mer.

Våra politiker har ”glömt eller struntat” i att göra en konsekvensanalys på vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun? Vet man vad som behövs i infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50 % av maten osv.?

Bara ökat elbehov för 1.000.000 personer lär betyda en och annan kärnkraftsreaktor. Vad tycker Miljöpartiet om det? Har de gjort en konsekvensanalys?

Det är mindre kontroll på avföringen från 1.000.000 nya svenskar än om du vill bygga ett dass på landet för din familj.

Har man tänkt på hur många nya lärare som behövs för att ta hand om 200.000 nya elever som inte kan språket och att lärarutbildningen tar fyra år?Hur har man tänkt att domstolsväsendet ska hinna med 100.000-tals nya asylärenden bredvid den ordinarie verksamheten?

Räcker det med att svenskarna öppnar sina hjärtan för att få fram 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, 50 nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och 250.000 nya bostäder de kommande fyra åren?

Om det räcker med öppna hjärtan, varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma? Det tar som bekant runt tio år i snitt för att få de nyanlända i arbete.

Svaret är naturligtvis att politikerna inte ens börjat planera för detta så den befintliga välfärden som redan krakellerar betänklig ska svälja ytterligare 1.000.000 personer.

Det kommer inte att hjälpa med öppna hjärtan, moral eller pengar?

Vad återstår då? Att minska invandringen verkar totalt omöjligt.

Så vilken samhällsservice ska vi dra in på? Barnfamiljerna eller pensionärerna? Förlossningsvården eller barnomsorgen? Pensionerna, hemtjänsten, skolan, vården?

-Pettersson undrar var är konsekvensanalysen? Det finns i grunden bara en stor fråga – asylinvandringen. Törs politikerna erkänna det?


8 responses to “Södertälje kommun byter vattenpumpar

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Infrastrukturella konsekvensanalyser och utvärderingar om den markanta miljöbelastning migrationsströmmarna medfört, är givetvis av underordnat intresse, då de resultat undersökningarna skulle ge vid handen icke vore förenliga med etablissemangets värdegrundspropaganda, vilken som bekant uteslutande framhåller massinvandringens alla fördelar.

  Demokraturens administratörer tillgriper i sedvanlig ordning sitt standardkoncept, vilket utgörs av ekonomisk kosmetiska och ökade anslag i syfte att dölja den sammanfallande välfärdsstatens akuta tillstånd samt därmed lugna den allt oroligare svenska massan.
  Andreas.

  Gilla

 • centurion

  Instämmer i Petterssons, som alltid excelenta, analys av existerande och framtida infrastruktur-problem.Vill bara komma med ett litet tillägg eller möjligen en liten Ansträngning,som det ju var sagt en gång. Alltså : Varje s.k. babbe kostar oss 1 milj./ år. Då går det åt c:a 7 st. hårt arbetande, skattebetalande, genuina svenskar för att hålla varje gökunge flytande.
  Om då Annie vill importera 30 milj. av dessa tvivelaktiga figurer, så krävs det följaktligen också 210 milj. genuina svenskar för att hålla igång det hela. Och vi är ju bara c:a 9 milj. sådana. Man kan ju ej heller importera Ur-Svenskar. Räknandet drog visst iväg en bit tror jag…

  Gilla

 • Jhonsson

  Våra politiker pratar jämt om sitt ”hållbara samhälle” men har i verkligheten inte en susning, om vad som kräves för detta.
  De fyller bara på med mera folk och funderar inte ett ögonblick på konsekvenserna. Jag undrar mycket över Centerpartiets och Annie Lööfs dröm om ett 30-miljoners Sverige, som tydligen skall uppnås genom import av folk från Mena-länderna. Hur skall de försörjas med livsmedel? Varifrån tänker hon hämta den energi som kommer att krävas fär denna folkökning? Prima åkermark upplåtes nu till bebyggelse. Tyvärr kommer den aldrig att kunna återskapas. Grundvattnet påstås sjunka oroväckande. Varifrån tänker Annie Lööf hämta vatten, när hennes dröm om ett 30-miljoners Sverige är uppfylld? Allt större ytor asfalteras och våtmarker torrlägges. Dagvattnet skickas i rör till närmaste å för att vidarebefordras till havet. Varför har politikerna inte vidtagit åtgärder för att infiltrera dagvattnet i jorden. Jo, därför att de inte har en j-a aning om var grundvattnet egentligen kommer ifrån.
  Vi måste få en sverigevänlig regering vid valet 2018.
  En som vet vad deras beslut kommer att föra med sig.
  En regering där handling kommer att vara viktigare än tomm ord!

  Gilla

 • gamgubben

  Det är modernt i PK-språk att ”jag tänker” A= aningslöst, B= barnsligt, S= sinnesrubbat, U= u-land, R= raserat, D= dement, I= idiotiskt, S= sanslöst, T= trögtänkt A= ansvarslöst, N= naivt. Vårt nya land.
  ABSURDISTAN!

  Gilla

 • Carl edström

  Stäng av vattnet visa dagar.dom tvättar väll sig inte så ofta där.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Svenskarna gör med stor glädje fler hål i livremmen så invällarnas behov blir tillgodosedda.

  Gilla

 • Fredde

  Glöm inte hur många vakter som måste skaffas och betalas för att försöka skapa trygghet på bl.a. sjukhus, badhus och bibliotek.

  Kostnader som inte fanns innan ”pensionsräddarna” kom hit…

  Gilla

 • Ulli

  Ingen ide att hoppas, det är sedan länge kört för Sverige.
  Bättre agera med denna kännedom: fly, kämpa eller undergång

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: